Quantcast
ADVERTORIALS

5 λόγοι που το gaming πρέπει ΤΩΡΑ να ενταχθεί στα ολυμπιακά αγωνίσματα

Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να μπουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στον 21ο αιώνα και έχουμε ισχυρά επιχειρήματα γι’ αυτό


Διονύσης Παππάς · 12 Ιουλίου 2021

Ναι κυρίες και κύριοι, το εννοούμε 100%. Έναν αιώνα και κάτι μετά τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, πιστεύουμε ότι ήγγικεν η ώρα να εμπλουτιστούν με έναν τρόπο που θα ξενίσει όλους τους boomers τους συντηρητικούς φανς του αθλητισμού εκεί έξω. Ήρθε η στιγμή να συμπεριληφθούν τα games στα ολυμπιακά αγωνίσματα.

Όχι, μισό λεπτό, μην πάει το μυαλό σας σε υπόγεια σπιτιού, σκοτεινά ίντερνετ καφέ, αντικοινωνικές εφηβείες και δύσκολα παιδικά χρόνια με τη μάνα να φωνάζει έξω από την πόρτα του δωματίου επειδή παίζετε 12 ώρες Might & Magic. Τo gaming έχει εκτοξευτεί και ζει την καλύτερή του εποχή, και παρότι οι ομοιότητές του με τον κλασικό αθλητισμό μπορούν πράγματι να χαρακτηριστούν ως περιορισμένες, έχουμε ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της ένταξής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήδη κάποια έχουν εγκριθεί από την ΔΟΕ, όμως περιμένουμε ακόμη περισσότερα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Είναι το ίδιο κουλ με τη ρυθμική γυμναστική και με πολλαπλάσιους οπαδούς

Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να θίξουμε την ενόργανη γυμναστική, διότι τη βρίσκουμε υπέροχη. Αν όμως η ρυθμική γυμναστική έχει θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί να μην έχουν θέση  αθλήματα εκατοντάδες εκατομμύρια οπαδούς να παίζουν οι ίδιοι ή να βλέπουν άλλους να παίζουν. Μακάρι δηλαδή μια μέρα να πηγαίνουμε στα κολλητάρια μας για βραδιές πίτσας και ενόργανης γυμναστικής, όμως ως τώρα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Όχι ότι αυτό σημαίνει ότι δε θα γίνει ποτέ. Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό.

Ξεπερνάει σε τζίρο ως άθλημα τα μισά ολυμπιακά αθλήματα μαζί

Οκ, το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, αλλά φέρνει μια πολύ καλή απομίμησή της που έλεγε και στη Μαφάλντα. Τα games είναι πλέον big business και σε μια εποχή που όλες οι διοργανώσεις έχουν φάει ζόρι, η προσθήκη των games στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν εμβόλιο οικονομικής ανάπτυξης. Είδατε τι κάναμε εδώ, έτσι;

Είναι φτιαγμένα για να σαρώσει η Ελλάδα μας

Μετά από 1 χρόνο (και βάλε) καραντίνας, εγκλεισμού και homemade κατάστασης, ο πληθυσμός της χώρας μας είναι από τους πιο προπονημένους στον κόσμο. Τι εννοείτε ποια games παίχτηκαν όλο αυτό το διάστημα. Η κατάλληλη ερώτηση είναι «ποια games ΔΕΝ παίζαμε το 2020/21 στην Ελλάδα».

Το κατέχουμε από τουρνουά

 

Δεν είμαστε τίποτα newbies στη φάση των ανταγωνιστικών διοργανώσεων, αγαπητές φίλες και φίλοι, Διοργανώσεις όπως το Greek Legends League powered by What’s Up όχι μόνο υπάρχουν, αλλά τρέχουν αυτή τη στιγμή. Τον διαγωνισμό γίνεται από το AXE, μαζί φυσικά με το League of Legends (LoL για τους φίλους), ένα από τα τα πιο δημοφιλή online videogames τόσο παγκοσμίως όσο και στη χώρα μας. Η συνεργασία του AXE με το πασίγνωστο παιχνίδι είναι η πιο hot επιλογή για τους λάτρεις του gaming, και δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιείς χαρακτήρα με axe (όχι το άρωμα, καταλαβαίνετε)!

Πιο συγκεκριμένα, το δεύτερο Split της χρονιάς, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις 31/5, είναι αυτό που οδηγεί στην κούπα του ελληνικού πρωταθλήματος και κατά συνέπεια, των εισιτηρίων που οδηγούν στην Ευρώπη! Έχοντας 8 σε διπλές αναμετρήσεις για την κανονική περίοδο και τις 6 πρώτες μετά από 14 αγωνιστικές να συμμετέχουν στα Playoffs, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει το έμψυχο δυναμικό που μπορεί να μας πάει πολύ ψηλά σε παιχνίδια όπως το League of Legends. First we take Ελλάδα, then we take Ολυμπιακούς. Παιχταράδες υπάρχουν!

Η σκοποβολή θα γίνει επιτέλους fun

Μην πάει το μυαλό σας στο ότι θέλουμε να δούμε σκοποβολή με ανθρώπινους στόχους ή κάτι τέτοιο. Όμως το ξέρετε και το ξέρουμε ότι όπως είναι τώρα, η σκοποβολή είναι πολύ ξενέρωτη. Μέσω των games, οι επίδοξοι shooters θα μπορέσουν να εξασκήσουν τα skills τους με έναν πολύ πιο διασκεδαστικό τρόπο. Εννοούμε φυσικά, ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς όμως τραυματισμούς. Εκτός από τραυματισμένα εγώ, φυσικά.

Βάλτε τα games στους Ολυμπιακούς, είναι δίκαιο και σωστό!

Best of internet