Quantcast

Τι ομαδάρα έχεις φτιάξει ρε Πεπ…

Ο Ντάμπλντορ της προπονητικής, φέτος πιο αποφασισμένος από ποτέ

Γιάννης Καραμίχος

3 Μαρτίου 2021

Δεν θα λέγαμε οτι η Μάντσεστερ Σίτυ είναι από τις συμπαθείς και πιο λαοφιλείς ομάδες στην Ελλάδα. Το αντίθετο μάλιστα. Από την στιγμή που οι Σίτιζενς βρέθηκαν από τα ‘χωράφια’ της Τσάμπιονσιπ, στα χέρια ένος από τους πιο επιφανείς επιχειρηματίες παγκοσμίως, του Σείχη Μανσούρ, το ελληνικό κοινό απεφάνθη. Σιχαμένη ομάδα που επιβιώνει από τα πετροδόλλαρα, καταργεί το financial fair play και to στυλ της είναι πιο modern football πεθαίνεις.

Δεν θα πάρουμε θέση για το πως κατάφερε να φτάσει στην κορυφή και αυτή την στιγμή να φιγουράρει στις καλύτερες ομάδες του πλανήτη, αλλά θα παραδεχτούμε το προφανές. Η ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ ΤΟΥ ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΝΤΙΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ. Είναι απόλαυση για το φιλάθλο μάτι μια ομάδα που συνεχώς επιτίθεται, που πνίγει τον αντίπαλο, που δεν χάνει ακόμα και στην κακή της μέρα, που απαρτίζεται από τόσους τεχνίτες παίκτες από την μέση και μπροστά.

Και φυσικά αυτό το υπέροχο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, δεν θα μπορούσε να μην φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή ενός εξίσου υπέροχου αρχιτέκτονα, του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο για πολλούς κορυφαίος προπονητής του κόσμου, μπορεί να μην έχει πετύχει αυτό που περιμένει όλο το Μάντσεστερ από εκείνον, δηλαδή να κατακτήσει την πολυπόθητη κούπα με τα μεγάλα αυτιά, αλλά αν για μια χρονιά μπορούμε να πούμε οτι έφτασε επιτέλους η ώρα για το Τσάμπιονσ Λιγκ, θα ποντάραμε στην φετινή.

H Μάντσεστερ Σίτυ μπορεί να ξεκίνησε την χρονιά κάπως νωθρά, με την βαθμολογική εικόνα στην Πρέμιερ Λιγκ να μαρτυρά πως θα έχουμε μάχη για πολλούς στην κορυφή, αλλά όσο περνούσε ο καιρός και μέχρι και σήμερα που μιλάμε, η αρμάδα του Πεπ δείχνει οτι δεν έχει αντίπαλο για την πρώτη θέση στο Αγγλικό πρώταθλημα και η κούπα μάλλον θεωρείται δεδομένη.

Και πως να μην συμβεί αυτό, όταν οι ‘μπλε’ έχουν καταφέρει το μυθικό επίτευγμα των 21 συνεχόμενων νικών σε όλες τις διοργανώσεις. Πως να μην συμβεί αυτό όταν στα άκρα της επίθεσης έχεις τους πυραυλοκίνητους Στέρλινγκ και Μαχρέζ, στην κορυφή τον αναγεννημένο και μοντέρνο φορ Γκάμπριελ Ζεσούς και λίγο πιο πίσω τους εγκέφαλους του άξονα Γκούντογκαν και Ντε Μπρόινε.

Κι αν κάποιοι ισχυρίζονται οτι κάποια στιγμή όπως είναι λογικό, η Σίτυ θα κάνει κοιλιά, μάλλον βρισκόμαστε στην περίοδο κοιλιάς της και δεν το έχουμε καταλάβει. Στους 2 τελευταίους αγώνες της για την Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτυ υποδέχτηκε την Γούεστ Χαμ και την Γουλβς αντίστοιχα, με τους Σίτιζενς να μην αποδίδουν το τρομακτικό ποδόσφαιρο που τους έχουμε συνηθίσει, αλλά εν τέλει να κατακτούν την νίκη, παρόλο που ισοφαρίστηκαν και στα 2 παιχνίδια. Με τους επιθετικούς της να βρίσκονται πλέον με κλειστά μάτια, η Σίτυ σου δίνει την εντύπωση πως ακόμα και αν ισοφαριστεί στο 90, θα βρει τον τρόπο μέχρι το τέλος του αγώνα να πάρει το παίχνιδι.

Στις 21 Νοεμβρίου, η Σίτι γνώριζε την ήττα από την Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο (2-0) και τα σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται πάνω από το «Etihad». Από εκείνη την ημέρα και μετά, το τραίνο του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν λέει να σταματήσει πουθενά. Οι Μπλε καλπάζουν προς την κορυφή και αν η Πρέμιερ Λιγκ είναι ένας τίτλος που σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέας αξίας, μιας και έχει να ανταγωνιστεί κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, σίγουρα το όνειρο και ο κρυφός πόθος των οπαδών αλλά και του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι το Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκεί οπού την περασμένη εβδομάδα κέρδισε την Γκλάντμπαχ με 2-0 εκτός έδρας και περιμένει να τελειώσει την υπόθεση στον επαναληπτικό. Αφού καθαρίσει λοιπόν την μπουγάδα με την γερμανική ομάδα, η Σίτυ ευελπιστεί πως φέτος δεν θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση του πρόωρου αποκλεισμού, όπως είχε γίνει πέρσι με την Λυών και θα παρουσιαστεί σοβαρή στην συνέχεια της διοργάνωσης. Το βάρος είναι μεγάλο μιας και η Μάνστεστερ Σίτυ δεν έχει κατακτήσει ποτέ την πολυπόθητη κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ο Πεπ και η αρμάδα του είναι σίγουρα πιο αποφασισμένοι, πιο έμπειροι και πιο επικίνδυνοι από ποτέ.

Δεν ξεγράφεται αυτός ο προπονητής.

 

Best of internet