Quantcast

Έρχεται νέο RoboCop από τον σκηνοθέτη του District 9, Νιλ Μπλόμκαμπ

Ώπα, κάτσε, αυτό δεν ήταν το Chappie;

THE NERDSTREAM

12 Ιουλίου 2018

Προσδεθείτε στις θέσεις, γιατί θα σας απογειώσουμε σε μια πτήση αλήθειας. Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων (πράγματι, δεν υπάρχουν άλλες, τσεκάραμε). Η πρώτη αφορά αυτούς που θυμούνται το RoboCop του 1987 σαν ταινία σαββατιάτικου μεσημεριού στην τηλεόραση με φουτουριστικά πιστολίδια και χάζεμα στην οθόνη. Η δεύτερη αφορά αυτούς που αργότερα, όταν μεγάλωσαν, ξαναείδαν την ταινία και συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για μια απ’ τις καλύτερες και πιο ριζοσπαστικές action ταινίες των 80s.

Ε, μετά ακολούθησαν δύο μέτρια sequels στα 90s και το 2014 ήρθε ένα ανίερο και βασανιστικό remake που όσοι το είδαν προσπαθούν να το ξεχάσουν. Κι εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι ο Νιλ Μπλόμκαμπ. Ο νοτιο-αφρικανός σκηνοθέτης μας είχε γοητεύσει πριν από κάμποσα χρόνια με το District 9, και η ντοκιμαντερίστικη, αεικίνητη, ευαίσθητη και πολιτικοποιημένη ματιά του μας είχε αφήσει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Φυσικά, αυτές οι υποσχέσεις δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα από το Elysium και το Chappie, αλλά ΟΚ έχει όλη τη ζωή μπροστά του ο άνθρωπος.

Τώρα λοιπόν, το Deadline δημοσίευσε ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο Μπλόμκαμπ θα σκηνοθετήσει ένα sequel της αρχικής ταινίας του Πολ Βερχόφεν για λογαριασμό της MGM. Αφού ο Μπλόμκαμπ έφαγε πιστόλι από το Alien, τώρα θα δοκιμάσει την τύχη του σε ένα άλλο, πιο καλτ sci-fi action franchise. Το καλό είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί ως βάση το υλικό που είχαν γράψει οι σεναριογράφοι της πρώτης ταινίας, Ed Neumeier και Michael Miner, το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Αυτό το σενάριο ξαναδουλέυει τώρα ο Justin Rhodes, ο οποίος παράλληλα υπογράφει και την νέα ταινία Terminator – ναι, τα έχει πάρει σβάρνα.

Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για ημερομηνίες και τα σχετικά, αλλά αν μη τι άλλο μια σχετική αισιοδοξία την έχουμε.

Best of internet