Quantcast
ADVERTORIALS

5 καβάτζες διακοπών για το Πάσχα για να μην πετάτε χαρταετό όλη τη Σαρακοστή

Το Πάσχα καταφτάνει και είστε έτοιμοι να τσουγκρίσετε τα κεφάλια σας αντί για αυγά; Εμείς θα σας δώσουμε τη λύση


THE NEWSROOM · 21 Μαρτίου 2023

Όλα είναι ζήτημα planning. Το Πάσχα είναι πλέον πάρα πολύ κοντά και όσες ψυχούλες δε θέλουν να μείνουν αποκλεισμένες στην Αθήνα (ή στη Θεσσαλονίκη, ή στη Σπερχειάδα τέλος πάντων) πρέπει να καταστρώσουν το πρόγραμμά τους από νωρίς. Γιατί μπορεί οι μικρές χαρές της ζωής και λίγη καλή παρέα να μπορούν κάνουν την κατάσταση παντού παλέψιμη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να παλεύουμε για το καλύτερο.

Για παράδειγμα, λίγο ούζο Πλωμαρίου ΣΥΝ ένας τέλειος τουριστικός προορισμός; Αμέσως καλύτερα.

Γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ. Σας παρουσιάζουμε 5 ιδανικές ιδέες και λύσεις για να μην ξεμείνετε το Πάσχα εκεί που δε θέλετε:

Το εξοχικό του κολλητού

Έχει εξοχικό ο κολλητός/η κολλητή; Αν ναι, προχωράμε. Είναι σε κάποιο ιδανικό σημείο (πχ κοντά στη θάλασσα ή έστω σε κάποια όμορφη εξοχή και όχι πχ στα Σπάτα); Αν ναι, προχωράμε με θάρρος. Είναι αρκετά αρχοντικός ώστε να μην αρχίσει να πρήζει ότι το λερώσατε ή ότι “μην πάρεις εκείνο το πιάτο είναι της γιαγιάς μου“, αλλά να στηρίξει ψυχή τε και σώματι ένα τετραήμερο με αρνιά και καλοπέραση; Αν ναι, αυτή είναι η πρώτη επιλογή σας. Ξεκινήστε τις μαλαγανιές από τώρα, επιλέξτε το ιδανικό παρεάκι (δε θέλουμε φίδια την ώρα του ψησίματος), τσοντάρετε κι εσείς αρχοντικά για προμήθειες και η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

Το σπίτι στο χωριό

Μια παλιομοδίτικη και ρουστίκ μεν, δοκιμασμένη δε λύση. Το σπίτι στο χωριό, ακόμη κι αν είναι και τα δύο τελείως αντιτουριστικά (δεν είμαστε όλοι από τα Ζαγοροχώρια ή κάνα Κυκλαδονήσι), είναι το τέλειο σποτ για τα πασχαλινά παγανιστικά έθιμα. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως είναι πιασμένα από την έμμεση ή την ευρύτερη οικογένεια. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να το πάρετε για τον εαυτό σας: Πείστε τους γονείς σας ότι το καλύτερο Πάσχα είναι στο Παρίσι και τους (καλούς θείους) ότι φέτος είναι η στιγμή που πρέπει να επιτέλους να κάνουν εκείνο το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη που τόσα χρόνια ονειρεύονταν. Αν έχετε σόι που αντιπαθείτε, σκηνοθετήστε μια ψεύτικη υποχρέωση που να τους κρατήσει στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους.

Καταφέρατε να τους πείσετε όλους και είστε έτοιμοι να κουβαληθείτε με την παρέα σας στο χωριό; Βάλτε ένα Ούζο Πλωμαρίου με μεζεδάκια για να το γιορτάσετε:

Μονοήμερη κοντά στην Αθήνα την Ανάσταση

Εδώ το βασικό πρόβλημα είναι ο ισχυρός ανταγωνισμός – σίγουρα κι άλλοι είχαν την ίδια ιδέα. Από την άλλη, η Αττική και τα περίχωρα (το ίδιο ισχύει για τη Θεσσαλονίκη) έχει τόσες πολλές ώρες λύσεις για να αράξετε δίπλα στη φύση που κάτι θα βρείτε. Ξέρετε μάλιστα ποιο είναι το καλύτερο; Χρειάζεται μίνιμουμ (αλλά όχι μηδενικό) κανόνισμα. Διαλέξετε αν προτιμάτε βουνό, δάσος ή θάλασσα, πάρτε μαζί σας ό,τι μπορείτε να χρειαστείτε

Πασχαλινός τουρισμός

Εδώ σας έχουμε ένα task για δυνατούς λύτες, μιας και θα πρέπει να βρείτε ένα μέρος που να θεωρείται εκτός σεζόν ή να πείσετε τον ιδιοκτήτη του μέρους που παλεύετε να κλείσετε ότι είναι εκτός σεζόν (ακόμα κι αν δεν είναι). Επίσης, θα πρέπει να είστε κάπως προσεχτικοί με τα έξοδα αν θέλετε η επιλογή ταξιδιού να συνεχίσει να θυμίζει καβάτζα και όχι απλά λουξ διακοπές με το Πάσχα για ξεκάρφωμα. Σε κάθε περίπτωση, ο πασχαλινός τουρισμός έχει τη φάση του. Αν αισθάνεστε πολύ large ή πολύ hustlers, τσεκάρετε κάνα νησί. Μην ξεχνάτε α) ότι στα νησιά παίζουν τα πιο ωραία κατσίκια και β) ότι δεν υπάρχει καλύτερο ούζο Πλωμαρίου από αυτό που πίνεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Στην Αθήνα

«Δεν έχεις φίλους, μόνο γνωστούς» λέει το κομμάτι, αλλά εδώ θα διαφωνήσουμε με τον Τάκη. Έστω ότι όλα τα άλλα αποτυγχάνουν και μια σειρά από παράγοντες σας αναγκάζουν να καθίσετε στην Αθήνα. Ξέρετε τι θα σώσει στην παρτίδα; Η καλή παρέα. Από ένα DIY ψήσιμο σε σπίτι μέχρι το να κουβαληθείτε απλώς μέχρι ένα παγκάκι στον Υμηττό με τα τάπερ στο χέρι, η παρουσία των αγαπημένων σας ανθρώπων θα κάνει την εμπειρία από μιεχ, αξέχαστη. Μην πέσετε, μην αράξετε σπίτι, μην το πουλήσετε. Απλά, κάντε το να συμβεί, με λίγο Ούζο Πλωμαρίου να τα κάνει όλα καλύτερα!

 

 

 

Best of internet