Quantcast

Το Disaster Artist έχει trailer και είναι τόσο υπέροχα κακό όσο το περιμέναμε

H ταινία του James Franco για την χειρότερη ταινία όλων των εποχών ίσως είναι μια απολαυστικά καλή ταινία

Χρήστος Πρόεδρος

12 Σεπτεμβρίου 2017

Mόλις κυκλοφόρησε το ολοκληρωμένο το κανονικό το χολιγουντιανό το τρέηλερ της νέας ταινίας του James Franco ονόματι “The Disaster Artist”. Ο Franco, με αυτή τη meta ταινία του, προσθέτει ένα πολύτιμο λιθαράκι στην ετερόκλητη, πλην ακατάληπτη πορεία του, αποφασίζοντας να ασχοληθεί με την (άργκουαμπλι) χειρότερη ταινία της σύγχρονης ιστορίας του σινεμά και συγκεκριμένα  να σας μυήσει στον άκρως παρανοϊκό κόσμο του Tommy Wiseau, του παραγωγού, σεναριογράφου και πρωταγωνιστή της υπέροχης και αληθινά καλτ ταινίας του 2003 που λέγεται “The Room” και που αποτέλεσε τελικά σύμβολο θριάμβου καταστροφής. Ωστόσο η ταινία του Franco, σε αντίθεση με του Wiseu, απ’ ό,τι μπορούμε να δούμε από το τρέηλερ φαίνεται πολύ καλή και έχει μέσα και Seth Rogan:

Mε μια τίμια ομοιότητα Wiseu και James Franco και με τον δεύτερο να παίζει τόσο καλά ότι δεν μπορεί να παίξει, το αποτέλεσμα είναι αρκετά αστείο και ειλικρινές. Kudos για τον τίτλο της ταινίας που το κρατάει αληθινό (και άσχημο) με την κακάσχημη γραμματοσειρά Revue, όπως και το original “Room”.

To “The Disaster Artist” έχει ήδη προβληθεί σε φεστιβάλ και έχει λάβει καλές κριτικές, αλλά προφανώς η μια και μοναδική κριτική που μετράει περισσότερο έρχεται από τον ογκόλιθο της σύγχρονης κινηματογραφικής παραγωγής, τον Tommy Wiseau, τον οποίον και ο Franco τον ρώτησε πώς του φάνηκε η ταινία:

«Λοιπόν, Τόμι, πως σου φάνηκε η ταινία;» και απάντησε «Εγκρίνω κατά 99,9%» και λέμε «Και ποιό είναι το 0,1%;» Και είπε «Νομίζω ο φωτισμός, στην αρχή, σε “πέταγε λίγο”».
(πηγή)

Τους την είπε δηλαδή και για τα τεχνικά κομμάτια, αλλά αφού συμφωνούσαν επί της αρχής, μάλλον ο Franco ήταν καλυμμένος. Εδώ απολαύστε ένα σφηνάκι από την ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως «Ο Πολίτης Κέην των απαίσιων ταινιών»:

Best of internet