Quantcast
THE STREAM

Μια GoPro πάνω σε ένα τανκ εξηγεί γιατί οι Σύριοι θαλασσοπνίγονται για να φύγουν από τη χώρα τους (VIDEO)

Πόσο κόλαση πρέπει να είναι η φάση στην πόλη σου για να καβαλήσεις μια βάρκα χωρίς ελπίδα; Τόσο


LUBEN CREW · 21 Απριλίου 2015

Εδώ και τέσσερα χρόνια η κατάσταση στη Συρία μόνο χειροτερεύει. Ο ξεσηκωμός του 2011 εναντίον του Άσαντ έφερε επιθεσεις με δολοφονικά χημικά από τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι αντιφρονούντες ενισχύθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση από το Ιράν, από ανατολικά μπήκε η Χεζμπολάχ, από δυτικά μπήκαν οι τζιχαντιστές, η Αλ-Κάιντα φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να κατεβάσει το δικό της επίλεκτο σώμα ψυχάκηδων και όλοι αυτοί πλέον σκοτώνονται μεταξύ τους – και όλοι μαζί σκοτώνουν τους Κούρδους.

Με δυο λόγια, είναι ένας γαμημένος εφιάλτης η κατάσταση στη χώρα. Χωρίς κανείς να μπορεί να βγάλει επίσημα νούμερα λόγω του χάους, οι νεκροί υπολογίζονται ήδη σε πάνω από 300.000.

 

συρια

Οι αντίπαλες παρατάξεις αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τη Wikipedia

 

 

Στο παρακάτω βίντεο, ένα τανκ των αντιφρονούντων κάνει επιδρομή σε μια πόλη με μια κάμερα GoPro στον πυργίσκο του και μας δίνει την ευκαιρία να δούμε το ανατριχιαστικό ρημαδιό που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή (αυτή τη στιγμή που διαβάζεις) οι κάτοικοι της Συρίας, σε φουλ ρεαλισμό:

 

 

Ίσως και να μην έχεις πολλές άλλες επιλογές από το να βάλεις το παιδί σου σε μια βάρκα και να ελπίζεις να ξαναπατήσει κάποτε στεριά.

 

Best of internet