Quantcast
ADVERTORIALS

Όλα τα γκάτζετ για τα οποία θα πουλάγαμε τα αδέρφια μας όταν ήμασταν έφηβοι

Υπήρχαν κάποια τεχνολογικά πραγματάκια για τα οποία θα δίναμε και το αίμα μας (εννοώντας τους συγγενείς μας)


Διονύσης Παππάς · 24 Ιανουαρίου 2022

«Ναι, αλλά πότε ήταν η εφηβεία μας;;» θα ρωτήσετε αγαπητές φίλες και φίλοι. Δίκιο θα έχετε. Η εφηβεία μας, ως γνωστόν, συνέβη σε ένα ειδικού τύπου χρονικά διάστημα που πάντα απέχει 5-10 χρόνια το πολύ. Δεν έχει καμία σημασία το έτος που διανύουμε τώρα και η απόστασή του από το έτος που πχ τελειώσαμε το λύκειο. 5 με 10 χρόνια, να θυμάστε τον κανόνα.

Όπως καταλαβαίνετε, έτσι ευέλικτοι θα είμαστε και με τα γκάτζετς. Ανεξάρτητα από την ακριβή ημερομηνία που κυκλοφόρησαν, τα καλύτερα γκάτζετ στο μυαλό μας ανήκουν στα 80s. Ήταν η απόλυτη δεκαετία για κουλ ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά πράγματα, λίγο πριν τη μεγάλη έκρηξη του ίντερνετ και πόσο μάλλον, τον χαμό με τα smartphone. Τη δεκαετία του ’80 ζούσαμε το απόλυτο φουτουριστικό τεχνολογικό μέλλον και ξέρετε γιατί; Γιατί έτσι το νιώθαμε.

Τα ίδια ερωτήματα απασχολούν και το National Geographic, το οποίο είναι εδώ με το δικό του (πολύ) εκτενές  αφιέρωμα – σειρά ντοκιμαντέρ για τα 80s: Το «TΟΡ 10 των 80s» ξεκίνησε να προβάλλεται από την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, αποκλειστικά στο National Geographic, με παρουσιαστή τον ιδανικό στον ρόλο αυτό, Ρομπ Λόου. (Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.) Τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Κυριακή στις 21.50.

Ειδικά το επεισόδιο της Κυριακής 23 Ιανουαρίου είχε σαν θέματα του τα top 10 ΓΚΑΤΖΕΤ των 80s, για μια Κυριακή αφιερωμένη στα πιο κουλ παιχνίδια!

Πιστεύετε ότι είναι τυχαίο το πάθος με τα γκάτζετ; Σε καμία περίπτωση, για τον εξής απλό λόγο.Θυμηθείτε απλά αυτά τα απίστευτα γκάτζετ. Για το κάθε ένα από αυτά θα υπογράφαμε και με τα δύο χέρια την υιοθεσία ενός αδερφακίου μας από τρίτους. Δείτε τη λίστα και θα συμφωνήσετε αμέσως μαζί μας:

Walkman

Έτσι ξαφνικά, μπορείς να ακούσεις μουσική περπατώντας. Με κασέτες. Τις οποίες μπορείς να γυρίσεις πίσω με ένα στυλό. How cool is dat; Αμέτρητα cool, σύμφωνα με τον ειδικό cooloμετρητή που έχουμε στη διάθεσή μας.

Gameboy

Δυστυχώς, μετρητής πρηξίματος για να υπολογίσει πόσο πρήξαμε συλλογικά τους γονείς μας ώστε να μας το πάρουν, δεν υπάρχει. Το Gameboy ευθύνεται για ατελείωτες ώρες καψίματος με θρυλικά πλέον games σε κάθε πιθανό και απίθανο τόπο και χρόνο, από το σχολείο το πρωί (στα μουλωχτά) μέχρι αργά το βράδυ στο κρεβάτι μας (επίσης στα μουλωχτά). Τι συνδέει όλες αυτές τις ώρες καψίματος που όλοι γράψαμε στο βιογραφικό μας; Ότι δε μετανιώνουμε ούτε 8 δευτερόλεπτα.

Τα πρώτα PC

Ή το θυμάστε ή μπορείτε να το φανταστείτε. Μιλάμε για το δέος του να κάθεσαι πρώτη φορά στη ζωή σου σε PC. Μπορεί οι εν λόγω μάρκες ή τα λειτουργικά τους να έχουν ξεχαστεί, μπορεί τα σύγχρονα smartphone να κάνουν 100000 φορές περισσότερα πράγματα από το Amstrad της εικόνας, όμως η αίσθηση ότι είσαι ο απόλυτος χάκερ της υφηλίου δεν ξεχνιέται με τίποτα.

Boombox

Οκ, εδώ μιλάμε για σοβαρά γκάτζετ. Η αλήθεια είναι ότι για να κυκλοφορήσεις με το boombox (ή κασετόφωνο στην τοπική αλλά πιο βαρετή διατύπωση) σου εκεί έξω χρειαζόταν ένα ειδικό είδος τόλμης, εφόσον δεν ήσουν ανερχόμενος ράπερ στη Νέα Υόρκη ή στο Λος Άντζελες. Αυτό δεν αναιρεί ότι παραμένει ένας από τους διαχρονικά καλύτερους τρόπους να βρεθείς στο επίκεντρο της προσοχής.

Η πρώτη κονσόλα της καρδιάς μας

Τι σημασία αν έχει αν οι σημερινές κονσόλες μπορούν να παίζουν παιχνίδια ενώ ταυτόχρονα μαγειρεύουν σνίτσελ και παράλληλα τζογάρουν κρυπτονομίσματα για πάρτη τους; Από μας δε θα πάρουν ποτέ την αγάπη που πήρε από μας το NES ή το ATARI 2600. Η λατρεία αυτή αρμόζει μόνο στο πρώτο μαραφέτι που θα κάνει το σαλόνι μας ναό του gaming. Σόρι, αλλά δε φτιάχνουμε εμείς τους κανόνες.

Best of internet