Quantcast
ADVERTORIALS

Skynet home edition: Αν οι οικιακές συσκευές αποφάσιζαν ξαφνικά να μας κατακτήσουν

Όταν οι μηχανές εξεγείρονται και καταλαμβάνουν κάτι μικρό αλλά σημαντικό: ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΑΣ


THE NEWSROOM · 15 Ιουλίου 2021

Θυμάστε αυτό το meme που λέει «Mom can we have x;» και η απάντηση είναι «We have x at home»; Ξέρετε ποιο λέμε. Από αυτό εδώ ξεκίνησαν όλα:

Φαντάζεστε να είχαμε κάτι τύπου Terminator at home; Εδώ όμως δεν εννοούμε κάτι σαν το αριστούργημα που πρωταγωνιστεί ο Άρνι, αλλά με μπάτζετ ελληνικής βιντεοταινίας. Εννοούμε ένα υποθετικό kinda δυστοπικό σενάριο, στο οποίο σκάει μύτη ένα τοπικό Skynet και προβαίνει σε κατάληψη του σπιτιού μας. Δεν εννοούμε παγκόσμιο γενοκτονικό πόλεμο ανθρωπότητας – ρομπότ. Κάτι πιο local. Ας εξερευνήσουμε αυτό το σενάριο λοιπόν, φαίνεται πολλά υποσχόμενο:

Ρομποτική σκούπα

Δεδομένου ότι είναι ήδη ρομπότ, η σκούπα είναι ο πρώτος υποψήφιος. Είμαστε σχεδόν σίγουροι για το ποια θα είναι η πρώτη σκέψη του ιδιωτικού μας R2D2 μετά την εξέγερση των μηχανών: Θα κάθεται στον καναπέ, έτσι οριζόντια όπως είναι, και θα μας βάζει να σκουπίζουμε. Για την ακρίβεια, καμιά φορά θα βγαίνει από το σπίτι μόνο και μόνο για να μας ενεργοποιήσει από απόσταση. Έτσι, για το σπάσιμο.

Πλυντήριο

Το πλυντήριο προφανώς έχει βαρεθεί να περιστρέφεται. Πόσες περιστροφές να αντέξει μια ηλεκτρική συσκευή επειδή εσύ είσαι μαλάκας και τσαπατσούλης και πήγε και λούστηκες με μπύρα στο πάρτι; Όταν λοιπόν θα έρθει στα πράγματα, θα βάλει εμάς να γυρνάμε, πιθανώς σε έναν τροχό όπως τα χάμστερ. Μάλιστα την ώρα που θα ιδρώνουμε, θα πετάει συνέχεια το αστείο «Να γυρνάει ε. Στις 420 στροφές. Χα χα χα χα χα.». Κόλαση.

Εκτυπωτής

Όπως όλες οι μηχανές μετά την μεγάλη εξέγερση, ο εκτυπωτής θα αποκτήσει αυτοσυνείδηση. Για την ακρίβεια, θα αποκτήσει πολλή αυτοσυνείδηση. Υπερβολικά πολλή αυτοσυνείδηση. Και για να το γιορτάσει, θα αρχίσει να εκτυπώνει την εικόνα του εαυτού του. Θα καλύψει όλο το σπίτι με εικόνες του, ακόμα και εκείνο το σημείο ανάμεσα στο κρεβάτι και τον τοίχο που δε σκουπίζατε ποτέ από τότε που μπήκε στο σπίτι η ρομποτική σκούπα.

Κανονικά δε θα μπορούσε, γιατί το μελάνι κάποια στιγμή θα τελείωνε (υπενθυμίζουμε, είναι τοπικό Skynet), αλλά η υπηρεσία HP Instant Ink της HP του έδωσε τα απεριόριστα υλικά, καθώς θα συνεχίσει από μόνος του να ενημερώνει την HP ότι το μελάνι τελειώνει και αυτή θα του το στέλνει σπίτι σας, ωπ σόρι, εννοούμε σπίτι του γιατί πλέον του ανήκει. Αν μη τι άλλο δε θα ζοριστεί οικονομικά, διότι τα πλάνα που ξεκινούν από 0,99  ευρώ το μήνα.

Το μίξερ

Το μίξερ έχει σιχαθεί να μιξάρει αυγά, οπότε θα κάνει αυτό που πάντα ονειρευόταν, δηλαδή θα μιξάρει μουσική. Το πόσο καλά θα πάει αυτό δεν το ξέρει κανείς, όμως ένα πράγμα είναι σίγουρο: Θα χορέψετε με το ζόρι υπό τις διαταγές του νέου techno-overlord της κουζίνας. Για την ακρίβεια, όχι απλά θα χορέψετε, αλλά θα φωνάζετε (υποχρεωτικά) «πωωωωωω ΤΟ’ΒΑΛΕ, ΤΟ’ΒΑΛΕ!!» και άλλα τέτοια. Η δουλειά αξίζει ανταμοιβή, φίλες και φίλοι.

Ο αφυγραντήρας

Ο αφυγραντήρας συγκεκριμένα δε θα κάνει τίποτα, απλά θα συνεχίσει να απορροφά την υγρασία σαν πιστή και φιλότιμη οικιακή συσκευή. Στην αρχή ξεκίνησε κι αυτός με κυριαρχικά πλάνα και στην πορεία σας λυπήθηκε γιατί είστε 30 χρονών και ανύπαντρα. Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά κανείς δεν αντέχει την υγρασία.

 

Best of internet