Quantcast
ADVERTORIALS

Το 2022 θα έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα: 5 πράγματα που όντως έχουμε τελικά

Το φουτουριστικό αντίστοιχων των ανάλατων βραστών λαχανικών


Διονύσης Παππάς · 2 Σεπτεμβρίου 2022

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι ονειρεύονταν οι προπαππούδες μας και οι προγιαγιάδες μας στα 50s; Σε περίπτωση που σας τρώει η απορία, έχουμε την απάντηση. Οι πρόγονοί μας ανυπομονούσαν για την ώρα και τη στιγμή που θα έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα. Το ξέρουμε γιατί το έχουμε δει σε memes, που ως γνωστόν είναι η μεγαλύτερη πηγή γνώσης της ανθρωπότητας:

Δυστυχώς, ιπτάμενα αυτοκίνητα δεν έχουμε, και μάλλον δε θα έχουμε για καιρό. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε πολλά χρήσιμα φουτουριστικά πράγματα. Τέτοια είναι η τεχνητή νοημοσύνη και οι smart συσκευές που όχι μόνο δε μας ξεπάστρεψαν όλους, αλλά κάνουν τη ζωή μας πολύ ευκολότερη κάθε μέρα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι υπηρεσία Smarthink από το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, που μελετάει τις συνήθειές σας για να λύσει για σας το ζήτημα εξοικονόμησης ενέργειας (και δεν είναι αδιάκριτη με τις συνήθειές σας). Έχουμε καιρό μέχρι να αποκτήσουμε την ΑΙ της Οδύσσειας του Διαστήματος αλλά μέχρι τότε να έχουμε κάποιον που θα μας σώσει από το να καταναλώνουμε πολύ! Λίγο είναι;

Από την άλλη, το μέλλον των 50s (δηλαδή το παρόν μας) μας έχει φέρει διάφορα πράγματα που σίγουρα δεν είναι ακριβώς η ελπίδα της ανθρωπότητας. Δε χάνουμε την αισιοδοξία μας, αλλά ομολογουμένως περιμένουμε κάτι καλύτερο. Ας δούμε μερικά από αυτά:

Fish spa

Ίσως το πιο ακατανόητο μέσο για self-care. Σκεφτείτε ότι σε κάποια μέρη του κόσμου οι άνθρωποι δεν έχουν νερό, όμως σε κάποια άλλα υπάρχει αρκετό νερό για να μπει σε λεκάνες που θα γεμίσουν ψάρια με πτυχίο στην απολέπιση. Το μόνο θετικό της εν λόγω δραστηριότητας είναι ότι ταΐζει κάποια ψάρια. Να μη φάνε κι αυτά νεκρά κύτταρα ανθρώπινων ποδιών; Ψυχή δεν έχουν;

Έξυπνες αυγοθήκες

Οι έξυπνες αυγοθήκες είναι το ζενίθ της ανθρώπινης εφευρετικότητας μετά τον τροχό. Σας απαλλάσσουν από το αβάσταχτο καθήκον να μετράτε το αυγά σας, ώστε να πάρετε καινούρια. Δηλαδή, σας προστατεύουν από το να μην ξεμείνετε ποτέ από αυγά. Αισθάνεστε ότι η ζωή σας είναι έτοιμη να αλλάξει για πάντα; Μην το (ο)μελετάτε πολύ, επενδύστε σε μια έξυπνη αυγοθήκη.

Το TikTok

Τι έλειπε από τα social media; Ένα app που θα τους κάνει όλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες του εαυτού σας, από ξεχασμένους συμμαθητές σας από το σχολείο μέχρι επαγγελματίες κουβαλητές ποτηριών με το κεφάλι (αυτό είναι κάτι που όντως υπάρχει) και Τσετσένους πολέμαρχους. Είναι το ανώτατο στάδιο των social media, όπως ο ιμπεριαλισμός είναι το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού. Δεν ξέρουμε τι θα έλεγε ο Λένιν για αυτό, αν και στην εποχή μας, μάλλον θα είχε κι αυτός TikTok.

Λαθρεμπόριο καλαμακιών

Νέα εποχή, νέες ανάγκες. Και νέα τάξη πραγμάτων, γιατί αυτή είναι που μας υπαγόρευσε ότι πλέον θα πρέπει να πίνουμε φραπέδες και φρέντο με χάρτινα καλαμάκια. Όμως, ένα μικρό γαλατικό χωριό στην άκρη της Ευρώπης συνεχίζει να αντιστέκεται. Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα έχει στηθεί κύκλωμα λαθρεμπορίου για να εφοδιάζει τους έλληνες με τα απαγορευμένα πλαστικά καλαμάκια. Θα νικήσουμε!!

Ο Έλον Μασκ

Το 2022 ακόμα και οι υπερδισεκατομμυριούχοι βγαίνουν με εργοστασιακά ελαττώματα. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από τον Έλον Μασκ. Είναι τσάρος της high tech βιομηχανίας, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ο (αυτοαποκαλούμενος) σωτήρας της ανθρωπότητας από τα δεινά της – θα φτιάξει τα διαστημόπλοια που θα μας στείλουν στον Άρη για να ξεκινήσει η κατάκτηση του διαστήματος.

Τι κάνει όντως; Γράφει 24/7 βλακείες στο Twitter. Έχει τα λεφτά να κάνει ό,τι θέλει (ή έστω, κάτι χρήσιμο) αλλά αυτός προσπαθεί να κερδίσει το status του εξυπνάκια του Twitter. Πράγματι, το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία,  ή τουλάχιστον τη συγκεκριμένη ευτυχία που φέρνει το status του εξυπνάκια του Twitter.

Best of internet