Quantcast

Σπάει ρεκόρ και ταμεία η ταινία “IT” με εισπράξεις 180 εκατ. δολαρίων μέσα σε δύο μέρες

Μάλλον οι κλόουν δεν θα σταματήσουν ποτέ να φρικάρουν τον κόσμο

Χρήστος Πρόεδρος

11 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν ξέρουμε εάν ευθύνεται το ιδιοφυές προμο, ή ο αμείωτος τρόμος όλης της ανθρωπότητας για τους κλόουν, αλλά η ταινία “ΙΤ” τα ισοπέδωσε όλα στο πέρασμά της με το που προβλήθηκε αυτό το σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ. Μόλις κυκλοφόρησε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε και με το «καλημέρα» σημείωσε εισπράξεις των $117,2 εκατομμυρίων ευρώ από 4,103 αίθουσες στις ΗΠΑ. Σε αίθουσες του εξωτερικού σημείωσε άλλα $62 εκατομμύρια εισπράξεων από 46 αγορές, με συνολικό box office $179,2 εκατομμυρίων μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, σπάζοντας κάμποσα ρεκόρ.

Φυσικά το η διάσημη ιστορία του Steven King έχει ξαναγίνει (τηλε)ταινία και είναι ήδη κομμάτι της ποπ κουλτούρας, γεγονός που μάλλον βοήθησε την ταινία να σπάσει διάφορα εισπρακτικά ρεκόρ. Εντωμεταξύ, το σίκουελ της ταινίας βρίσκεται ήδη στα σκαριά (το πλάνο ήταν από την αρχή να χωριστεί η πλοκή σε δύο μέρη) και μετά την τεράστια αυτή επιτυχία αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί και επίσημα.

Όπως διαβάζουμε στο time.com, το άνοιγμα της ταινίας του Andy Muschietti, ήταν το τρίτο καλύτερο για το 2017 πίσω μόνο από το Beuaty and the Beast και το δεύτερο Guardians of the Galaxy, ενώ άφησε πίσω του το Spider Man: Homecoming και το Wonder Woman. Μάλιστα η ταινία ήρθε να δώσει μια ανάσα στις αίθουσες των ΗΠΑ, ειδικά μετά από 7 εβδομάδες απογοητευτικά χαμηλών εισπράξεων σε ένα από τα πιο απογοητευτικά κινηματογραφικά καλοκαίρια της πρόσφατης ιστορίας.

Το σίκουελ της ταινίας βρίσκεται ήδη στα σκαριά (το πλάνο ήταν από την αρχή να χωριστεί η πλοκή σε δύο μέρη) και μετά την τεράστια αυτή επιτυχία αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί και επίσημα. Όπως διαβάζουμε στο Variety, ο Gary Dauberman θα γράψει το σενάριο και ο Muschietti θα βρίσκεται πάλι στη θέση του σκηνοθέτη.

 

Στην Ελλάδα πάντως θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου για το δούμε.

Best of internet