Quantcast

Mε ζεϊμπεκιές, Τσουμπεριές, βραζιλιάνικη Σάμπα και κόσμο, έκανε πρεμιέρα το GOAT πρωτάθλημα

Γιατί έτσι μας αρέσει

Γιάννης Καραμίχος

13 Σεπτεμβρίου 2021

Στην σκιά του θανάτου του ανυπέρβλητου Γιάννη Μαντζουράνη (του Εθνικάρα ντε) έκανε πρεμιέρα η φετινή Super League και πάνω κάτω η γεύση που πήραμε ήταν η αναμενόμενη κι αυτή που πρέπει στην πιο συναρπαστική λίγκα του κόσμου. Μεταγραφές που έλαμψαν στο ντεμπούτο τους, παράπονα για την διαιτησία, μπλούπερς για μιμ, επιστροφή του λούμπεν Ελλάνιου οπαδού στις κερκίδες και όνειρα για κατάκτηση πρωταθλήματος από όλους.

Η αρχή έγινε το Σάββατο στο Αγρίνιο. Εκεί οπού Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης διασταύρωσαν τα ξίφη τους και είπαν να σερβίρουν το κατάλληλο ορεκτικό για το φιλοθεάμον κοινό. Αντρικό σουπερλιγκάτο και βαρβάτο 0-0, με μπόλικα παράπονα εκατέρωθεν για την διαιτησία, κακό θέαμα, λίγες φάσεις και δυνατές μονομαχίες. Το αποτέλεσμα δεν άφησε ικανοποιημένη καμία από τις δύο ομάδες, αλλά παράλληλα ένας πόντος στο τσεπάκι είναι πάντα ευπρόσδεκτος.

Την ίδια μέρα, λίγες ώρες αργότερα, ο ανανεωμένος μεταγραφικά Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Λεωφόρο και η αλήθεια είναι πως άφησε ενθαρρυντικά σημάδια για το μέλλον. Με τον Καρλίτος να σκοράρει 2 φορές μετά την περσινή του σχετική αφλογιστία, τον Βιτάλ να θυμίζει Νευμάρ και να ενθουσιάζει τους φίλους του ΠΑΟ και τον Αλεξανδρόπουλο να πετυχαίνει γκολάρα ολκής, το τριφύλλι ξεκίνησε με τεσσάρα το καινούριο πρωτάθλημα και ανάγκασε τους οπαδούς του να κρατάνε την βαθμολογία σε σκρίνσοτ, μιας και οι πράσινοι είναι πρώτοι στην βαθμολογία λόγω της διαφοράς των γκολ.

Την Κυριακή, η ομάδα του αγαπημένου μας παράγοντα, του Αχιλλέα του Μπέου, του ανθρώπου που έμεινε να φυλάει μόνος τις Θερμοπύλες και να κρατάει ακόμα τρου το πρωταθληματάκι μας, ξεκίνησε νικηφόρα τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις κόντρα στην Λαμία. Ο Βόλος καθάρισε από νωρίς το παιχνίδι με την λάτιν απόχρωση που έχει δώσει στο ρόστερ του ο μεγάλος Δήμαρχος, επικρατώντας τελικά με 2-1 επί των μπλε της Ρούμελης και της ιδιαίτερης πατρίδας του Μήτσου Κουτσούμπα. Χάιλαιτ της αναμέτρησης, το γκολ που μείωσε η Λαμία, γκολ που θα χειροκροτούσε δακρυσμένος από συγκίνηση ο Γιάννης Κομπότης.

Δεύτερη Κυριακάτικη δόση σουπερλιγκάρας στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Άγιαξ της Ηπείρου και με τα σύννεφα πάνω από το γήπεδο να αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους. Ο ΠΑΟΚ που μπορεί να έφερε πίσω τον αήττητο νταμπλούχο προπονητή των επιτυχιών, Ραζβάν Λουτσέσκου, που παράλληλα πέρασε και στους ομίλους τους Κόνφερενς, δεν κατάφερε να ξεκινήσει όπως θα ήθελε την χρονιά στο πρωτάθλημα. Κι αν για τους φίλους των ασπρόμαυρων την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Ιβάν Σαββίδης, που δεν ενίσχυσε όσο θα έπρεπε τον ΠΑΟΚ μεταγραφικά, όσον αφορά το συγκεκριμένο ματς, η ζειμπεκιά του Ζίβκοβιτς και η πονηριά του Πέδρο Κόντε ήταν οι λόγοι που ο ΠΑΣ Γιάννενα έφυγε με το τεράστιο διπλό από την Θεσσαλονίκη.

Τσούμπερ, Τσούμπερ, Τσούμπερ. Ένα όνομα, ένα σύνθημα, μια καινούρια καψούρα στις καρδιές των οπαδών της μοναχοκόρης. Η πιο ενισχυμένη μεταγραφικά ομάδα της Σούπερ Λιγκ, η ΑΕΚ, έδειξε με το καλημέρα οτι φέτος θέλει να αφήσει πίσω τις μαύρες μέρες της μιζέριας και της εσωστρέφειας των προηγούμενων ετών και με το εμφατικό σκορ (3-0) επί του μαχητικότατου Ιωνικού, ξεκίνησε θετικά την πορεία της στο πρωτάθλημα. Βέβαια για να το πετύχει αυτό, χρειάστηκε να μείνει η ομάδα της Νίκαιας από νωρίς με 10 παίχτες λόγω της αποβολής με κόκκινη του πρώην ερυθρόλευκου Ρομαό, αλλά η Ένωση με τις καινούριες προσθήκες της να οργιάζουν, δείχνει οτι φέτος μπορεί να είναι και η χρονιά της. Μπορεί και όχι, προχωράμε!

Την ίδια ώρα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, Ολυμπιακός και Ατρόμητος θα φέρνανε το ίδιο αποτέλεσμα με το Παναιτωλικός- Αστέρας για να τελειώσει όπως ξεκίνησε η πρώτη αγωνιστική (εκκρεμεί το σημερινό ματς του Άρη με τον Όφη στο Κλεάνθης Βικελίδης), αλλά το 0-0 των Ερυθρόλευκων με τους Περιστεριώτες, δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα του ματς. Αμέτρητες φάσεις, κυρίως για τον Ολυμπιακό, πολύ γρήγορος ρύθμος με ωραίες συνεργασίες και από τις δύο πλευρές και ένα αποτέλεσμα που μάλλον αφήνει ικανοποιημένη την ομάδα του Άνχελ Λόπεθ.

Προσδεθείτε! Η Σουπερλιγκάρα ξεκίνησε…

Best of internet