Quantcast

Τα βιβλία Forgotten Realms είναι ο καλύτερος τρόπος να προετοιμαστούμε για τον μακρύ βαρύ χειμώνα που έρχεται

Αφού ο πραγματικός κόσμος δεν παλεύεται, πάμε στους φανταστικούς τουλάχιστον

THE NERDSTREAM

15 Σεπτεμβρίου 2021

Όλοι ξέρουν και αγαπούν το Dungeons and Dragons. Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που δεν θα σταματήσουν ποτέ να αποτελούν ορόσημο για την παγκόσμια nerd κουλτούρα. Κι εδώ και περίπου 35 χρόνια, ο κόσμος των Forgotten Realms είναι το πιο δημοφιλές campaign setting του DnD. Το setting το δημιούργησε ο Ed Greenwood το 1967, αλλά από το 1987 που ξεκίνησαν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια των Realms, η δημοτικότητά τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Σε αυτό, πέρα από θρυλικά video games όπως το Baldur’s Gate και το Neverwinter Nights, συνεισέφεραν τα μυθιστορήματα του R. A. Salvatore, ο οποίος δημιούργησε τον δικό του ήρωα, το διάσημο σκοτεινό ξωτικό Drizzt Do’Urden, με το οποίο στιγμάτισε ανεξίτηλα το σύμπαν των Realms. Και τώρα, εν όψει του βαρέως χειμώνα που προβλέπεται μπροστά μας, οι εκδόσεις Anubis αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν και να επανακυκλοφορήσουν μια σειρά από βιβλία που μας ξαναβάζουν στον κόσμο του φανταστικού που έφτιαξε ο Salvatore.

Οι εκδόσεις των Forgotten Realms στα ελληνικά λοιπόν συνεχίζονται με την κυκλοφορία του μυθιστορήματος «Οι Σύντροφοι», το οποίο αποτελεί προοίμιο της σειράς «Companions Codex» που θα κυκλοφορήσει έως το τέλος του έτους και πρώτο βιβλίο από τον κόσμο των Λησμονημένων Βασιλείων που μεταφράζεται στα ελληνικά μετά από επτά χρόνια. Μαζί επανακυκλοφορούν με νέο εξώφυλλο τα βιβλία της τριλογίας «The Icewind Dale» με τίτλο «Το Κρυστάλλινο Σκήπτρο», «Ποτάμια από Ασήμι» και «Το Πετράδι του Χάλφλινγκ», που αποτελούν αντίστοιχα το τέταρτο, πέμπτο και έκτο βιβλίο της σειράς «The Legend of Drizzt».

Πέρα από αυτά, επανακυκλοφορούν επίσης τα κλασικά βιβλία της «The Dark Elf Trilogy» με τίτλους «Πατρίδα», «Εξορία» και «Ξενιτιά» με νέα εξώφυλλα. Τα τρία αυτά μυθιστορήματα θα έχετε την ευκαιρία να τα αποκτήσετε κι εσείς, φίλες και φίλοι, συμμετέχοντας στην σπέσιαλ κλήρωσε που εξασφάλισε για εσάς το Nerdcult σε συνεργασία με τις εκδόσεις Anubis στα πλαίσια του γκρουπ μας, το ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΑΜΠ.

Best of internet