Quantcast

Το Avengers: Infinity War παίρνει όλο το χαρτί και γίνεται μόλις η 4η ταινία που ξεπερνάει τα 2 δις δολάρια

Δεν σταματάει να βρέχει φράγκα για τη Marvel και τη Disney

THE NERDSTREAM

12 Ιουνίου 2018

Ω ναι, λογικό δεν ήτανε; Λογικό ήτανε. Όχι πως είναι δεδομένο ότι κάθε ταινία Avengers θα προκαλεί τέτοιο πανικό βέβαια. Ας πούμε, το Age of Ultron ήταν σαφώς κατώτερο από την πρώτη ταινία, κι αυτό φάνηκε και στα μικρότερα νούμερα του box office (συγκριτικά πάντα ε, και πάλι τον κώλο τους βγάλανε). Το Infinity War όμως, αυτό το έπος που τα διέλυσε όλα και γέννησε τα πιο ανίερα memes της χρονιάς (ναι, γι’ αυτά με τον Thanos λέμε), είναι ήδη η πιο κερδοφόρα superhero ταινία έβερ και σύντομα πρόκειται να σπάσει κι άλλα ρεκόρ.

Μέχρι στιγμής μόνο 3 ταινίες έχουν περάσει το κατώφλι των 2 δις δολαρίων (το Avatar, ο Τιτανικός και το Star Wars: The Force Awakens). Και τώρα ήρθε και η σειρά της Marvel να περάσει αυτό το κατώφλι. Σύμφωνα με το Box Office Mojo, το Infinity War βρίσκεται αισίως μια ανάσα από τα 2 δις, αποδεικνύοντας πως τα 10 χρόνια του Marvel Cinematic Universe συνεχίζουν να αποτελούν το μεγαλύτερο χρυσωρυχείο του σύγχρονου χολιγουντιανού σινεμά.

Το ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι πως μόλις το 33% αυτών των 2 δις προέρχεται από τις ΗΠΑ, με το υπόλοιπο να έρχεται κυρίως από την Κινεζική αγορά που αγαπάει πολύ τους υπερήρωες. Και βέβαια, δεδομένου πως σε έναν χρόνο από τώρα θα έχουμε στις οθόνες μας το sequel του Infinity War, τα νούμερα αυτά αναμένεται να εκτοξευθούν ακόμα περισσότερο, μιας και λογικά θα πάει να το δει ολόκληρος ο πλανήτης.

Best of internet