Quantcast
ADVERTORIALS

Η πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth της Nestle φέρνει αποτελέσματα στο εργασιακό μέλλον των νέων

Στην ίδια κατεύθυνση στοχεύει και το πρόγραμμα Alliance 4 YOUth


LUBEN CREW · 2 Ιουνίου 2022

Οι νέοι είναι το μέλλον, οπότε καλό είναι να επενδύουμε σε αυτούς. Αυτό εκτός από #καλέςαπόψεις, είναι και 100% fact και απαιτεί και κόπο και τρόπο: Ο τρόπος είναι να έχει ο κόσμος τα κατάλληλα skills ώστε να μη βρεθεί στο μέλλον με άχρηστες γνώσεις (τύπου χειρισμός φαξ) ή ακόμη χειρότερα, χωρίς καθόλου γνώσεις. Ο κόπος είναι ότι κάποιος πρέπει να τους βοηθήσει να τις αποκτήσουν, γιατί (spoiler alert) δεν υπάρχει Άι Βασίλης.

Αυτό ακριβώς κάνει η παγκόσμια πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth, η οποία εγκαινιάστηκε στην Αθήνα το 2013 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με αποτελέσματα που μιλάνε από μόνα τους: Από το 2014 ως το 2022 η Nestlé Ελλάς έχει προσφέρει 720 θέσεις εργασίας και 344 θέσεις πρακτικής άσκησης σε νέους κάτω των 30 ετών, με αρκετούς από αυτούς να μένουν στην εταιρεία.

Στο πλαίσιο των δράσεων Nestlé Needs YOUth εντάσσεται και το πρόγραμμα Alliance 4 YOUth, το οποίο διεξάγεται για 2η φορά φέτος. Στα πλαίσιά του, η Nestlé συνεργάστηκε με μεγάλες επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά ώστε νέοι εργαζόμενοι να μάθουν από έμπειρα στελέχη και να δουλέψουν έξι μήνες σε μια μεγάλη εταιρεία. Μια τέτοια περίπτωση είναι Κατερίνα Αχτύπη που από την πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth το 2020 βρέθηκε στο Τμήμα Βιώσιμων Συσκευασιών της Nestlé Ελλάς όπου δουλεύει σήμερα:

«Σπούδασα Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχω μεταπτυχιακό στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες. Εργάστηκα σε διάφορα ερευνητικά ινστιτούτα στην Ευρώπη, με κύριο θέμα την έρευνα στην μικροπλαστική ρύπανση και την ωκεανογραφία. Παράλληλα έκανα εθελοντισμό σε περιβαλλοντικές οργανώσεις. Αποφάσισα να συμμετέχω στην πρωτοβουλία της Nestlé για την υποστήριξη των νέων γιατί η εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητα το περιβάλλον.

Μετά τη λήξη της πρακτικής μου μέσω του προγράμματος Nestlé Needs YOUth, συνέχισα να εργάζομαι στην εταιρεία ως Sustainable Packaging Assistant, μοιράζοντας τον χρόνο μου μεταξύ σχεδίων για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα και ενός παγκόσμιου έργου που υλοποιείται σε συνεργασία με τα κεντρικά του Ομίλου. Φέτος τον Μάιο είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ στο πλαίσιο του European Vocational Skills Week σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με συμμετοχή μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπροσώπων εταιρειών, όπου συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα γύρω από τις δεξιότητες που απαιτούνται σήμερα για τη μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία. Η Nestlé Ελλάς πίστεψε σε μένα και συνεχίζει να μου δίνει καθημερινά τη δυνατότητα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να εξελιχθώ.»

Για τους λάτρεις της στατιστικής, από το 2014 έως το 2022 το 75% των νέων θέσεων στην Nestlé Ελλάς επανδρώθηκε από ανθρώπους που δεν έχουν φτάσει στα 30s τους. Όσον αφορά, την ίδια την πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth, το 2022 ο αριθμός των νέων που έχουν συμμετάσχει στα σεμινάρια και τις εκπαιδεύσεις της ξεπερνά το 15,000.

 

Όπως είπε ο Βασίλης Αδαμίδης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού:

«Όταν βοηθάμε τους νέους ανθρώπους να κρατήσουν τα όνειρά τους ζωντανά και να πετύχουν τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους, κτίζουμε το μέλλον. Είναι απαραίτητο να τους εξοπλίσουμε με όλα τα εφόδια που χρειάζονται γιατί είναι οι αυριανοί επιχειρηματίες και στελέχη, εκείνοι που θέλουμε να δημιουργήσουν, να πρωτοπορήσουν και να φέρουν αλλαγές. Και στη Nestlé Ελλάς γίνεται πράξη, κάθε μέρα.»

Best of internet