Quantcast

Αυτό το χαμένο Star Wars ντοκιμαντέρ από τα 80s μυρίζει αγάπη και κοκαΐνη από χιλιόμετρα

Ήταν τα 80s, τι να κάνουμε τώρα

THE NERDSTREAM

18 Οκτωβρίου 2018

Υπήρχε μια περίοδος, a long time ago in a galaxy κλπ, που το Star Wars ήταν μια μαγική εμπειρία. Ναι, πριν τα prequels του George Lucas, πριν τα αμέτρητα video games και καρτούνς, πριν το reboot υπερβολικής νοσταλγίας της Disney, το Star Wars ήταν κάτι αληθινά μοναδικό, είτε ήσουν απ’ αυτούς που το πρόλαβαν στην εποχή του στα σινεμά, ήταν μεγάλωσες μ’ αυτό κολλημένος στην οθόνη της τηλεόρασης.

Κι ΟΚ, πλέον το franchise είναι γιγάντιο, περιλαμβάνει καλές ταινίες, κακές ταινίες, ιντερνετικές μανούρες, spinoff ταινίες και σειρές, αλλά ακόμα και σήμερα αν κάτσεις να δεις την αρχική τριλογία είναι σχεδόν αδύνατον να μην νιώσεις κάτι. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το Empire Strikes Back, δηλαδή την κατά γενική ομολογία καλύτερη ταινία της σειράς.

Τώρα λοιπόν, ανακαλύφθηκε και ανέβηκε στο YouTube ένα χαμένο ντοκιμαντέρ για τη δημιουργία της ταινίας, πιάνοντας από τα χειροποίητα ειδικά εφέ που επιστρατεύθηκαν για τη Μάχη του Χοθ μέχρι το τίγκα 80s ερωτικό τρίγωνο μεταξύ Han, Leia και Luke – το οποίο βέβαια είχε και μια βάση στην πραγματικότητα, αφού οι Carrie Fisher (RIP, φυσικά) και Harrison Ford είχαν πράγματι «παράνομο δεσμό» (sic) την περίοδο τον γυρισμάτων.

Γενικά, απολαύστε 80ίλα με την καρδιά σας:

Best of internet