Quantcast

Alt-right κομιξάς τρώει άκυρο από το Comicdom, μοιράζοντας πόνο σε Έλληνες εθνικιστές

Αυτά καλό είναι να γίνονται

THE NERDSTREAM

24 Απριλίου 2023

Τι νόημα έχει να συμμετέχεις σε μια μεγάλη διοργάνωση για τα κόμιξ, φίλες και φίλοι, αν δεν τιμήσεις την πλούσια ιστορία του ελληνικού εθνικισμού, μισαλλοδοξίας και στρατοκαυλίασης; Μάλλον κάπως έτσι σκέφτηκε ο κομιξάς Κωνσταντίνος Παππάς, ο οποίος μέχρι πρότινος επρόκειτο να συμμετάσχει στο 17ο Comicdom CON Athens που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη από τις 12 μέχρι 14 Μαΐου.

Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης είναι γνωστός στα πέριξ των κομιξάδικων κύκλων για τις alt-right απόψεις του, οι οποίες ενσαρκώνονται μέσα από την αναπαράσταση ακροδεξιών φιγούρων της ελληνικής ιστορίας με meme-οειδή chad τρόπο, όπως ο Γεώργιος Γρίβας και ο Ιωάννης Μεταξάς. Μια βόλτα από το προφίλ του στο Instagram θα σας πείσει για τις ψευδο-cool κρυφο-φα (οκ όχι και τόσο κρυφο-) ιδέες του.

Την περασμένη βδομάδα, η διοργάνωση του Comicdom έδειξε σωστά αντανακλαστικά και προχώρησε σε μια κίνηση μηδενικής ανοχής απέναντι στους εχθρούς της ελευθερίας, αποκλείοντας τον Παππά από το φετινό event, μιας και πουθενά δεν θα έπρεπε να χωράνε ξεπλυματίες της δολοφονικής φασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής. Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του Comicdom:

Ας σημειώσουμε πως διάφορα εθνίκια δεν παρέλειψαν να εκδηλώσουν τον πόνο τους για το συμβάν, όχι μόνο στα κακόφημα στενά του διαδικτύου (βλ. Twitter, Reddit κλπ), αλλά και στα μανταλάκια των καθαρευουσιάνικων εφημερίδων. Τσεκάρετε μερικά γλυκά, γλυκά γαλανόλευκα δάκρυα:

Best of internet