Quantcast
guide BOOZE ΦΑΓΗΤΟ

Το “Στέκι” στο Αιγάλεω είναι η ταράτσα που θα αγαπήσεις φέτος το καλοκαίρι

«Θα είσαι στην Αθήνα αλλά θα είναι σα να μην είσαι»


LUBEN CREW · 4 Μαΐου 2017

Όλοι έχουμε στέκια, κακά τα ψέματα. Είναι όμως ένα στέκι που είναι στέκι όνομα και πράγμα, αγαπητοί φίλοι… Και ο λόγος φυσικά για “Το Στέκι” στο Αιγάλεω. Εξωφρενικά κοντά στο σταθμό μετρό του Αιγάλεω και -όπως θα έλεγε και ο γέροντας- θα είστε στην Αθήνα και θα είναι σαν μην είστε. Κι αυτό γιατί στην καρδιά του πολύβωου Αιγάλεω βρίσκεται μια ήσυχη και όμορφη γωνιά με μια από τις πιο όμορφες ταράτσες στα δυτικά.

Θα περάσεις τη στοά που σε οδηγεί “Στο Στέκι” είτε για τον πρωινό καφέ σου, είτε το βράδυ για φαΐ και πεντακάθαρη ρακί που έρχεται με τιμές αρχηγού κράτους από την Κρήτη, όχι αστεία.

Το θείο τσιπουράκι θα το συνοδέψεις με ποικιλία κρεατικών που θα έβαζαν σε πειρασμό ακόμα και εσένα που έχεις απαρνηθεί για πάντα το κρεατάκι, και μαζί έρχεται και μια σπιτική τυροκαυτερή, που άνετα συγκρίνεται με την καλύτερη της καλύτερης που έχεις φάει – και όχι δεν υπερβάλω.

Τα λιγουρεύεστε;

Για τους γλυκατζίδες της παρέας το στέκι αυτό φτιάχνει ένα το cheesecake, η φήμη του οποίου έχει διαδοθεί εκτός συνόρων και όχι άδικα. Γι’ αυτό το cheesecake, που λες, έχουν έρθει από όλα τα πλάτη και τα μήκη της χώρας ετούτης να το δοκιμάσουν και προφανώς όλοι το βαθμολογούν με άριστα 10.

Αν το συνοδέψεις και με ένα μερακλίδικο Ελληνικό καφεδάκι τότε μπορείς να νοιώσεις πραγματικά ευτυχισμένος, μιας και επισκέπτες στο tripadvisor λένε ότι στο “Στέκι” έχουν γευτεί τον πιο ωραίο ελληνικό καφέ έβερ.

Και κάπου εδώ ήρθε η ώρα να σας πω για την ταράτσα αυτού του μέρους, μια ταράτσα που βρίσκεται στο Αιγάλεω, αλλά σε πάει απευθείας σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Λευκό και γιασεμί που μόλις πέσει λίγο το βραδάκι μοσχοβολάει μέχρι και στην δίπλα γειτονιά και όλα αυτά που στον θείο Αιμίλιο θυμίζουν το Μαριώ και σε σένα διακοπές στο Αιγαίο. Και φυσικά εκεί μεταξύ γιασεμιού και γαλάζιου, έρχεται και το πρώτο cocktail με χρώμα τριανταφυλλί και γεύση εξωτικών φρούτων και βανίλιας.

Ε, τι να λέμε τώρα! Το Αιγάλεω έχει και αυτό το Στέκι του, που τίμια και με αγάπη σου προσφέρει απ’ το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ ό,τι τραβάει η όρεξη του κάθε καλοφαγά.

Extra tip: Να μην ξεχνάς να κοιτάς τι λέει το πρόγραμμα της εβδομάδας, γιατί όλο και κάποιο live γίνεται στο Στέκι. Όπως, ας πούμε, το Σάββατο 6 Μαΐου, που ο Σπύρος Γραμμένος μαζί με τον Χρήστο Καλκάνη θα αναλάβουν την οπτικοακουστική σας απόλαυση. Έσω έτοιμοι και ραντεβού στο Στέκι.

Το Στέκι

Ιερά Οδός 213, Αιγάλεω
Τηλ. Επικοινωνίας: 21 0590 5117
Facebook Contact

Best of internet