Quantcast

O Michael B. Jordan ετοιμάζει ταινία για τους αληθινούς Μαύρους Πάνθηρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Και το πάει για να γίνει ο αγαπημένος μας άνθρωπος στο Χόλιγουντ

THE NERDSTREAM

23 Μαρτίου 2018

Ναι, ο Michael B. Jordan είναι μόλις 31 χρονών και ήδη έχει γίνει ένας απ’ τους αγαπημένους μας τύπους στο Χόλιγουντ. Τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε πρώτα σαν πιτσιρικά στο The Wire (WHERE’S WALLACE STRING) κι απ’ όταν μεγάλωσε άρχισε να εμφανίζεται σε μερικές απ’ τις καλύτερες αμερικάνικες ταινίες της τελευταίες δεκαετίας. Το 2012 πρωταγωνίστησε στο Chronicle και την επόμενη χρονιά στο Fruitvale Station. Το 2015 τον είδαμε στο Creed και φέτος ήταν μακράν το καλύτερο κομμάτι του Black Panther της Marvel, ενώ μέσα στη χρονιά τον περιμένουμε επίσης στα Creed II και Fahrenheit 451.

Ε, τώρα ετοιμάζεται να μπει και στο παιχνίδι της κινηματογραφικής παραγωγής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σύμφωνα με ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety, ο Jordan έχει ξεκινήσει ένα project με σκοπό να μεταφέρει στο σινεμά την αληθινή ιστορία του αμερικάνικου 761st Tank Battalion στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλαδή μιας αποκλειστικά μαύρης μονάδας με στρατιώτες στους οποίους απαγορευόταν να πολεμήσουν δίπλα στους λευκούς αμερικάνους φαντάρους – κι η δράση των οποίων ανάγκασε τις ΗΠΑ να μειώσουν σημαντικά τις τυπικές ρατσιστικές διακρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις.

Φυσικά, εκεί που δένουν όλα και δίνουν έναν φουλ meta χαρακτήρα στο όλο project είναι πως το ανεπίσημο όνομα του τάγματος ήταν Μαύροι Πάνθηρες, αφού είχαν το αξιολάτρευτο ζωάκι ως σύμβολό τους. Οπότε, ναι, καταλάβατε πού το πάμε. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κι ο λατρεμένος Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ έχει γράψει ένα ολόκληρο βιβλίο για την ιστορία αυτή.

Η ταινία θα έχει τον τίτλο The Liberators και ακόμα γνωρίζουμε ελάχιστα άλλα πράγματα γι’ αυτήν – χωρίς αυτό να μας εμποδίζει βέβαια απ’ το να είμαστε ενθουσιασμένοι.

Best of internet