Quantcast
guide BOOKS & COMICS GUIDE

8 προτάσεις από τις εκδόσεις Δίαυλος για να γίνει το καλοκαίρι σου ακόμη πιο ενδιαφέρον

Βιβλία για χεβιμεταλάδες και επαναστάτες, οπαδούς του ποδοσφαίρου αλλά και φίλους του ελληνικού μυθιστορήματος.


Νίκος Βαζαίος · 28 Ιουνίου 2018

Θέλεις να εξερευνήσεις την ιστορία του heavy metal, των θρύλων του ποδοσφαίρου ή ακόμη και τα μαθηματικά που κρύβονται πίσω από το Sudoku; Από τη μεγάλη γκάμα των εκδόσεων Δίαυλος, προτείνουμε πρωτότυπης προσέγγισης μελέτες αλλά και ελληνικά μυθιστορήματα που θα σε κάνουν να ζήσεις τη χαρά της ανάγνωσης κι αυτό το καλοκαίρι.

Γιώργος Αναγνωστόπουλος – Παγκόσμιος Θόρυβος – 50 Χρόνια Heavy Metal


Ένα βιβλίο-λεύκωμα για το πιο ακραίο και αντισυμβατικό μουσικό είδος! Με 50 σημαντικά θέματα, όσα και τα χρόνια του heavy metal, ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος επιχειρεί με κριτική ματιά να παρουσιάσει πώς κατάφερε αυτό το μη κανονικό παρακλάδι του rock να επιβιώσει, να εξελιχθεί και να επηρεάσει σχεδόν κάθε πτυχή της παγκόσμιας κοινότητας. Από δολοφονίες και καταχρήσεις μέχρι θρησκευτικά συγκροτήματα και στιλιστικές προκλήσεις, το βιβλίο εξηγεί γιατί το heavy metal έχει ξεσηκώσει γενική πολεμική αλλά διαθέτει και τους πιο φανατικούς οπαδούς. Σημείωσε ότι τα πρωτότυπα σχέδια του βιβλίου έχουν σχεδιαστεί με τη μέθοδο dot drawing.

Στέργιος Χατζηκυριακίδης – Γκρόβερ  

Είμαστε ακόμη ώριμοι για να προσεγγίσουμε την εξέγερση της ελληνικής νεολαίας τον Δεκέμβρη του 2008 ή τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στα μνημόνια; Πώς μπορεί να το κάνει αυτό μια παρέα Ελλήνων φοιτητών στο Λονδίνο που θέλουν να βοηθήσουν, όπως μπορούν, «το κίνημα» στην Ελλάδα, λειτουργώντας όμως αποκομμένοι από την καρδιά των γεγονότων; Με αυτό το μυθιστόρημα, ο Στέργιος Χατζηκυριακίδης παρακολουθεί την καθημερινότητα αυτής της παρέας με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, προβάλλοντας ταυτόχρονα ανάγλυφα τα αδιέξοδα μιας γενιάς που προσπάθησε να αποκτήσει την ταυτότητά της και ακόμα την ψάχνει.

Παρασκευάς Λιβάνης – Μέθοδοι λύσης όλων των SUDOKU: Εύκολα – Δύσκολα – «Αδύνατα»

Το ξέρουμε ότι το Sudoku είναι ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια γρίφων, ότι αναπτύσσει τον εγκέφαλο των παιδιών και απομακρύνει την πιθανότητα άνοιας από τους ενήλικες! Γι’ αυτό προτείνουμε ένα βιβλίο που θα φανεί απολύτως χρήσιμο σε λύτες όλων των επιπέδων. Η ορολογία της επίλυσης είναι απλή και τυποποιημένη, ενώ τα μαθηματικά που κρύβονται πίσω απ’ αυτήν παρουσιάζονται σε 12 απλούς πρακτικούς κανόνες. Ακολούθησε τα σταδιακά, συστηματικά και επαγωγικά βήματα για να λύσεις ακόμα και τα Sudoku που φαίνεται αδύνατο να λυθούν, διάβασε τα λυμένα παραδείγματα που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία κατανόησης, και, φυσικά, συμπλήρωσε τα πολλά άλυτα Ssudoku που συνοδεύουν κάθε μέθοδο.

Χρίστος Χαραλαμπόπουλος – Η Τέχνη του Πολέμου για το Ποδόσφαιρο – Με παράλληλη ανάγνωση του κειμένου του Σουν Τσου

Θέλεις να ανακαλύψεις μια ενδιαφέρουσα και απολαυστική πλευρά του ποδοσφαίρου στον απόηχο του Μουντιάλ; Ο δημοσιογράφος Χρίστος Χαραλαμπόπουλος βάζει δίπλα-δίπλα το ποδόσφαιρο και την αθάνατη κινεζική πραγματεία του Σουν Τσου Η Τέχνη του Πολέμου, για να παραδώσει μια ανάλυση πρωτότυπη, εκλαϊκευτική όσο και επιστημονική για την αληθινή φύση ενός αθλήματος που καθηλώνει τα πλήθη. Η αλήθεια, η ουσία και το νόημα του ποδοσφαίρου μπορεί να μην απέχουν τελικά πολύ από τον πόλεμο!

Νάσος Κατσώχης – Μύθοι Παράλληλοι – Ζεύγη ιστοριών με πρωταγωνιστές των Μουντιάλ

Άλλο ένα βιβλίο που συνοδεύει απόλυτα την απόλαυση του φετινού Μουντιάλ. Ο αρθρογράφος Νάσος Κατσώχης, που θεωρεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου πεμπτουσία του αθλήματος, «ζευγαρώνει» με πρωτότυπο τρόπο δέκα σημαντικές μορφές από την ιστορία της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον κόσμο. Ο Μαραντόνα, ο Ζιντάν, ο Πούσκας, ο Κρόιφ, ο Ρονάλντο και κάπου μέσα στις σελίδες του βιβλίου ξεχωριστά από τους υπόλοιπους ο Πελέ, παραλληλίζονται ως προς τις μουντιαλικές τους περιπέτειες με τρόπο διαχρονικό και επίκαιρο. Ανακάλυψε ποιο είναι το κοινό και σημαντικό στοιχείο που συνδέει τις ιστορίες τους!

Στέφανος Γεωργακόπουλος – Από τα Λιόσα στον Κολωνό

Ποια ήταν η πραγματική εικόνα της δεκαετίας του 1940 με τις λαϊκές γειτονιές αλλά και τα συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα που κάνουν κάποιους να τη χρωματίζουν με φαιά χρώματα; Το αυτοβιογραφικό αφήγημα του Στέφανου Γεωργακόπουλου είναι μια νωπογραφία εκείνης της δεκαετίας χωρίς τις κλασικές αποχρώσεις του μαύρου. Δεν τις αρνείται, αλλά αναζητά τη σφριγηλότητα της ζωής που αναπηδά πολύχρωμη από το μελανό. Ο συγγραφέας ανακαλεί τη ζωή του σαν ταξίδι στη δεκαετία του 1940, για να φανεί πώς έβλεπε τους άλλους τότε, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, και πώς τους βλέπει τώρα.

Σπύρος Λαμπρίδης – Στα Βράχια

Η θεά Τύχη, η παντοδύναμη φύση, η πρόσφατη Ιστορία και οι εγγενείς ανθρώπινες αδυναμίες διαπλέκονται με φόντο τα εκθαμβωτικής ομορφιάς Τζουμέρκα και μια αναζωογονητική κατάβαση ράφτινγκ μέσα από την επιβλητική κοίτη του Άραχθου. Η ομάδα των αταίριαστων συνεπιβατών της φουσκωτής βάρκας ξεκινάει μια διασκεδαστική περιήγηση, που μετατρέπεται σε θανάσιμη περιπέτεια, εξουθενωτική αναζήτηση στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής αλλά και αντιπαράθεση μέχρι αλληλοεξόντωσης σ’ έναν εξωπραγματικό εφιάλτη στα έγκατα της γης. Με αυτό το μυθιστόρημα αποδεικνύεται ότι όλα είναι πιθανά σ’ έναν κόσμο όπου συνήθως θριαμβεύουν το παράλογο και το απίστευτο…

Κώστας Τζατζάνης – Οχτώβρης

Φανταστική λογοτεχνία; Βέβηλη σάτιρα; Πολιτικό μανιφέστο; Ο συγγραφέας φαντάζεται τη μελλοντική κομμουνιστική επανάσταση από τα πρώτα βήματα της οργάνωσής της έως την τελική επικράτησή της, δίνοντας τροφή για σκέψη και θέτοντας ερωτήματα για την ανατροπή του υπαρκτού σοσιαλισμού και την πρακτική και θεωρητική οργάνωση μιας καινούργιας επανάστασης. Φτιάχνοντας ένα πρωτότυπο κράμα πολλών λογοτεχνικών ειδών, επιτυγχάνει να ισορροπεί, χωρίς ποτέ να ξεχνά τον αυτοσαρκασμό μέσα από πηγαίο, καυστικό χιούμορ.

Είστε έτοιμοι να κάνετε θόρυβο; Παγκόσμιο θόρυβο; Οι εκδόσεις Δίαυλος προσφέρουν ένα αντίτυπο της εμπεριστατωμένης μελέτης του Γιώργου Αναγνωστόπουλου Παγκόσμιος Θόρυβος – 50 Χρόνια Heavy Metal. Για να κερδίσετε στο διαγωνισμό αυτό το… θορυβώδες βιβλίο-λεύκωμα, πηγαίνετε στα σχόλια, γράψτε τον τίτλο του βιβλίου και κάντε tag έναν φίλο ή φίλη σας που μοιράζεται τον ίδιο ενθουσιασμό για το πιο ακραίο μουσικό είδος.

 

Best of internet