Quantcast
guide BOOZE

Materia Prima Cava & Wine Bar: H πρώτη ύλη για όσους αγαπούν το κρασί

Ένα φιλόξενο wine bar στο Κουκάκι μας μυεί στα μυστικά του οίνου


Μαρίτα Αλημίση · 28 Δεκεμβρίου 2017

Σε έναν cozy χώρο με ζεστή ατμόσφαιρα και μια μικρή αυλή κρυμμένη στο πίσω μέρος του, ο Μιχάλης Παπατσίμπας έχει φτιάξει εδώ και περίπου έναν χρόνο τον δικό του οινικό «παράδεισο» στο Κουκάκι. Λάτρης του κρασιού ο ίδιος, με ανάλογες σπουδές και θητεία 7 χρόνων στο γνωστό Oinoscent του Συντάγματος, αποφάσισε να φτιάξει ένα σύγχρονο wine bar που φιλοξενεί 300 και πλέον ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιού, 50 εκ των οποίων τις βρίσκει κανείς και σε ποτήρι.

Με το που μπεις στη Materia Prima (όπερ σημαίνει πρώτη ύλη), θα παρατηρήσεις αμέσως την γυάλινη κάβα-κελάρι στο κέντρο, ειδικά σχεδιασμένη ώστε ο κάθε πελάτης να μπορεί να μπει και να διαλέξει την ποικιλία που τον ενδιαφέρει, συνήθως με την καθοδήγηση του Μιχάλη που είναι πάντα πρόθυμος να σε κατατοπίσει. Εκείνος, άλλωστε, έχει επιμεληθεί και την τελευταία λεπτομέρεια του χώρου γι αυτό συχνά-πυκνά θα τον δεις να «διορθώνει» κάτι στην διακόσμηση ενώ σου μιλάει ή σου προτείνει κάποια ενδιαφέρουσα οινική άφιξη.

Η ενημερωμένη λίστα των κρασιών διαφοροποιείται κάθε εβδομάδα, καλύπτει όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια ενώ εκτός από αμπελώνες από όλη την Ελλάδα, εδώ θα συναντήσεις και ετικέτες από ιδιαίτερες οινοπαραγωγικές ζώνες ανά την υφήλιο -με μία έμφαση στα natural wines- αλλά και διάφορα αποστάγματα και μπύρες, κατά κύριο λόγο από έλληνες ζυθοπαραγωγούς.

Ξεχωριστή αναφορά οφείλουμε να κάνουμε και στον κατάλογο του φαγητού ο οποίος εκτός από τα καθιερωμένα κρύα πιάτα και τις ποικιλίες εκλεκτών αλλαντικών και τυριών, διαθέτει ένα σωρό ακόμη γευστικές επιλογές, ιδανική παρέα για ένα ποτήρι καλό κρασί. Εξαιρετική ταλιάτα μόσχου, camembert με μέλι, cranberries και φυστίκι Αιγίνης, σταμναγκάθι με «χώμα» χαρουπιού και ψητό καβουρμά αλλά και ένα από τα πιο «δυνατά» carpaccio που έχουμε δοκιμάσει τελευταία είναι μερικές μόνο απ’ αυτές.

Bonus του μαγαζιού οι ωραίες μουσικές που θα ακούσεις όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και η βιβλιοθήκη του όπου αν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο, μπορείς να ξεφυλλίσεις μερικά από τα καλύτερα αναγνώσματα για το κρασί όσο περιμένεις να περάσεις από την θεωρία στην πράξη.

Το Materia Prima ανοίγει καθημερινά από τις πέντε το απόγευμα και φιλοξενεί εκτός από τις συχνές οινογευσίες, συναντήσεις με οινοπαραγωγούς και διάφορα ακόμα events για τα οποία μπορείς να ενημερωθείς από την σελίδα του στο facebook. Τώρα στις γιορτές, μάλιστα, μας συστήνει πολλές καινούργιες διεθνείς ετικέτες που δεν βρίσκει κανείς στην Ελλάδα, τις οποίες μπορείς πάντα να επιλέξεις για δώρο ή να προμηθευτείς για το γιορτινό τραπέζι αφού το μαγαζί λειτουργεί παραδοσιακά και ως κάβα.

Materia Prima cava & wine bar
Φαλήρου 68, Κουκάκι
Τηλ.: 210 924 5935

Best of internet