Quantcast
ADVERTORIALS

5 ρεαλιστικές προφητείες για το καλοκαίρι του 2021 που ελπίζουμε να βγουν όντως αληθινές

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, αλλά εμείς έτσι κι αλλιώς αποφασίσαμε να προσέξουμε τι ελπίζουμε


Διονύσης Παππάς · 29 Μαρτίου 2021

Το κόλπο, αγαπητές φίλες και φίλοι, είναι να έχει κανείς ακριβώς τόσες προσδοκίες όσες χρειάζεται – ούτε λιγότερες, ούτε περισσότερες. Ένα πράγμα έχουμε να περιμένουμε αυτή τη χρονιά, δηλαδή το καλοκαίρι που υποτίθεται ότι θα ξεκουραστούμε λιγάκι από όλη αυτή την ταλαιπωρία, οπότε θα προσέξουμε πολύ το τι ακριβώς ελπίζουμε.

Σας φαίνεται περίεργο αυτό, είτε επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, είτε επειδή greek summer is a state of mind; Κανένα πρόβλημα με τα εν λόγω ρητά δεν έχουμε, απλά θέλουμε να ελπίζουμε χωρίς να απογοητευτούμε. Καταλαβαίνουμε και καταλαβαίνετε ακριβώς πως έχει η φάση: Έχει μπει η άνοιξη και τα όνειρα για τη θερινή σεζόν έρχονται από μόνα τους χωρίς να μπορεί να τα σταματήσει κανείς. Γιατί καλοκαίρι είναι διακοπές, παρέα, ήλιος, θάλασσα και άραγμα, ιδανικά με το ούζο Πλωμαρίου να γεμίζει τα ποτήρια και τους μεζέδες να γεμίζουν τα πιάτα.

Από την Αττική μέχρι το πιο μακρινό νησί, αυτό ακριβώς είναι το state of mind. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να θυμόμαστε ότι βρισκόμαστε ακόμη σε lockdown, ακόμη σε πανδημία, ακόμα σε αυτό το mood του «τι άλλο μπορεί να γίνει πια Θεούλη μου;». Χρειάζεται μια ισορροπία.

Έτσι, προσπαθήσαμε να ελπίζουμε μετριοπαθώς το καλύτερο για το φετινό καλοκαίρι. Πως γίνεται αυτό; Όπως ακριβώς το συντάξαμε παρακάτω, δηλαδή παραθέτοντας τις ελπίδες μας για την επίτευξη μερικών απόλυτα ρεαλιστικών στόχων. Δεν είναι εύκολα, αλλά είναι εντός πλαισίου και κυρίως, μπορούν να συμβούν. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λίγη τύχη, καλή παρέα και το ούζο Πλωμαρίου να δίνει το στίγμα ότι το καλοκαίρι είναι εδώ!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

 

Θα μπεις πρώτος με το αμάξι στο πλοίο και θα καταφέρεις να βγεις και πρώτος

Το λεγόμενο First In First Out, αγαπητές φίλες και φίλοι. Υπό κανονικές συνθήκες, αν μπεις πρώτος στο καράβι επειδή είσαι καλό παιδί και πήγες νωρίς, θα βγεις μετά από μίνιμουμ 40 λεπτά αναμονής σε ένα καυτό αμπάρι με αναθυμιάσεις πετρελαίου. Εμείς όμως θα πιστέψουμε στην ουτοπία και στην προοπτική ότι θα μπούμε και θα βγούμε πρώτοι τσακ μπαμ, έτσι επειδή η ζωή μας χρωστάει.

Θα φτάσεις Δεκαπενταύγουστο στην Γαύδο και θα σε περιμένει η καλύτερη καβάτζα του νησιού

Όταν λέμε για καβάτζες, το θέμα δεν είναι απλά να προλάβεις. Το θέμα είναι να μπορέσεις να κατοχυρώσεις τον χώρο του απέναντι στις κατακτητικές βλέψεις του επίδοξου παραλιάρχη. Ειδικά στην πιο χοτ σεζόν (βλέπε παρακάτω) του καλοκαιριού, είναι ένας αγώνας στα πρότυπα του Mad Max.

Όμως το πράγμα μπορεί να πάει κι αλλιώς. Μπορεί απλά να βγεις από το καραβάκι, να περπατήσεις χαλαρά μέσα στο δροσερό βραδάκι και να στήσεις άνετα κι ωραία κάτω από τη μεγαλύτερη σκιά του νησιού, χωρίς κανένας να εμφανιστεί για να σε εμποδίσει.

Θα είναι μάλιστα και κοντά στη θάλασσα για να μην καίγονται τα πατουσάκια σου. Γκράντε;

Θα είσαι ο μόνος που θα ζητήσει άδεια 1-20 Αυγούστου που θα πάει όλη η παρέα διακοπές

Όλες και όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια περίοδο άδειας πιο περιζήτητη από παγωμένο νερό στη μέση της Σαχάρας. Το ποια είναι η καλύτερη περίοδος είναι φυσικά υποκειμενικό, το ποια θέλουν όλοι είναι σαφές. Επίσης, όποιος θέλει την μέγιστη δόση φάσης στις διακοπές, ξέρει ότι δεν έχει άλλη επιλογή. Απλά, συνήθως όλοι θέλουν να φύγουν τότε, οπότε η πιθανότητα να την πάρεις είναι πολύ μικρή. Ειδικά αν είσαι rookie στη δουλειά, το πράγμα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο.

Ε, φέτος θα είναι αλλιώς. Για κάποιο λόγο, όλοι οι υπόλοιποι θα θέλουν να κάνουν διακοπές στη Λέρο στα τέλη του Σεπτέμβρη ή στον Άι Στράτη στις αρχές του Ιουνίου, οπότε ο δρόμος για την πιο hot περίοδο του καλοκαιριού είναι ορθάνοιχτος. Μην ξεχάσετε να πάρετε αντηλιακό.

Το κινητό σου δε θα σε εγκαταλείψει ούτε δευτερόλεπτο

Διαθέσιμη πρίζα το πρωί στο κάμπινγκ για να φορτίσεις; Πάντα θα υπάρχει. Ένα 5% μπαταρία για να σημειώσεις το τηλέφωνο του καινούριο σου φλερτ; Θα είναι διαθέσιμο. Ένα 25% μπαταρία για να σκοτώσεις το χρόνο σου στο βαπόρι με Angry Birds; Θα είναι δίπλα σου. Μη φοβηθείς ούτε δευτερόλεπτο, ο πονοκέφαλος των διακοπών που λέγεται σβηστό τηλέφωνο δε θα σε ενοχλήσει φέτος. Οκ, άμα έχεις κι ένα power bank πάρτο μαζί σου, κακό δεν κάνει. Μπορεί εκείνο το βαπόρι να έχει μεγάλη καθυστέρηση.

Θα πας διακοπές solo και όχι μόνο θα περάσεις τέλεια, αλλά θα γυρίσεις και με νέα παρέα

Να σημειωθεί ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να κάνουμε διακοποshaming σε όσους τη βγάζουν μόνοι τους – υπάρχουν τα άτομα που αυτή η φάση τους ταιριάζει και υπάρχει και η φάση που για κάθε άτομο το solo είναι η μόνη επιλογή. Απλά κατά κανόνα συνοδεύεται από αρκετή μοναξιά, εκτός αν έχετε τα social skills ΠΑΣΟΚου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας στα 80s.

Το καλοκαίρι του 2021 όμως θα έχει τα καλύτερα vibes, οπότε τελικά θα βαρεθείς να μετράς τις γνωριμίες που έκανες φέτος – όχι μόνο παρέα διακοπών, αλλά και γνωριμίες ζωής. Όχι απλά γιατί φάγαμε τόση κλεισούρα το χειμώνα, ούτε γιατί κατά βάθος θα προορίζεσαι για την πολιτική. Απλά γιατί φέτος θα είναι τέλεια.

Και καλύτερο συνοδευτικό για να γιορτάσουμε τη γνωριμία μας μαζί τις νέες μας συναναστροφές από το Ούζο Πλωμαρίου, δεν υπάρχει!

Best of internet