Quantcast

Φεστιβάλ: 3 Έλληνες κομίστες μετατρέπουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε κόμικ, περίπου

Σε μια εορταστική έκδοση για τα 60 χρόνια της διοργάνωσης

THE NERDSTREAM

18 Σεπτεμβρίου 2019

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπίσεις το γεγονός ότι έγινες 60 χρονών. Κάποιοι αγοράζουν γρήγορο αμάξι να ξανανιώσουν. Άλλοι γίνονται Λάμπρος Κωνσταντάρας και αρχίζουν να χλιμιντρίζουν σαν άλογο. Υπάρχουν κι αυτοί που το παίρνουν ψύχραιμα και απλά απολαμβάνουν τους καρπούς της ζωής τους. Κι υπάρχει κι η ιδιαίτερη περίπτωση να γίνεις κόμικ. Το καλύτερο δηλαδή.

Φέτος, λοιπόν, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής, πράγμα εντυπωσιακό από μόνο του. Η διοργάνωση ξεκίνησε το 1960 ως Eβδομάδα Eλληνικού Kινηματογράφου, στην εποχή του παλιού σινεμά του Φίνου, ενώ το 1992 μετατράπηκε σε διεθνές φεστιβάλ κι έκτοτε αποτελεί το μεγαλύτερο κινηματογραφικό ραντεβού στην Ελλάδα κάθε Νοέμβριο.

Τώρα που σιγά σιγά ετοιμάζεται για 60ή του διοργάνωση, το φεστιβάλ είπε να ετοιμάσει μια ξεχωριστή έκδοση κόμικ αφιερωμένη στη ζωή και τον χαρακτήρα του. Έτσι, οι Γιώργος Γούσης, Παναγιώτης Πανταζής και Γεωργία Ζάχαρη (όλοι εκ των οποίων έχουν συνδεθεί τα τελευταία χρόνια με τον αγαπημένο Μπλε Κομήτη που δυστυχώς πρόσφατα σταμάτησε τη λειτουργία του) γράφουν και σχεδιάζουν μια ερωτική ιστορία που μιλά ταυτόχρονα για σινεμά, τέχνη, αλλά και για την ίδια τη ζωή.

Στο κόμικ με τον λιτό τίτλο Φεστιβάλ πρωταγωνιστούν δύο χαρακτήρες, ο Σωτήρης και η Ντάρια, οι οποίοι μπλέκονται με την ιστορία του Φεστιβάλ, καθώς κινούνται, αγαπιούνται, μεγαλώνουν και ωριμάζουν σε τρεις εποχές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον του. Και βέβαια, γύρω τους παρελαύνουν ένα σωρό άνθρωποι που έχουν σημαδέψει το σινεμά, το φεστιβάλ, την πόλη.

Περισσότερα για το κόμικ (που θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά και στα αγγλικά) μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ, το οποίο διεξάγεται φέτος από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Best of internet