Quantcast
guide CINE

Στέφαν Τσβάιχ: Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη

Η νέα ταινία της Μαρία Σράντερ – Κερδίστε προσκλήσεις


LUBEN CREW · 15 Μαΐου 2017

Η Weird Wave φέρνει στην Ελλάδα μια εντυπωσιακή ιστορική ταινία για έναν από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του 20ου αιώνα και, ταυτόχρονα, μια ταινία για μια εποχή κατά την οποία η Ευρώπη καταρρέει.
Αποτέλεσε την πρόταση της Αυστρίας για το OSCAR Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

ΣΤΕΦΑΝ ΤΣΒΑΪΧ: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
(STEFAN ZWEIG, FAREWELL TO EUROPE / VOR DER MORGENRÖTE)
μία ταινία της Μαρία Σράντερ

Έχουμε για εσάς 10 μονές προσκλήσεις για την Avant Premiere της Τετάρτης 17/5 στις 21.00 στον Κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ (Μετρό Πανεπιστήμιο), δείτε πώς να τις κάνετε δικές σας ΕΔΩ

 

  

Από 18 Μαΐου στους κινηματογράφους

Τα χρόνια της εξορίας, μεταξύ Μπουένος Άιρες, Νέας Υόρκης και Βραζιλίας, ενός από τους σημαντικότερους γερμανόφωνους συγγραφείς του 20ου αιώνα, του Στέφαν Τσβάιχ. Ως εβραίος διανοούμενος, ο Τσβάιχ μισεί την απανθρωπιά που επικρατεί στη Γερμανία και προσπαθεί να ξεφύγει από το φάντασμα του ναζισμού, ψάχνοντας συγχρόνως για ένα σπίτι στο νέο κόσμο.

«Ο καθένας μας, ακόμα και ο μικρότερος και ο πιο ασήμαντος, έχει κλονιστεί στα βάθη της ύπαρξής του από τις σχεδόν αδιάκοπες ηφαιστειακές εκρήξεις της ευρωπαϊκής γης μας. Δεν γνωρίζω καμία υπεροχή που μπορώ να ισχυριστώ, εν μέσω του πλήθους, εκτός από αυτό: ότι ως Αυστριακός, Εβραίος, συγγραφέας, ανθρωπιστής και ειρηνιστής, ανέκαθεν βρισκόμουν στο ακριβές σημείο όπου αυτοί οι σεισμοί ήταν οι πιο βίαιοι.» Στέφαν Τσβάιχ – Ο Κόσμος του Χτες

 Η σκηνοθέτιδα, Μαρία Σράντερ, επιλέγει να μη δείξει καθόλου τον Τσβάιχ να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να γράφει. Αντιθέτως, επικεντρώνεται στην αλληλεπίδραση του συγγραφέα με τους άλλους, σε μία προσπάθεια να δείξει τόσο το χαρακτήρα του όσο και τη φθίνουσα αίσθησή του για την έννοια του τόπου, σε έναν κόσμο όπου το σώμα του – σε εξορία – θα μπορούσε να είναι ασφαλές, αλλά το μυαλό του συνεχίζει να θέλει να περιπλανηθεί πίσω σε μια χώρα που ξέρει ότι έχει σβηστεί από τον χάρτη.

 

Σκηνοθεσία: Μαρία Σράντερ. Σενάριο: Μαρία Σράντερ, Γιαν Σομπουργκ
Πρωταγωνιστούν: Γιόσεφ Χάντερ, Μπάρμπαρα Σουκόβα, Αένννε Σβάρτς.
2016, Αυστρία. Έγχρωμο
Γλώσσα: Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Γαλλικά.
Είδος: Αληθινή Ιστορία, Ιστορικό Δράμα. Διάρκεια: 106’

Με την Υποστήριξη:
Εκδόσεις ΆΓΡΑ | Αυστριακή Πρεσβεία της Αθήνας

 

 

Best of internet