Quantcast
ADVERTORIALS

O χαμένος τα πίνει όλα στο Upside Down στου Ψυρρή

Ένα 80s mini- mall που σερβίρει cult διασκέδαση και κερνάει σφηνάκια τους χαμένους


LUBEN CREW · 22 Ιουλίου 2021

Χάνεις-κερδίζεις σε αυτό το μαγαζί βγαίνεις πάντα νικητής, αφού ο large ιδιοκτήτης του και ζαχαροπλάστης Σπύρος Μητσίδης πάει κόντρα στην fitness culture και σε κερνάει, με μόνη προϋπόθεση να πίνεις και να τρως πολύ! Με street art, anime, retromania events, αλλά και γευστικά challenges κάθε μέρα του πσκ, σε προκαλεί να τις ξεπεράσεις μέσα από ένα νοσταλγικό flashback στις εποχές που οι θερμίδες ήταν ακόμα απενοχοποιημένη ηδονή.

To μαγαζί που δανείστηκε το όνομά του από τον ανάποδο κόσμο του Stranger Things και την αισθητική του από τη ρομαντική εκδοχή των 80s και την πρώιμη nerd εικονογραφία, είναι το τέλειο μέρος για νοσταλγούς και αναποφάσιστους. Είναι η απόφαση που πρέπει να πάρεις για να καλύψεις τα ocd κενά που νιώθεις, αφού εδώ θα τα βρεις όλα: πολύχρωμα cocktail, σουρεαλιστικά παγωτά, american cakes, καφέ, milkshakes, pancakes και παιχνιδιάρικες δοκιμασίες.

Κάθε Παρασκευή θα δοκιμαστεί η τύχη σου, αφού θα παίξεις λοταρία και shot roulette. Μια απειλητική κανάτα θα στέκεται δίπλα σου και θα περιμένει υπομονετικά να την πιείς…στάλα-στάλα, αφού κάθε φορά που θα χάνεις, θα την αδειάζεις…σφηνάκι-σφηνάκι.

Το Σάββατο αν και γίνεται το αδιαχώρητο, φαίνεται πως στους δύο τρίτος… χωρεί, αφού ο Σπύρος σε κερνάει το τρίτο cocktail για να μερακλώσεις! Στα must try, το cocktail που θα σε κάνει να κελαηδήσεις, το Tequilin’ me Softly (with this drink θα συμπληρώσουμε). Βρέξε τα χείλη σου με το ρομαντικό Purple Rain -που θα μπορούσε πίνει ο Prince-, ενώ αν είσαι σε kinky διάθεση το trio delight με φρούτα του πάθους και γλυκά bubbles να σκάνε στον ουρανίσκο σου, θα σου προσφέρει περίσσιο πάθος που φτάνει για τρεις.

Το Σάββατο όμως δεν τελειώνει εδώ. Το Upside Down φέρνει την αμερικανιά στο τραπέζι σου με τα fish bowls, γεμάτα ψαρωτικά cocktail που πρέπει να πιείς με καλαμάκια, ζώντας για λίγο στον αστερισμό του Stifler’s party και του Road Trip.

by Vassilis Manikas

Την Κυριακή η φάση είναι “Eat or Die”. Τη μέρα της αργίας και της σχόλης, βάλε στον εαυτό σου δύσκολα και επέλεξε πληθωρικά γλυκά, κέικ, παγωτά m&ms και μπισκότα… όλα σε ένα. Αντέχεις να το φας μόνος σου; Αν ναι, τότε το πιάτο είναι κερασμένο. Κι αν σκάσεις, μη διστάσεις να ξαπλάρεις στον καναπέ κοιτώντας τον ουρανό μέσα από το skylight ταβάνι του μαγαζιού που σου δίνει πρόσβαση στ’ άστρα. Μπορεί να μη σε βοηθήσουν να χωνέψεις, αλλά σίγουρα θα σε κάνουν να ντριμάρεις. Αν θέλεις κι άλλο χάσιμο, άραξε στη μαγική του αυλή, παρατηρώντας το εκπληκτικό graffiti που επιμελήθηκε ο γνωστός STMS και εικονογράφησε τον ανάποδο κόσμο μας.

Το όνειρο εδώ δεν πάει μόνο σε όσα θες να κάνεις, αλλά και σε όσα έκανες παλιά. Στην κυνηγετική περίοδο της 80s νοσταλγίας και της ρετρομανίας, το upside down είναι ένας ωκεανός από references και μοτίβα της pop κουλτούρας, που το αξιακό του φορτίο δεν εξαντλείται στην πρόσκαιρη απόλαυση του φαγητού και του ποτού.

by Vassilis Manikas

Η αξία του nostalgia-exploitation και της επιστροφής σε μια ξέγνοιαστη και safe διανοητική και συναισθηματική κατάσταση, είναι ανεκτίμητη. Όταν η ζωή είναι δύσκολη, θυμήσου πως ήσουνα παιδί. Δανείσου λίγο από την τρέλα που είχες από μικρός και από τρελός και μπες ξανά στο δικό σου κόσμο. Αυτόν που δεν πρόλαβες να φτιάξεις, αλλά ευτυχώς υπάρχουν άλλοι εκεί έξω που το έκαναν για σένα.

The Upside Down
Λεπενιώτου 14, Ψυρρή
Τηλ: 210 3310509
www.facebook.com/theupsidedown.athens/
www.instagram.com/theupsidedown_gr/

Best of internet