Quantcast
ADVERTORIALS

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ: LOTR vs. Harry Potter

Οι δύο μεγάλες σειρές ταινιών φαντασίας κοντράρονται για τον θρόνο του είδους


THE NERDSTREAM · 3 Αυγούστου 2020

Από τη μία έχουμε μία τριλογία, από την άλλη μία επταλογία (σε 8 μέρη, όπως θα έλεγε ο Ντάγκλας Άνταμς). Και οι δύο βασίζονται σε αγαπημένα βιβλία. Και οι δύο έχουν μάγους. Και οι δύο έχουν (αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους) ξωτικά. Και τις δύο τις είδαμε πιο μικροί, αλλά θα τις αγαπάμε για πάντα. H εφαρμογή Waver είναι αυτό που θα μας δώσει τη δυνατότητα να διαλέξουμε ανάμεσα στις δύο!

Οι δύο μονομάχοι στο συγκεκριμένο Μεγάλο Δίλημμα είναι φυσικά το Harry Potter και το Lord of the Rings. «Πρέπει να διαλέξουμε; Πρέπει πάντα να σκοτωνόμαστε για τις καλύτερες σειρές/τις καλύτερες ταινίες; Δεν τελειώνει ποτέ ο πόλεμος των fans;» θα ρωτήσετε, όμως η απάντηση είναι ΝΑΙ σε ΟΛΑ. Γι’ αυτό έχουμε και τα Μεγάλα Διλήμματα άλλωστε: Για να λήξουν αυτές οι συζητήσεις και να συνεχίσουμε τη ζωή μας.

Από τη μία έχουμε το Harry Potter, το franchise που μας έκανε να σκεφτόμαστε ότι ίσως και να υπάρχουν κουλ σχολεία κάπου εκεί έξω. Στις 7 (8) ταινίες της σειράς είδαμε τα παιδιά να μεγαλώνουν, να ωριμάζουν και να ξεπερνάνε κάθε δυσκολία. Δίπλα στον Χάρι, την Ερμιόνη και τον Ρον μπορεί να μάθαμε κι εμείς λίγη μαγεία και όλη αυτή η εμπειρία έχει εξασφαλίσει τη θέση τους στην καρδιά μας. Στο κάτω κάτω της γραφής, τόσα εκατομμύρια θεατών διάλεξαν Χόγκουαρτς όταν το ερώτημα που τους τέθηκε ήταν ΒΑΛΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.

Από την άλλη έχουμε φυσικά το Lord of the Rings. Οι ταινίες ξεκίνησαν επικά, συνεχίστηκαν ακόμη πιο επικά και μέχρι το φινάλε τους είχαν αναπροσδιορίσει κάθε ορισμό της επικότητας που είχαμε στο μυαλό μας. Μέσα από σκηνές, χαρακτήρες, διαλόγους και soundtrack που θα θυμόμαστε για πάντα, το LotR έκανε την φαντασία όσο πιο πραγματική γινόταν και έβαλε το υπερθέαμα με ορκ και ξωτικά οριστικά στην ημερήσια διάταξη.

Έτσι, ήρθε η ώρα να ψηφίσετε με τη βοήθεια του Waver app. Ένα μόνο πράγμα είναι σίγουρο, είτε επικρατήσει το Lord of the Rings είτε επικρατήσει το Harry Potter: Η φαντασία θα νικήσει!

 

 

Best of internet