Quantcast

Ο Greek Freak έγινε 24 αλλά ο Άδωνις ζορίζεται με το όνομά του, το greek και τα πάντα μάλλον

Για τον μπουμπούκο είναι ο Ακενοτούμπο από τη Νιγηρία

THE NEWSROOM

7 Δεκεμβρίου 2018

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έσβησε χτες τα 24 κεράκια, έχοντας προλάβει να κατακτήσει το παγκόσμιο basket με την συνεχώς ανοδική πορεία του στο NBA. Ο Giannis επελέγη στα drafts του NBA τον Ιούνιο του 2013 και υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τους Bucks τον Ιούλιο του ίδιου έτους σε ηλικία 19 ετών.

Η ομάδα του, του ευχήθηκε με ένα tweet στα ελληνικά καλώντας τους followers να αφήσουν και την δική τους ευχή στα σχόλια.

Ενώ τις ευχές των Ελαφιών συνόδευσε και αυτό το όμορφο video που δημοσίευσαν στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook:

Giannis Antetokounmpo 24th Birthday Retrospective

Happy Birthday, Giannis Antetokounmpo!!

Gepostet von Milwaukee Bucks am Donnerstag, 6. Dezember 2018

Πίσω στην Ελλάδα ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να είναι λίγο μπερδεμένοι με την επιτυχία του Greek Freak και την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Ένας από αυτούς είναι και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, που σε ένα από τα γνωστά του τηλεοπτικά παραληρήματα, απέδειξε ότι δυσκολεύεται να προφέρει ακόμα και το όνομα του:

Το όνομα του Ελληνονιγηριανού δεν είναι το μόνο πράγμα που δυσκολεύει τον μπουμπούκο, ο οποίος έφερε το παράδειγμα του Greek Freak σε κουβέντα περί μακεδονικής ιθαγένειας και γλώσσας, ξεχνώντας προφανώς ότι ο Γιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Αναλυτικά οι μπερδεμένες δηλώσεις του Αδώνιδος:

«Ο Ακενοτούμπο, που παίζει στο NBA ως Έλληνας δεν παίζει; Ο Αντετοκούνμπο ο Έλληνας δεν λένε ότι είναι; Ιθαγένεια ελληνική έχει, κάπου στην Αφρική γεννήθηκε. Πώς τον λένε; “Ο Έλληνας” τον λένε και καλώς τον αποκαλούν έτσι».

Να θυμηθούμε ότι είναι κλασσική φασούλα να μη θυμούνται διάφοροι το πως είναι το όνομά του και μάλλον όχι γιατί έχουν πρόβλημα με τα πολυσύλλαβα επώνυμα:

Την ώρα που σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη ο Giannis από τα Σεπόλια είναι ο 24χρονος πιο βελτιωμένος παίχτης του NBA το 2017,  δύο φορές All Star του NBA τις χρονιές 2017 και 2018 και εξώφυλλο του δημοφιλούς NBA 2K19, στην Ελλάδα φιλόδοξοι υπουργοί προσπαθούν ακόμα να λύσουν το θέμα της καταγωγής του, αλλά και το μακεδονικό ζήτημα χρησιμοποιώντας το όνομα του.

 

 

Best of internet