Quantcast
ADVERTORIALS

5 λόγοι που θα θέλαμε το Skynet να ξεκινήσει από το σπίτι μας

Η ΑΙ θα μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη πριν μας καταστρέψει σαν είδος


Διονύσης Παππάς · 26 Αυγούστου 2022

Smart τεχνολογία, they said. Ότι έχουμε πήξει σε κάθε είδους smart γκάτζετ, το ξέρουμε. Αυτό που επίσης ξέρουμε είναι ότι όλα αυτά είναι πάρα πολύ λίγα, αν σκεφτεί κανείς ότι οι ΑΙ έχουν ήδη εκπαιδευτεί να ζωγραφίζουν ή να παράγουν εικόνες. Άμα το Skynet είναι καθοδόν, μπορούμε τουλάχιστον πριν πεθάνουμε να ευχαριστηθούμε τις δυνατότητες μιας μελλοντικά γενοκτονικής τεχνητής νοημοσύνης;

Γιατί αν το σκεφτείτε, πριν μας ξεπαστρέψει όλους, η τεχνητή νοημοσύνη και οι smart λειτουργίες μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πολύ ευκολότερη. Όπως την κάνει ήδη η υπηρεσία Smarthink από το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, που θα κάτσει να ασχοληθεί με το πως θα εξοικονομήσετε ενέργεια ώστε να μην το κάνετε εσείς. Δεν ξέρουμε, μπορεί τα ενεργειακά να είναι το φόρτε σας, αλλά εμείς με μεγάλη χαρά θα αφήναμε μια ΑΙ να τα διαχειριστεί στη θέση μας.

Όπως βλέπετε, δείγματα υπάρχουν, όμως θέλουμε κι άλλο. Άμα είναι να γίνει η ζωή μας κάπως πιο άνετη, εμείς θα δεχόμασταν να γίνει το σπίτι μας το εργαστήριο που θα αναπτυχθεί το Skynet. Μάλιστα, έχουμε και προτάσεις machine learning που θα εκπαιδεύσουν μελλοντικούς Terminators:

Smart κλιματισμός γραφείου

O έξυπνος κλιματισμός μας παρακολουθεί αδιάκοπα για να καταλάβει σε τι στάθμη ικανοποίησης είναι ο κάθε ένας από τους εργαζόμενους του γραφείου. Καταγράφοντας τα κατάλληλα δεδομένα (σχόλια, γκρίνια, απόπειρες να κλέψουμε το τηλεκοντρόλ), ρυθμίζει την ένταση του κλιματιστικού ώστε να μην ξαναγίνει ποτέ καυγάς στο γραφείο. Όταν με το καλό έρθει το Skynet, θα τα κάνει όλα ανάποδα ώστε οι άνθρωποι να αφανιστούν από μόνοι τους χωρίς να χρειαστεί να κάνει τίποτα.

Smart ψυγείο

To έξυπνο ψυγείο παρατηρεί αδιάκοπα το περιεχόμενό του. Όταν διαπιστώσει ότι το μόνο περιεχόμενο επί δύο εβδομάδες είναι ένα χαλασμένο γιαούρτι, μια κέτσαπ και δυο μπύρες ενεργοποιεί το πρωτόκολλο διατροφής, δηλαδή σπαμάρει το κινητό σας με συνταγές μαγειρικής και μπλοκάρει τα apps για ντελίβερι. Είναι η μάνα σας, σα να λέμε, χωρίς να σας λέει υποχρεωτικά να πάρετε ζακέτα (η επιλογή υπάρχει για όποιον χρήστη θέλει να την ενεργοποιήσει).

Smart πλυντήριο

Είναι σημαντικό πράγμα η οικονομία στο νερό και το ρεύμα, αλλά δεν επαρκεί αυτό. Η ΑΙ του έξυπνου πλυντηρίου θα καταλαβαίνει από μόνη της ποια ρούχα μπορείτε να συνεχίσετε να φοράτε χωρίς να θεωρηθείτε βιολογικό όπλο, οπότε θα αποφεύγετε τα περιττά πλυντήρια (ή μια μέρα θα σας αφήσει να γίνετε βιολογικό όπλο, wink wink). Επίσης θα φτιάχνει έτοιμα συνολάκια με βάση τα ρούχα που έχει σημειώσει σε όλες τις πλύσεις, ώστε να γλιτώσετε και τον χρόνο προετοιμασίας. Πως θα φτιάχνει τα συνολάκια; Θα ψάχνει στο Pinterest – Pinterminator, σα να λέμε.

Smart καναπές

Ο έξυπνος καναπές εξοικονομεί ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα, τη δική σας ενέργεια. Μετακινώντας τα μαξιλάρια του, βρίσκει μόνος του το ακριβές σημείο από όπου θα κάνετε τον ελάχιστο κόπο για να πιάσετε τα πράγματά σας (όπως το κινητό, ένα ποτήρι, το βαρέλι με το φυστικοβούτυρο και πάει λέγοντας), ώστε να μπορείτε να παραμείνετε εκεί για πάντα. Όταν θα γίνει το Rise of the Machines, θα σας κλείσει μέσα του όπως αυτά τα σαρκοφάγα φυτά που τρώνε μύγες.

Smart αυτοκίνητο

Το smart αυτοκίνητο θα έχει έναν αποκλειστικό σκοπό, δε θα ξεκινάει καθόλου όταν θα αποφασίζετε να βγείτε Παρασκευοσάββατο βράδυ στο Παγκράτι με το αμάξι. Άμα δεν έχετε νοημοσύνη, θα σας σώσει η ΑΙ.

 

Είδατε τι ιδέες παίζουν, έτσι δεν είναι; Μέχρι το Skynet να αποφασίσει ότι ήρθε το τέλος για την ανθρωπότητα, πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν. Ξεκινήστε με το Smartthink ώστε τουλάχιστον να μην έχετε το άγχος με την ενέργεια και όλα θα πάνε καλά!

 

Best of internet