Quantcast

Οι «Μάγισσες» του Ρόαλντ Νταλ έρχονται ξανά στη μεγάλη οθόνη από τον Ρόμπερτ Ζεμέκις

Με παραγωγούς τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και τον Αλφόνσο Κουαρόν

THE NERDSTREAM

20 Ιουνίου 2018

Ως γνωστόν, η μεγάλη οθόνη αγαπάει πολύ τον Ρόαλντ Νταλ και τις ιστορίες του – εδώ και πολλές δεκαετίες μάλιστα. Ο Βρετανός συγγραφέας και πιλότος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έχει γράψει μυριάδες κλασικές παιδικές (πλην σκοτεινές) παιδικές ιστορίες που έχουν γίνει best-sellers και κινηματογραφικές επιτυχίες, από τις μεταφορές του Chocolate Factory και του Willy Wonka μέχρι την Matilda, το BFG, το Fantastic Mr. Fox και το James and the Giant Peach.

Φυσικά, μια απ΄τις πιο γνωστές ιστορίες του είναι οι Μάγισσες, η γκροτέσκα μαύρη κωμωδία που μεταφέρθηκε αξέχαστα στην μεγάλη οθόνη το 1990 από τον σπουδαίο Νίκολας Ρεγκ με την Αντζέλικα Χιούστον στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Και τώρα λοιπόν, σύμφωνα με το χτεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety, ήρθε η σειρά των Μαγισσών να επισκεφτούν ξανά τις κινηματογραφικές αίθουσες δια χειρός του άρχοντα των 80s Ρόμπερτ Ζεμέκις – υπεύθυνου για τα Back to the Future, το Who Framed Roger Rabbit, το Death Becomes Her και το Forrest Gump.

Βέβαια, εδώ και χρόνια ακουγόταν ότι την ταινία θα σκηνοθετούσε ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο (γεγονός που θα μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους) σε συνεργασία με τον έτερο Μεξικανό μάστορα, Αλφόνσο Κουαρόν. Τελικά, οι δύο τους θα έχουν ρόλο παραγωγού στις Μάγισσες, με την σκηνοθεσία και το σενάριο να αναλαμβάνει ο Ζεμέκις για λογαριασμό της Warner. Ευχάριστα τα νέα, αν μη τι άλλο, κι η αλήθεια είναι ότι θα μας άρεσε πολύ να δούμε τον Ζεμέκις να επιστρέφει στις καλές ταινίες, δεδομένου ότι από τον Ναυαγό του 2000 και μετά, εχμ, δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά.

Best of internet