Quantcast
ADVERTORIALS

10 στιγμές παραφροσύνης στην τελευταία σχολική χρονιά που έχουν χαραχτεί στα μυαλά μας

Η χρονιά των Πανελληνίων είναι μία χρονιά άγχους, σκληρής δουλειάς, ονείρων για τη συνέχεια και εκλεκτών meltdown


Διονύσης Παππάς · 23 Σεπτεμβρίου 2020

Ντάξει, είναι σχεδόν αδύνατον να μιλήσεις για στιγμές παραφροσύνης όταν ολόκληρη η χρονιά της 3ης Λυκείου είναι μία τρέλα. Υπάρχουν όμως υπάρχουν κάποια σκηνικά που θα ξεχωρίζουν για πάντα (μπορεί και να τα αφηγείσαι μία μέρα ξαπλωμένος σε ένα ντιβάνι, μπορεί και όχι, προχωράμε).

Στο κάτω κάτω είναι η χρονιά που είσαι 17, βαριά 18 χρονών και πρέπει να αποφασίσεις τι θες να κάνεις στη ζωή σου, να μπεις στη σχολή που θες και να μη χάσεις τελείως την κοινωνική σου ζωή. Α, επίσης να μη φρικάρεις.

Δύσκολα είναι όλα αυτά; Δεν είναι, και όσον αφορά τα μαθήματα τουλάχιστον, στο teachersnet.gr θα βρεις τους καλύτερους δασκάλους, οι οποίοι θα σου εξασφαλίσουν τις καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα και την πολυπόθητη ψυχική ηρεμία. Το μόνο που χρειάζεται στ’ αλήθεια είναι να δείξεις  την απαραίτητη υπομονή, γιατί η χρονιά αυτή (φαίνεται να) διαρκεί πολύ.

Αυτήν ακριβώς την εξωφρενική χρονιά προσπαθήσαμε να θυμηθούμε. Ας τη δούμε βήμα βήμα, ή μάλλον, μήνα το μήνα:

Σεπτέμβριος

Κάνει ακόμη άπειρη ζέστη και τα μπάνια ήταν πολύ πρόσφατα, οπότε ρίχνεις την τολμηρή ιδέα να πας για μπάνιο την Κυριακή με την παρέα. Το βλέμμα της μάνας μοιάζει σαν να της είπες ότι θες να σπουδάσεις στην Ανωτάτη Σχολή Ληστών Τραπεζών, οπότε εγκαταλείπεις άτακτα την ιδέα. .

Οκτώβριος

Έχεις μπει σε ρυθμό με σχολεία και φροντιστήρια και πάει μπόμπα, μέχρι που μια μέρα καθ’ οδόν για το φροντιστήριο θυμάσαι ότι δεν μπορείς απλά να περιμένεις μέχρι τον Ιούνιο – πρέπει να γράψεις καλά, επίσης. Αντιστέκεσαι σθεναρά στην ιδέα να φύγεις μούτσος στον Ειρηνικό με μία ψαρότρατα.

SONY DSC

Νοέμβριος

Τα πράγματα είναι δύσκολα. Σε session Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο σχολείο, ρωτάς τον τυπά εκεί τη γνώμη του για επαγγελματική καριέρα στο LoL και για το influencing ειδών ελεύθερου κάμπινγκ. Σου απαντά με μία έκφραση που θα κέρδιζε τουρνουά πόκερ στο Λας Βέγκας.

Δεκέμβριος

Ξεκινάς επίσημα την ενήλικη ζωή, δηλαδή παθαίνεις χανγκόβερ από τη χαρά για το break το πρώτο βράδυ των διακοπών. Η ανακάλυψη αυτής της μαγευτικής νέας κατάστασης διακόπτεται απότομα από τους γονείς σου που σου θυμίζουν ότι οι διακοπές είναι ιδανικός χρόνος για διάβασμα και δεν θέλουν καν να μιλάνε λίγο πιο χαμηλόφωνα.

Ιανουάριος

Μήνας θλίψης, σιωπής, Candy Crush Saga στα μουλωχτά και περισσότερης θλίψης, η οποία διακόπτεται μόνο για καταραστείς πικρά, επί 37 λεπτά, με όλο το υβρεολόγιο που έχεις μάθε στη ζωή σου την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών.

Φεβρουάριος

Κάπως έχεις έρθει στα ίσια σου με τη ρουτίνα, μέχρι μπαίνει ως θέμα έκθεσης στο σχολείο η 14η Φεβρουαρίου και η γιορτή των ερωτευμένων, που σε κάνει για πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή σου να επιθυμείς σφόδρα να γράψεις για τον Παπανούτσο.

Μάρτιος

Συνειδητοποιείς ότι το τέλος είναι πλέον κοντά κι αρχίζεις να πανηγυρίζεις, μέχρι που συνειδητοποιείς ότι το τέλος είναι κοντά ΚΑΙ έχεις κενά, οπότε ξεκινάς να βγάζεις κραυγές σαν σπάνιο είδος λεμούριου σε οίστρο.

Απρίλιος

Κι εκεί που μασουλάς ένα παϊδάκι αρνιού (ούτε οι Πανελλήνιες δε μπορούν να εμποδίσουν το ελληνικό Πάσχα) κάπου ένα μήνα πριν τις εξετάσεις, αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν υπάρχει ελεύθερη βούληση, αν η ζωή έχει νόημα, αν ο θάνατος είναι μία λύτρωση, αν το σύμπαν είναι απλά ένα πεδίο που η φύση έπλασε για μας βλέπει να τυραννιόμαστε και λοιπά.

Μάιος

Έξω από το σχολείο, 5 λεπτά πριν δώσεις το πρώτο μάθημα, με ηθικό ακμαιότατο, άψογα προετοιμασμένος στα μαθήματα και με υποσχέσεις για χοντρά από γιαγιάδες/παππούδες και θείους/θείες, αντιστέκεσαι για δεύτερη φορά στην έλξη της ψαρότρατας με την οποία θα ψαρέψεις τόνους στον νότιο Ειρηνικό.

Ιούνιος

Ό,τι και να έχει συμβεί, το δράμα επιτέλους τελείωσε. Όλοι ξέρουμε ότι η σκηνή παραφροσύνης είναι ακριβώς την τελευταία μέρα, ακριβώς αφού βγεις έξω από την εξέταση και κανείς δε νοιάζεται αν οι πανηγυρισμοί κάτι σαν θυμίζουν μουσικό φεστιβάλ των Ντοθράκι.

Απόλαυσε το, είναι όλο δικό σου!

 

 

Best of internet