Quantcast
guide BOOZE ΦΑΓΗΤΟ

5 πειραιώτικα στέκια του σαλονιού, αλλά και του λιμανιού

Η Τρούμπα και το Πασαλιμάνι είναι πάντα μια πολύ σοβαρή κατάσταση, πόσω δε μάλλον αν την σκεφτείς σαν επιλογή για τις γιορτές


LUBEN CREW · 23 Δεκεμβρίου 2017

O Πειραιάς, αγαπητοί φίλοι, ήταν πάντοτε αυτό που λέμε «πιάτσα» κυρίως λόγω του λιμανιού που συγκέντρωνε και συγκεντρώνει στους κόλπους του κόσμο και κοσμάκη. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει περάσει πραγματικά σε άλλο επίπεδο καθώς αλλάζει καλπάζοντας προς το καλύτερο, αποκτά ταυτότητα και ειδικά στον τομέα της διασκέδασης έχει πλέον να επιδείξει μερικά από τα πιο δυνατά στέκια της πόλης. Όταν τελειώσουν και τα έργα για το τραμ -που συναγωνίζεται στα ίσα το μετρό της Θεσσαλονίκης- πιστεύουμε στ’αλήθεια ότι θα πιάσει ταβάνι.

Εμείς, ως γνήσια λαϊκά παιδιά, κάναμε μια βόλτα στα πέριξ, μαζέψαμε εικόνες και γεύσεις και μάθαμε που θα περάσουμε καλέσε γιορτέσε καθώς και τα sos για τον καινούργιο χρόνο. Φυσικά, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα το κρατήσουμε για τον εαυτό μας αλλά θα μοιραστούμε την πολύτιμη γνώση μαζί σας όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια άδολης αγάπης και τυφλής αφοσίωσης. Για ρίξτε μια ματιά.

Beluga

Ένας all day πολυχώρος που φέρνει στην Τρούμπα μια μυρωδιά Μεγάλου Γκάτσμπυ

Για το Beluga σας έχουμε ξαναπεί. Στην καρδιά της άλλοτε κακόφημης Τρούμπας, που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχτεί σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς του Πειραιά, βρίσκεται το Beluga. Ένας all day artistic πολυχώρος που τα συνδυάζει όλα: εντυπωσιακός χώρος, signature cocktails, νόστιμα πιάτα και συχνά events. Ψηλοτάβανος και ατμοσφαιρικός χώρος με μια όμορφη σάλα που αν ρίξεις το βλέμμα σου προς τα κάτω θα δεις τα αρχαία τείχη του Πειραιά (πολύ σκαλωτικό θέαμα) αλλά κι ένα εξίσου εντυπωσιακό μπαρ όπου τα βράδια γίνεται όλη η φάση. Η μέρα, βέβαια, εδώ ξεκινά από νωρίς το πρωί με καφέ και σνακ, ενώ απ’ το μεσημέρι λειτουργεί η κουζίνα, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο μενού κυρίως με ελληνικές επιρροές και βάση τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς.

Όσο η ώρα προχωράει στο παιχνίδι μπαίνουν τα ποτά, τα δροσερά κοκτέιλ αλλά και η ενδιαφέρουσα λίστα με τα κρασιά που μπορείτε να συνδυάσετε με κάποιο πιάτο. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν σωστή μουσική επένδυση που ταιριάζει με την ατμόσφαιρα του μαγαζιού και τα συχνά live, ενώ στο Beluga Art όλο και κάποιο άλλο event ή καλλιτεχνικό γεγονός θα γίνεται. Συντονίσου στη σελίδα του στο Facebook για είσαι tuned σε οτιδήποτε συμβαίνει.

Beluga
2ας Μεραρχιας 8-10, Πειραιάς
Facebook Page
Επικοινωνία: 210 4116505


CHE

Τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης με άρωμα Λατινικής Αμερικής

Αν το όνομα σας φέρνει στο μυαλό κάτι από κομαντάντε δεν πέφτετε πολύ έξω, che στην Λατινική Αμερική είναι ο φίλος και ο σύντροφος και με μιας πριν μπείτε καν στο υπέροχο αυτό μαγαζί παίρνετε μια γεύση για το τι θα αντιμετωπίσετε. Η διακόσμηση στο αρχοντικό της Καραΐσκου δεν απογοητεύει, με εύστοχες αναφορές σε κάθε γωνιά της Λατινικής Αμερικής επενδύει την γευστική πανδαισία του καταλόγου με το οικείο της περιβάλλον. Στο μενού: Από enchiladas και chimichanga μέχρι το συγκλονιστικό black angus στο Che θα κάνεις το γαστρονομικό ταξίδι που δεν μπόρεσες να κάνεις ποτέ στην μαγική πλευρά του νότιου ημισφαιρίου. Τα υπέροχα κοκτέιλ με άρωμα Καραϊβικής παίζουν με το ρούμι και την τεκίλα και είναι ό,τι πρέπει για μετά αλλά και πριν το φαγητό. Πάρτε την καλή σας ή τον καλό σας για ένα δείπνο στο Che και ζήστε το για ένα εορταστικό βράδυ ωσάν άλλοι Φρίντα και Ντιέγκο.

Che
 Καραΐσκου 151, Πειραιάς
Facebook Page
Επικοινωνία: 210 429 6660


6ος Στόλος

Το πιο μερακλήδικο ελληνάδικο Club της πόλης, έχει όνομα και λέγεται 6ος Στόλος

Επειδή σε κανένα σοβαρό luben guide αφιέρωμα δεν σας έχουμε αφήσει χωρίς ένα ΙΣΧΥΡΟ ξενυχτάδικο, θα ήταν δυνατόν να το κάναμε ενώ κατεβήκαμε στην Τρούμπα; Το μαγαζί με το Νομπελ ονόματος για τις Νότιες Περιοχές της Αττικής για το 2017 είναι ένα must-see αν αντέχετε τις δυνατές συγκινήσεις και το ζείτε ακομπλεξάριστα. Ένα αυστηρό ελληνάδικο που κρατάει τις παραδόσεις της περιοχής και όπου θα προβείτε σε κάθε είδους ακατανόμαστο ξεφάντωμα μέχρι να σας βρει το ξημέρωμα στην Πειραϊκή. Ο θρυλικός “6ος αμερικανικός στόλος” που βολόδερνε στο Πασαλιμάνι τη δεκαετία του ’50 τα πληρώματα του οποίου έψαχναν για ψυχαγωγία στην Τρούμπα και στις ευρύτερες περιοχές μπορεί να μην είναι πια εδώ (ευτυχώς). Ο 6ος στόλος όμως υπάρχει και βασιλεύει στη Φίλωνος και σας περιμένει για μια σοβαρή νυχτερινή κούρσα, μέσα στις γιορτές.

6ος Στόλος
Φιλώνος 52 & Μπουμπουλίνας 6, Πειραιάς
Facebook Page
Επικοινωνία: 210 411 6531


Κρεμλίνο Stage

Ο μουσικός πολυχώρος του Πειραιά που είναι ένας σταθερός λόγος για να κατεβαίνουμε στο λιμάνι

Το Kremlino Stage (πρώην Passport) είναι ένας πολυχώρος που έχουμε ήδη προλάβει να αγαπήσουμε όσο καιρό είναι μαζί μας. Στον χώρο γίνονται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων, καλλιτεχνικά εργαστήρια και ομιλίες κάθε είδους. Τις καθημερινές θα τον βρείτε ανοιχτά από τις 8 το πρωί για καφέ. Πράγμα ιδιαίτερα ευχάριστο γιατί είναι πολύ πιθανό την στιγμή που πίνεις τον καφέ σου στον άνετο χώρο του Kremlino να έχεις δίπλα σου τους καλλιτέχνες που παίζουν στην σκηνή το βράδυ ή να παρακολουθήσεις την πρόβα ήχου, ή άλλες πρόβες από θεατρικές ομάδες, ακουστικά μουσικά σχήματα ή να δεις ζωγράφους να φιλοτεχνούν πίνακες καθώς ο πολυχώρος είναι ανοιχτός σε καλλιτέχνες.

Μια ματιά στο πρόγραμμα του χώρου τις γιορτινές μέρες μας ψήνει να τον επισκεφτούμε πάνω απο μια φορές, για την λαϊκή ντέρτικη πλευρά του (Ο Γιώργος Μαργαρίτης παίζει εκεί στις 23 Δεκέμβρη), την ελαφρώς έντεχνη (Ο Κώστας Μακεδώνας με την Ζωή Παπαδοπούλου στις 24), ο φοβερός Ζωρζ Πιλαλί στις 30 Δεκέμβρη και οι Trashformers με special guest τον Δημήτρη Μετζέλο ισοπεδώνουν τον χώρο με ένα καταιγιστικό πρωτοχρονιάτικο πάρτυ στις 31 Δεκέμβρη. Περισσότερα εδώ: https://kremlino.gr/

Κρεμλίνο
Καραϊσκου 119, Πειραιάς
Facebook Page
Επικοινωνία: 210 4100010


Δυόσμος

Αρχικά να πούμε το εξής: Στο Luben είμαστε μπυράκηδες και όχι απλά αυτό, είμαστε λάτρεις της αρκετής και της καλής μπύρας, και αυτός είναι λόγος να αγαπάμε αυτόματα τα μαγαζιά τα οποία το σέβονται αυτό. Ο Δυόσμος είναι ένα τέτοιο μέρος και σε πείθει για αυτό κατευθείαν το τι συμβαίνει όταν πάρεις στα χέρια σου ένα κατάλογο και δεις αυτή την πανδαισία:

Φυσικά αυτό δεν είναι καθόλου ο μοναδικός λόγος για να αγαπήσει κάποιος το Δυόσμο. Ένα μαγαζί που βρίσκεται στην ηρωϊκή Φρεατύδα και σερβίρει απίστευτους μεζέδες και σπιτικές γεύσεις κάθε είδους, σε έναν χώρο ζεστό και καλαίσθητο που σε κάνει με τη μια να θες να τον κάνεις στέκι σου. Βοηθάει, βέβαια, και το ότι εκτός από τις καλές τιμές και το καλό φαγάκι στον Δυόσμο βρίσκεις και events όπως stand-up comedy βραδιές και μουσικές. Ιδανική επιλογή για τις γιορτινές μέρες, ρίχτε μια ματιά στο μενού και θα καταλάβετε:


Δυόσμος Εδεσματοπωλείο
Φρεαττύδος 42Α, Πειραιάς
Facebook Page
Επικοινωνία: 210 4611335
Website: diosmos.gr

Best of internet