Quantcast
ADVERTORIALS

Review: Παίξαμε το Hogwarts Legacy και στο παρουσιάζουμε!

Σε περίπτωση που ψήνεστε για λίγο μαγεία στο gaming σας


THE NEWSROOM · 18 Απριλίου 2023

Το Hogwarts Legacy είναι μία από τις πλέον πολυσυζητημένες κυκλοφορίες της φετινής χρονιάς μέχρι στιγμής και εδώ που τα λέμε όχι άδικα.

Δημιούργημα της Avalanche Software, το Hogwarts Legacy θα σου δώσει την ευκαιρία να μεταφερθείς μέσα από το PC ή την κονσόλα σου στον μαγικό κόσμο του Harry Potter ή ορθότερα στον Wizarding World, αφού ο θρυλικός μάγος ουδεμία σχέση έχει με τον τίτλο. Τα γεγονότα του παιχνιδιού εξελίσσονται περίπου έναν αιώνα πριν από εκείνα των βιβλίων της J. K. Rowling και κατ’ επέκταση των ταινιών της Warner Bros. και έτσι μολονότι το σκηνικό παραμένει το ίδιο, οι πρωταγωνιστές δεν έχουν καμία σχέση με τα πρόσωπα που ήδη γνωρίζεις.

Το Hogwarts Legacy είναι ένα παιχνίδι δράσης ανοιχτού κόσμου. Θα δημιουργήσεις τον μάγο της αρεσκείας σου ο οποίος ξεκινά τη φοίτησή του στο Hogwarts από την πέμπτη τάξη και αφού περάσεις τη διαδικασία επιλογής κοιτώνα (τι πάει να πει «πώς», μα φορώντας το Καπέλο της Επιλογής φυσικά!), η μεγαλύτερη σχολή μαγείας του κόσμου βρίσκεται στη διάθεσή σου! Η Avalanche έκανε εκπληκτική δουλειά, με το Hogwarts να είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά… μαγικό! Δε θα χορταίνεις να τρέχεις στους διαδρόμους του, αποκτώντας πρόσβαση σε μυστικά δωμάτια και ανακαλύπτοντας τα δεκάδες κρυμμένα του μυστικά.

Όσο προχωράς στο παιχνίδι θα έχεις τη δυνατότητα να μάθεις νέα ξόρκια που θα σου επιτρέψουν να εξουδετερώσεις τυχόν αντιπάλους σου αλλά και να προσεγγίσεις απροσπέλαστες τοποθεσίες. Τόσο το Hogwarts όσο και ο υπόλοιπος χάρτης του παιχνιδιού άλλωστε (φτάνει μέχρι και το Hogsmeade, το γραφικό χωριουδάκι στο οποίο ο μάγος σου μπορεί να απολαύσει τη βουτυρόμπυρά του) είναι γεμάτος εκπλήξεις αλλά και παγίδες. Από τη στιγμή μάλιστα που μάθεις να χρησιμοποιείς τη μαγική σου σκούπα, η εξερεύνηση του κόσμου του Hogwarts Legacy γίνεται πραγματικά απολαυστική -αν έχεις υπ’ όψιν σου, φαντάσου το Marvel’s Spider-Man.

Στο Hogwarts Legacy είσαι ελεύθερος να διαμορφώσεις τον χαρακτήρα σου κατά το δοκούν. Μπορεί ιδιαίτερη ποικιλία στις επιλογές σε διαλόγους και quests να μην υπάρχει, όμως σε ό,τι αφορά skill points και εξοπλισμό παράπονο δε θα ‘χεις. Θα ανακαλύπτεις διαρκώς γάντια, μανδύες και κάθε λογής αξεσουάρ, δημιουργώντας look που θα ζήλευε κι η Bellatrix Lestrange. Σε ό,τι αφορά τα skills σου, μπορείς να δώσεις έμφαση σε εκείνα που σε καλύπτουν βάσει του gameplay σου, για μία εμπειρία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου. Συλλέγοντας δε τα διάφορα collectibles και ολοκληρώνοντας προκλήσεις θα μεγαλώσεις ακόμα περισσότερο τη γκαρνταρόμπα σου.

Όλα τα παραπάνω όμως δε θα είχαν κανένα ιδιαίτερο νόημα αν δεν πλαισίωναν και ένα ικανοποιητικό στόρι, γύρω από το οποίο θα περιστρεφόταν το παιχνίδι. Ε, λοιπόν το Hogwarts Legacy διαθέτει κι από αυτό! Ο ήρωάς μας, βλέπεις, έχει τη δύναμη να ελέγχει μία μυστηριώδη μορφή αρχαίας μαγείας, κρατώντας έτσι το κλειδί για ένα μυστικό που μπορεί να ταράξει συθέμελα τον κόσμο. Με τη βοήθεια σπουδαίων μάγων, θα ξεκινήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι, προσπαθώντας να κατανοήσει τη δύναμη της συγκεκριμένης μαγείας αλλά και να προλάβει άλλους που θα θελήσουν να την εκμεταλλευτούν για τους λάθος λόγους.

Best of internet