Quantcast
ADVERTORIALS

5 τύποι gamers που θα τους αναγνώριζε μέχρι και η οθόνη τους

Οι ανθρωπότυποι της gaming κουλτούρας που είναι πιο χαρακτηριστικοί κι από τους ανεμόμυλους της Σαντορίνης


Διονύσης Παππάς · 24 Δεκεμβρίου 2021

Δε θα πούμε ψέματα, έχουμε ασχοληθεί λιγάκι στη ζωή μας με games. Κι εσείς πιστεύουμε ότι έχετε αντίστοιχο βιογραφικό, εφόσον μπήκατε στον κόπο να ανοίξετε το εν λόγω άρθρο. Δε θα κάνουμε υποθέσεις, αλλά οκ θα κάνουμε υποθέσεις: Μάλλον τις έχετε κάνει κι εσείς τις ολονυχτίες σας στη φάση, παίρνοντας 43 συνεχόμενα πρωταθλήματα με τη Ντάγκεναμ, βρίσκοντας το σπίτι των ονείρων σας στο Sims (γιατί στην πραγματική ζωή τα πράγματα είναι δύσκολα) ή πετυχαίνοντας προσωπικό ρεκόρ των 7.3 κλικ ανά δευτερόλεπτο στο LoL.

Έτσι, θεωρούμε ότι υπάρχει έδαφος για να μιλήσουμε για την ανθρωπογεωγραφία των gamers. Είτε online είτε offline, υπάρχουν πολλοί τύποι gamers που όλες και όλοι θα αναγνωρίσουμε με την πρώτη ματιά. Μαζέψαμε λοιπόν τους πιο χαρακτηριστικούς και τους παρουσιάζουμε:

Ο γεννημένος πρωταθλητής

Ο πρωταθλητής είναι πρώτα και κύρια πρωταθλητής στο μυαλό του. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι άπειρα ανταγωνιστικός είτε με τον εαυτό του, είτε με τους άλλους. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά εκνευριστικό ή εξαιρετικά διασκεδαστικό, ανάλογα με το πόσο τον συμπαθείτε και άρα πόσο σας εμπνέει να τον τριγκάρετε για τις επιδόσεις του. Τις δύσκολες βραδιές που αποτυγχάνει για χιλιοστή φορά να καταφέρει αυτό που θέλει στο Dark Souls θα τις καταλάβετε από τα άγρια ουρλιαχτά και τον ήχο του πληκτρολογίου που κοπανιέται στην οθόνη.

Ο «υπουργείο εξοπλισμών»

Μηχανικό keyboard με πλήκτρα που βγάζουν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου; Απόλυτη gaming καρέκλα, σύμφωνα με 17 οδηγούς απόλυτης gaming καρέκλας; Custom PC που κοστίζει περισσότερο από ένα Death Star; Το τζάνκι των εξοπλισμών τα έχει όλα. Το αν όλα αυτά όντως τον βοηθούν να παίξει καλύτερα δεν έχει καμία σημασία. Μπορεί να περάσει ένα απόγευμα απλά χαϊδεύοντας το tower του PC που βρυχάται σαν σιβηριανή τίγρη.

Ο στρατάρχης

Θα την/τον συναντήσετε στα online games όπου μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των παιχτών, ιδιαίτερα αν πρόκειται για PvP. Ο εν λόγω gamer  πιστεύει ότι διαθέτει τα στρατηγικά skills του Ναπολέοντα, του Αννίβα του Καρχηδόνιου και του Χαλίντ ιμπν Ουαλίντ μαζί, οπότε θεωρεί ότι είναι φυσικός ηγέτης σε κάθε συλλογική προσπάθεια. Θα τον πετύχετε να δίνει αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει το κάθε μέλος της ομάδας και να εξοργίζεται όταν οι υπόλοιποι δεν ακολουθούν τις οδηγίες του. Δεν πτοείται όμως. Μια μέρα το όνομα του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα σε κάθε τόμο gaming στρατιωτικής ιστορίας.

ΥΓ: Άμα κάποια στιγμή σας κουράσει, εδώ θα βρείτε έναν κλασικό πλέον οδηγό για το πως να αντιδράσετε στις διαταγές του:

 

Ο νουμπάς

Ο νουμπάς δεν ξέρει τίποτα πέρα από το άγχος που η γνώση του ότι δεν ξέρει τίποτα φέρνει. Ρωτάει τα πάντα, τους πάντες, παντού, στα social media, σε ειδικά fora, σε κάθε είδους chat. Αν του δώσεις κάποιες οδηγίες επειδή λυπήθηκες την απελπισία στο βλέμμα του, θα σου κατσικωθεί μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία ή τη μέρα που θα κυκλοφορήσει το Half Life 3 (η πρώτη μάλλον θα έρθει πιο νωρίς). Γενικώς, ζορίζεται τόσο πολύ που πιθανώς να προκαλέσει αυτεπάγγελτη επέμβαση της Πρόνοιας ή του ΟΗΕ.

Ο χαλαρός

Ο χαλαρός παίχτης είναι χαλαρός, δηλαδή τον διαπνέει μια χαλαρότητα. Παίζει παιχνίδια για να διασκεδάσει, για να διαβάσει έξυπνους διαλόγους ή για να δει όμορφα γραφικά. Δεν τον νοιάζει καθόλου να ανταγωνιστεί ή να πετύχει 100/100 achievements. Η χαλαρότητά του τον κάνει εξαιρετικά δημοφιλή σε όλους τους online συμπαίκτες του, εκτός από όταν χαζεύει στο raid γιατί είδε ένα εκπληκτικό fantasy τοπίο και άραξε να το απολαύσει. Όταν η ζωή σου δίνει επικά 3D graphics, κάτσε να χαζέψεις.

Έχετε αμφιβολία ότι κάτι τέτοιο υπάρχει σαν ΦΑΣΗ; Καθίστε μπροστά στο curved monitor MateView GT 34-ιντσών με 3K ανάλυση της HUAWEI και θα σας λυθούν όλα τα ερωτήματα. Με ρυθμό ανανέωσης στα 165-Hz, ultra-wide 21:9 οθόνη, 1,07 δισεκατομμύρια χρώματα και stereo SoundBar, το μόνο που θα κάνετε από εκεί και πέρα θα είναι να χαζεύετε ψηφιακές μπεκάτσες να τσιμπάνε πίξελς καλαμποκιού.

Όταν λέμε ότι τα games είναι ΤΕΧΝΗ, τι νομίζετε ότι εννοούμε;

Best of internet