Quantcast
ADVERTORIALS

5 essential tips που κάθε Έλληνας οδηγός γνωρίζει

Τι να το κάνεις το Camel Trophy όταν πρέπει να οδηγήσεις στη Νότια Κρήτη


Διονύσης Παππάς · 11 Φεβρουαρίου 2022

Ναι, είμαστε σε μια χώρα που η οδήγηση είναι ένα πολύ ιδιαίτερο άθλημα. Ενίοτε θα λέγαμε ότι είναι και extreme sport: Απαιτεί ειδικές ικανότητες, αλλά βγάζει συγκινήσεις που δεν βρίσκονται από καμία άλλη δραστηριότητα. Η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα αισθανόμαστε ευλογημένοι στην Καλλιρρόης, στην Κακιά Σκάλα ή στην Κατάρα (για τους μερακλήδες), όμως έτσι είναι η ζωή σε αυτή τη χώρα, απρόβλεπτη.

Το μόνο που δε χρειάζεται να φοβάστε είναι ότι θα σας λείψει το όχημα. Μέσω του instacar και του στόλου που βρίσκεται στη διάθεσή του, μπορείτε να έχετε με  leasing ελαφρώς μεταχειρισμένα οχήματα δεδομένης ποιότητας. Μπείτε πίσω από το τιμόνι του τέλειου μοτοριού για κάθε περιπέτεια, γρήγορα και βεβαίως οικονομικά.

Κι όπως σε κάθε extreme sport, υπάρχουν βασικά points που κάθε άνθρωπος που το εξασκεί γνωρίζει καλά. Αυτά σκοπεύουμε να απαριθμήσουμε παρακάτω. Οπότε, βάλτε ζώνη (ή μάλλον προσδεθείτε) και φύγαμε για τις πιο αναγκαίες συμβουλές:

Η κόρνα είναι σαν μουσικό όργανο

Με αυτό εννοούμε ότι μπορεί να παράγει πάρα πολλούς ήχους, ακόμη και μελωδίες. Γιατί όχι και κονσέρτα ή συμφωνίες, θα πείτε; ΝΑΙ, θα πούμε εμείς. Αυτό που εννοούμε είναι ότι η κόρνα του αυτοκινήτου μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από το να προειδοποιήσει τον απέναντι οδηγό. Για παράδειγμα, ένα μπιπ σημαίνει ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΕΡΝΑΩ, αλλά τρία μπιπ σημαίνουν ΚΑΤΕΒΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ και δύο μπιπ σημαίνουνΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΛΛΗΤΕ ΠΟΣΟ ΦΙΛΟΙ ΣΕ ΕΙΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΕΧΩ ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΤΡΙΑ BEAT ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ. Υπάρχει και το ένα παρατεταμένο μπιπ, το οποίο όμως δε θα αναφέρουμε εδώ για να μην κοπεί από τη λογοκρισία.

 

Το παρκάρισμα κερδίζεται με κατούρημα περιοχής

Ας το πούμε με βήματα: Πρώτον, βλέπουμε τον χώρο που θέλουμε να παρκάρουμε. Δεύτερον, βγάζουμε αλάρμ. Τρίτον, αγριοκοιτάμε τον ακριβώς από πίσω για να μην πλησιάσει πολύ το θήραμά μας. Τέταρτον, του φωνάζουμε δυνατά σε άπταιστα Γαλλικά αν τολμήσει να κορνάρει. Establish dominance και το πάρκινγκ θα είναι περίπατος.

 

Η επαρχία, ένα μεγάλο ΗΣΥΧΑ ΡΕ

Βγήκες από την Αθήνα; Αυτό σημαίνει ότι βγήκες σε σαφάρι. Από σκυλιά και γάτες στα πιο περιαστικά μέχρι πρόβατα ,κατσίκες και αρκούδες στα πιο ρουστίκ settings, ο Έλληνας οδηγός ξέρει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί να αποφύγει έναν τοπικό εκπρόσωπο της άγριας φύσης. Αν πιστεύατε ότι γνωρίζετε τι εστί ζεν, περιμένετε να δείτε πόσο ζεν θα γίνετε μετά από τρεις ώρες αναμονή σε στενό ορεινό δρόμο της Ηπείρου, μέχρι να το πάρουν απόφαση και να σηκωθούν να φύγουν οι αγελάδες που τον κλείνουν.

Η τέλεια οδηγική πόζα, η στάση χταπόδι

Ποιος είπε ότι στο αμάξι πρέπει να κρατάμε μόνο το τιμόνι και τον λεβιέ ταχυτήτων; Ο καφές, το τσιγάρο, το κινητό, το μαρκούτσι του ναργιλέ και γενικά όλα τα υπόλοιπα πράγματα που κάνουν τη ζωή μας πιο νόστιμη, δεν έχουν ψυχή; Η αλήθεια είναι ότι θεωρούμε κάπως δύσκολο να βάλε έξτρα τεχνητά χέρια σαν τον Dr. Octopus (ή να σας φυτρώσουν κι άλλα βιολογικά), οπότε σιγά σιγά θα πρέπει να μάθετε αυτό που διακρίνει τον έμπειρο Έλληνα οδηγό: το πως να κρατάει 50 πράγματα ταυτόχρονα.

«Ξέρω μια παράκαμψη…»

Αυτός ο κανόνας είναι πολύ απλός. Δεν ακούμε ποτέ τον φίλο που ξέρει μια παράκαμψη. Η παράκαμψή του συνήθως περνάει μέσα από την Ζώνη του Λυκόφωτος, γιατί αυτή είναι η μόνη εξήγηση όσον αφορά το πως ξεκινήσαμε να πάμε στον Σχοινιά και φτάσαμε στην έρημο Μοχάβε στην Καλιφόρνια. Δεν ακούμε τον φίλο. Κι ας είναι καλό παιδί.

 

Best of internet