Quantcast
ADVERTORIALS

Dragon’s Den: Το νέο ριάλιτι επιχειρηματικότητας φέρνει το μεγάλης κλίμακας hustling στην τηλεόραση

Ο χορός των δράκων επενδυτών έρχεται στον ΑΝΤ1 με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη


LUBEN CREW · 27 Ιανουαρίου 2023

Ριάλιτι επιχειρηματικότητας; Τι είναι αυτό; Σε τι θα βρουν αυτό τα παιδιά μας; Πολλά τα ερωτήματα αγαπητές φίλες και φίλοι. Θα τα απαντήσει όλα η μεταφορά του αμερικάνικου σόου «Shark Tank» που φέρνει στην Ελλάδα ο Σάκης Τανιμανίδης μέσω της εταιρείας παραγωγής του, Baby Blue Project. To ριάλιτι, το οποίο προβάλλεται στις ΗΠΑ από το δίκτυο ABC θα προβάλλεται σύντομα και στην Ελλάδα από τον ΑΝΤ1 ως «Dragon’s Den».

Πιο συγκεκριμένα, ο Σάκης Τανιμανίδης πήρε τα δικαιώματα προβολής στην Ελλάδα από την Sony Pictures Television Studios, ενώ την παραγωγή ανέλαβε η ANT1 Studios. Όπως είπε ο  διευθύνων σύμβουλός της, Μιχάλης Ισκάς:

«Όλα ξεκίνησαν από προσωπική επιθυμία του επιχειρηματία και παρουσιαστή, Σάκη Τανιμανίδη, ο οποίος επιδίωξε με κάποιον τρόπο να προσφέρει ένα όραμα και έμπνευση σε νέους επιχειρηματίες, να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα

Μέχρι στιγμής, έχουν γυριστεί 10 επεισόδια και αν το σόου πάει καλά, θα γυριστούν κι άλλα. Η πρεμιέρα του ριάλιτι έγινε χτες 26 Ιανουαρίου και θα παίζεται κάθε Πέμπτη στις 10 το βράδυ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο σόου έχει παιχτεί σχεδόν 30 χώρες, ενώ υπάρχει και μια εκδοχή για τον αραβικό κόσμο. Ο τίτλος περιλαμβάνει πάντα το όνομα ενός πλάσματος – πχ, στην Ιαπωνία (από όπου ξεκίνησε) το αντίστοιχο του «Dragon’s Den» είναι «The Tigers of Money».

Όσον αφορά τους συμμετέχοντες, πρόκειται για πέντε επιχειρηματίες:

O εφοπλιστής, Χάρης Βαφειάς, ο επιχειρηματίας και ιδρυτής της Coco-Mat, Πωλ Ευμορφίδης, ο Λέων Γιοχάη, επενδυτής στον τομέα της τεχνολογίας, η Λιλή Περγαντά, ιδρύτρια και πρόεδρος της εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής, Power Health και η Μαρία Χατζηστεφανή, ιδρύτρια και πρόεδρος της εταιρείας καλλυντικών Rodial Group.

Οι 5 τους θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν επιχειρήσεις με potential και να επενδύουν σε αυτές δικά τους κεφάλαια για να γίνουν μέτοχοι σε αυτές – είτε με συνεπένδυση είτε με πλειοδοσία. Οι επιχειρηματίες θα προσπαθήσουν να πείσουν τους επενδυτές με το πλάνο τους και οι δεύτεροι θα τσοντάρουν τα χρήματα και την εμπειρία τους. Ο ίδιος ο Σάκης Τανιμανίδης θα είναι παρουσιαστής. Οι επιχειρήσεις θα συμμετέχουν θα είναι και εδραιωμένες και startup, ενώ η συνολική μπάνκα που έχουν βάλει οι 5 Dragons για τα 10 πρώτα επεισόδια είναι πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η δικιά τους συμμετοχή δε θα είναι αμοιβόμενη.


Ποιος θέλει να γίνει πολυεκατομμυριούχος, θα έλεγε κανείς.

Best of internet