Quantcast
ADVERTORIALS

Τα 5 είδη καλοκαιρινού μουσικού συνόλου που όλοι αγαπάμε να μισούμε

Όλα τα μουσικά σύνολα που είναι πιο ενδημικό πρόβλημα από την ηλίαση κάθε καλοκαίρι


Διονύσης Παππάς · 23 Ιουλίου 2021

Καλοκαίρι σημαίνει μουσική, κι αυτό είναι καλό και κακό. Καλό γιατί η μουσική ευφραίνει την καρδιά μας, ομορφαίνει τη ζωή μας, εξημερώνει τον άνθρωπο. Κακό γιατί καμιά φορά, μας κάνει τα νεύρα μας πέντε φορές χειρότερα. Όλα εξαρτώνται φυσικά από το αν θα πέσουμε στη σωστή ή στη λάθος μπάντα.

Μιλάμε φυσικά για το hot topic που λέγεται μουσικό συγκρότημα. Αυτό παραπέμπει σε φιλαρμονική ή σε ροκ μπάντα, όμως υπάρχουν πολλά είδη τέτοιων και τα συναντάμε όλα κάθε καλοκαίρι. Ναι, είναι υποχρεωτικό. Ναι, είναι αδύνατον να το αποφύγετε, όπως συμβαίνει και με τη ζέστη στη νότια Κρήτη ή τους κάγκουρες στην Πάρο ας πούμε.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επιλογές. Για την ακρίβεια, το ούζο Πλωμαρίου ψάχνει να βρει την καλύτερη μπάντα του φετινού καλοκαιριού με τη βοήθεια του γνωστού ηθοποιού Γιάννη Χατζηγεωργίου, ο οποίος οργώνει την Αθήνα για να βρει την πιο δυνατή κομπανία, αυτή που θα ντύσει μουσικά το φετινό Ραντεβού στον Ήλιο ως «Μπάντα του Ήλιου του Ούζου Πλωμαρίου» (και εννοείται ότι θα παίζει σε μυημένες ταβέρνες και ουζερί).

Ποιο είναι το κλου; Μα ότι μπορείτε κι εσείς να ψηφίσετε και να βοηθήσετε να αναδειχθεί η καλύτερη. Επισκεφτείτε το https://www.rantevoustonilio.gr/index.php , ακούστε τις τρεις υποψήφιες μπάντες να παίζουν το «Ακρογιαλιές Δειλινά» και ρίχτε την ψήφο σας ως τις 26 Ιουλίου, ώστε να μπείτε στην κλήρωση για ένα τραπέζι σε ένα Ούζερί της Αθήνας για ουζάκι με την απόλυτη καλοκαιρινή μπάντα, μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ψηφίστε, για να έχετε την καλύτερη.

Αλλιώς θα χρειαστεί να πάτε με ό,τι θα σας φέρει η μοίρα. Δηλαδή τα παρακάτω:

Η ρεμπέτικη κομπανία σε οικονομική συσκευασία

Είναι νέοι. Είναι ορεξάτοι. Έχουν μούσια και μαλλιά. Έχουν δυνατές φωνές. Μπορεί να έχουν τατού ή να μη φοράνε μπλουζάκια. Ξεκίνησαν να παίζουν πριν 6 μήνες. Πήραν τη δουλειά στο ταβερνάκι της Ανάφης με μειοδοτικό διαγωνισμό – πιο συγκεκριμένα, πληρώνονται σε κεφτεδάκια. Οι φωνές τους στην εκτέλεση του Καϊξή θυμίζουν κανονική εκτέλεση κι επίσης ξύπνησαν μια φάλαινα που κοιμόταν στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ.

 

Τα new age παραδοσιακά

Μετά την αναβίωση του ρεμπέτικου είχαμε την αναβίωση του παραδοσιακού. Νησιώτικα, ηπειρώτικα, θρακιώτικα, μακεδονίτικα, πολυφωνικά από τα νησιά Φίτζι, σουμεριακή folk, τα παίζουν όλα στα δάχτυλα. Έτσι λένε δηλαδή, γιατί η μισή μπάντα χορεύει και οι άλλοι παίζουν κάτι που φαίνεται να είναι το ίδιο όσα κομμάτια κι αν έχουν αλλάξει. Ο ήλιος δύει και αισθάνεσαι ότι δεν ξέρεις που βρίσκεσαι, μέχρι που ένα κομμάτι σε προσγειώνει στην πραγματικότητα. Είναι η Κανελλόριζα. Παρ’ όλα αυτά, την χορεύουν ικαριώτικο.

Οι ΚΑΠΗ rockers

Οι γεροντοροκάδες απαντώνται κυρίως σε μικρές παραθαλάσσιες πόλεις. Συνήθως είναι φίλοι του ιδιοκτήτη του μπαρ, ο οποίος τους δίνει κάθε χρόνο κάποια βράδια για να σκοτώσουν ξανά και ξανά τα κομμάτια της νιότης τους, ίσως επειδή ο ίδιος τα μισεί και θέλει να τα δει να τα υποφέρουν. Όλα αυτά τα χρόνια, επιμονή του τραγουδιστή / κιθαρίστα να φοράει δερμάτινο γιλέκο ενώ έχει 37 βαθμούς με 88% υγρασία στις 12 το βράδυ δεν έχει

Η φιλαρμονική του νησιού

Δεν κάνει τίποτα το κακό, είναι απλά μια φιλαρμονική. Δεν πειράζει κανέναν. Απλά σε ξύπνησε παίζοντας ακριβώς κάτω από το διαμέρισμα που νοίκιασες, την πρώτη μέρα των διακοπών ή τη μέρα που είχες το χειρότερο χανγκόβερ, και αυτός είναι ο λόγος που μπαίνει σε αυτή τη λίστα.

Οι Κεδρόδασος Sound System

Έχουν γαμάτο ηχοσύστημα. Θέλουν απεγνωσμένα να γίνουν DJ. Διαβασμένη άποψη στην ηλεκτρονική μουσική, δηλαδή μόνο trance εποχής 1998 – 2001 από τη Discobole Recordings. Έφτασαν μάλιστα μέχρι την άκρη της παντέρημης παραλίας για να στήσουν πάρτι απόγευμα με απόγευμα, ακριβώς στο σημείο που είχες πάει για να μη σε ενοχλούν ούτε τα γίδια. Τουλάχιστον έχουν ένα καλό, κουβαλούν μαζί τους πολλά νερά, που να τρέχεις τώρα στον πολιτισμό.

 

Best of internet