Quantcast
guide BOOKS & COMICS GUIDE

Πάρε στην τσέπη σου αυτό το καλοκαίρι βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο

Η pocket σειρά του εκδοτικού οίκου θα σε ακολουθήσει παντού στις διακοπές σου αλλά και μέσα στην πόλη.


Νίκος Βαζαίος · 28 Ιουνίου 2018

Τα βιβλία δεν είναι για το ράφι, είναι για να σε ακολουθούν παντού και να σου κάνουν παρέα στην καθημερινότητά σου. Κυκλοφορώντας στην πόλη, αλλά και ειδικά τώρα το καλοκαίρι που σχεδιάζεις ταξίδια και θα βρεθείς στην παραλία και την εξοχή, η σειρά ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ pocket σε μικρό σχήμα είναι αυτό που χρειάζεσαι για να μη στερηθείς τη χαρά της ανάγνωσης οπουδήποτε. Βάλε, λοιπόν, στη μία τσέπη το κινητό και βγάλε από την άλλη ελληνική και μεταφρασμένη λογοτεχνία, διαχρονικά αριστουργήματα, συναρπαστικές αστυνομικές περιπέτειες, συγκλονιστικές βιογραφίες και μαρτυρίες, που έχουν επανακυκλοφορήσει σε βολικό σχήμα με πολύ χαμηλή τιμή.

Από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ pocket δεν θα μπορούσε να λείπει ο ροκ σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας, ο Jo Nesbo.  Η δίψα είναι η ενδέκατη περιπέτεια του θρυλικού διώκτη των 19 σίριαλ κίλερ Χάρι Χόλε και ξεκινά με τον ήχο του ταιριάσματος στο Tinder και δύο δολοφονίες γυναικών. Διάβασε επίσης σε ένα βιβλίο τη διλογία Αίμα στο Χιόνι και Περισσότερο Αίμακαι περίμενε να δεις την κινηματογραφική μεταφορά της από τον Leonardo DiCaprio, που έχει αγοράσει τα δικαιώματα.


Αν η δίψα σου για αστυνομικό μυστήριο επιμένει, θα σου τη σβήσουν ο επιθεωρητής Πάτρικ Χέντστρεμ και η αγαπημένη του Ερίκα Φαλκ στη δέκατη περιπέτειά τους που υπογράφει η Σουηδή Camilla Lackberg – η Μάγισσα συνδέει με μαεστρία δύο υποθέσεις εξαφάνισης τετράχρονων κοριτσιών που συνέβησαν με απόσταση τριάντα χρόνων. Άλλη μια περίεργη υπόθεση, την πέμπτη στη σειρά, καλείται να εξιχνιάσει η Ομάδα Άλφα στο Πρελούδιο Θανάτου του επίσης Σουηδού και επίσης δημοφιλέστατου παγκοσμίως Arne Dahl.


Η δική μας Χίλντα Παπαδημητρίου «ποτίζει» τον δικό της αστυνομικό Χάρη Νικολόπουλο ένα ποτήρι ρακή και τον ρίχνει στην εξιχνίαση μιας εξαφάνισης στο Έχουνε Όλοι Κακούς Σκοπούς. Μεταξύ Κρήτης και έρημης καλοκαιρινής Αθήνας, ο ήρωας αναζητά τον τραγουδιστή Απόστολο Μελισσηνό, μαθαίνοντας στη διαδρομή τα πάντα για την ιστορία των πρώτων ελληνικών ροκ συγκροτημάτων.


Αν αγαπάς την κλασική λογοτεχνία, τότε σίγουρα έχεις διαβάσει Τα Λάφυρα του Πόιντον του Henry James, Το Νησί των Πιγκουίνων του Anatole France και το Πέρα από την Αφρική της Karen Blixen. Ευκαιρία όμως να τα ξαναθυμηθείς τώρα που κυκλοφορούν στη σειρά ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ pocket.

Όχι μόνο επειδή τιμήθηκε με το Βραβείο Ελληνικού Μυθιστορήματος Athens Prize for Literature το 2010, το Απόψε Δεν Έχουμε Φίλους της Σοφίας Νικολαΐδου είναι ένα μυθιστόρημα που το διάβασες μονορούφι και το συζήτησες κι εσύ. Τώρα που είναι διαθέσιμο στη σειρά pocket, μπορείς να έρθεις ξανά αντιμέτωπος με την ελληνική Ιστορία παρακολουθώντας τρεις γενιές Ελλήνων, από το 1934 μέχρι το 2008, που προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους μέσα σε ανατρεπτικά ιστορικά γεγονότα.

Σε pocket σχήμα κυκλοφορεί και το δημοφιλές μυθιστόρημα της Gillian Flynn Αιχμηρά Αντικείμενα, που αυτή την εποχή προβάλλεται από το HBO με πρωταγωνίστρια την Amy Adams.


Τι θα έλεγες τώρα να βάλεις στην τσέπη σου τα βιβλία της σειράς ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ pocket και να φύγεις για τριήμερη κρουαζιέρα δύο ατόμων στους πιο ειδυλλιακούς προορισμούς του Αιγαίου, ή να κερδίσεις και άλλα πλούσια δώρα; Διάλεξε πέντε τίτλους της σειράς (σου δώσαμε τόσες επιλογές!), πάρε μέρος στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης Pocket, και ετοιμάσου να σαλπάρεις – φυσικά παρέα με μερικά ακόμα βιβλία pocket! Κι αν θέλεις να ξεκινήσεις τον μαραθώνιο, μπορείς να διεκδικήσεις ένα αντίτυπο του νέου συναρπαστικού μυθιστορήματος Η δίψα του Jo Nesbo: πήγαινε στα σχόλια, γράψε τον τίτλο του βιβλίου, κάνε tag έναν φίλο ή φίλη σου και μπες στην κλήρωση!

Best of internet