Quantcast
ADVERTORIALS

Κανένας Τσιόδρας: Παίξε αυτά τα 5 games για να είσαι πάντα έτοιμος στην επόμενη πανδημία!

Ξεχάστε λίγο το τέλος του κόσμου παίζοντας τα παρακάτω video games με θέμα το τέλος του κόσμου.


LUBEN CREW · 16 Ιουνίου 2020

Το παν για να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη κατάσταση είναι να είσαι προετοιμασμένος, όλοι το ξέρουν αυτό. Σκας στην εξεταστική και δεν έχεις ανοίξεις σελίδα; Έπρεπε να έχεις ανοίξει. Πας ελεύθερο camping και δεν έχεις πάρει αντικουνουπικό; Έπρεπε να έχεις πάρει. Σκας πρώτο ραντεβου με το crush σου; Έπρεπε να έχεις βάλει AXE. Έρχεται η επόμενη πανδημία; Έπρεπε να έχεις παίξει αυτά τα 5 games για να ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις!


Plague Tale

 

Σαν έρωτας στα χρόνια της χολέρας, αλλά χωρίς τον έρωτα. Αν η τωρινή πανδημία σας φαίνεται λίγο light, ταξιδέψτε στα μεσαιωνικά χρόνια και μπείτε στα παπούτσια της έφηβης Amicia De Rune η οποία προσπαθεί να σώσει τον μικρό αδερφό της από την πανούκλα. Στο παιχνίδι, αυτή η πανούκλα, έχει τη μορφή μιας κατάρας όπου ανά πάσα στιγμή μπορείς να γίνεις το γεύμα μιας μάζας από χιλιάδες αρουραίους. Διασκεδαστικό ακούγεται, δε βρίσκετε; 

Και σαν να μη φτάνει αυτό πρέπει να σώσεις τον αδερφό σου (έλεος αυτό το αρρωστιάρικο 5χρονο δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τον εαυτό του) και από την Ιερά Εξέταση, η οποία εμφανίζεται εκεί που δεν την περιμένεις (κανείς δεν περιμένει την Ιερά Εξέταση!) Προκειμένου να αντιμετωπίσεις όλους αυτούς τους κινδύνους έχεις μόνο μια σφεντόνα και την ικανότητά σου να λύνεις γρίφους με τους οποίους χρησιμοποιείς το φως για να αντιμετωπίσεις την αηδιαστική μάζα των αρουραίων που καταστρέφει ό,τι βρει στο πέρασμά της.

 

 

Plague INC.

 

Το παιχνίδι αυτό είναι βγαλμένο από τα πιο ψεκασμένα όνειρα κάθε συνωμoσιολόγου. Ο σκοπός σου είναι να κατασκευάσεις έναν ιο ο οποίος θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα ή θα μετατρέψει όλους τους ανθρώπους σε ζόμπι. Το mode στο οποίο είσαι ο Μπιλ Γκέιτς και στέλνεις τον ιο γιατί θες να βάλεις τσιπάκι στον Μπάμπη από τα Πετράλωνα ακόμα αναμένεται. 

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα αν είσαι ιος βέβαια, γιατί τα ενοχλητικά ανθρωπάκια αυτού του πλανήτη, με τους Τσιόδρες τους, πάντα σκαρφίζονται διάφορα σατανικά σχέδια για να καταστρέψουν τα όνειρα και τους ευσεβείς σου πόθους και για να τους αντιμετωπίσεις χρειάζεται στρατηγική σκέψη και οργάνωση. 

Η εταιρεία, έχει ανακοινώσει ότι σε updates του παιχνιδιού η ζωή σου (ως ιος) θα μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη με την προσθήκη αρνητών του εμβολιασμού στο παιχνίδι.

 

 

 

Fallout II

 

Ο μπαμπάς όλων των post-apocalyptic games. Ή μάλλον το sequel του μπαμπά. Αν έχετε όρεξη για λίγο ρετρό και δεν σας πειράζουν τα isometric γραφικά και το αρκετά δύσχρηστο, σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, interface, τότε ορμάτε με τα μούτρα σε ένα από τα πιο καλογραμμένα παιχνίδια όλων των εποχών. Εδώ η συμφορά που μας βρήκε δεν ήταν πανδημία αλλά έκρηξη πυρηνικού εργοστασίου (όσον αφορά τους τρόπους καταστροφής του κόσμου, θα λέγαμε ότι κάτι τέτοιο είναι not great, not terrible) 

Οι άνθρωποι βγαίνουν από την καραντίνα τους σε υπόγεια καταφύγια μετά από πολλά χρόνια, χωρίς να στείλουν 6 στο 13033 για σωματική άθληση και βρίσκουν τον κόσμο αλλαγμένο. Ένας συνδυασμός πρωτόγονης ζωής με απομεινάρια του φουτουριστικού πολιτισμού που έχει σχεδόν εξαφανιστεί, σε ένα από τα CRPGs που αλλάξανε τον κόσμο του gaming και ακολουθήθηκε από μερικά ακόμα sequels. Αν θέλετε κάτι λίγο πιο σύγχρονο στον ίδιο κόσμο, δοκιμάστε το επίσης αριστουργηματικό Fallout New Vegas.

 

 

 

Last of us

 

Το πιο γνωστό game της πεντάδας μας, είναι σίγουρα το καλύτερο παιχνίδι που έχει να κάνει με πανδημία μύκητα που προκαλεί μετάλλαξη σε ανθρώπους κάνοντάς τους ζόμπι-κανίβαλους. Αν δεν το έχετε ήδη παίξει, τώρα είναι η καλύτερη εποχή μιας και μέσα στον Ιούνιο θα κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο 2ο μέρος.

Το Last of us έχει σκηνοθεσία που θα ζήλευαν πολλές παραγωγές του χόλυγουντ, καθώς και ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο, τον Joel και την Ellie, που έχει γραφτεί στο πάνθεον των χαρακτήρων video games για τη μοναδική και ανθρώπινη σχέση τους. Το παιχνίδι ακολουθεί τους δύο πρωταγωνιστές καθώς διασχίζουν μια διαλυμένη από το ξέσπασμα της πανδημίας του 2013 (close enough!) Αμερική, αντιμετωπίζοντας τα μεταλλαγμένα επιθετικά όντα με αυτοσχέδια όπλα.

 

 

Frostpunk

 

Αν η προοπτική μιας καινούριας καραντίνας από Φθινόπωρο δεν είναι αρκετή για να σου χαλάσει τη διάθεση, το Frostpunk είναι εδώ για εσένα. Το Frostpunk είναι ένα strategy game στο οποίο βασικός σου σκοπός είναι η επιβίωση (κι η ζωή μας σάμπως είναι κάτι το διαφορετικό στο κάτω κάτω;) Στο Frostpunk το κακό που μας βρήκε είναι ένας ατελείωτος χειμώνας που προκλήθηκε από έκρηξη ηφαιστείου. Οι ελάχιστοι επιζόντες προσπαθούν να δημιουργήσουν πόλεις κοντά σε κάποιες από τις λίγες γεννήτριες ρεύματος που υπάρχουν στον κόσμο κι εσύ πρέπει να τους καθοδηγήσεις ως νέος υπερλαμπρος άρχοντας / Κιμ Γιονγκ Ουν στην προσπάθειά τους.

Το παιχνίδι είναι μαύρο κι απελπιστικό (σαν τη ζωή μας, μην τα ξαναλέμε) και οι αποφάσεις που θα πρέπει να πάρεις μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολες, γιατί μάλλον στην πραγματικότητα δεν έχουμε αρκετά προβλήματα. Το επίπεδο του world-building και του story-telling του παιχνιδιού όμως, είναι εντυπωσιακά και θα σας ανταμείψουν για όλη την κατάθλιψη που θα περάσετε.

 

ΒΟΝUS ΠΡΟΤΑΣΗ: Golden Axe

 

Aυτό το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με post – apocalyptic σενάρια και πανδημίες. Βασικά είναι ένα πανάρχαιο παιχνίδι και έχει να κάνει με κάτι τύπους που μοιάζουν να βγήκαν από εξώφυλλο των MANOWAR που πλακώνουν στο ξύλο τέρατα. Αλλά έχει στον τίτλο του τη λέξη AXE, και το ΑΧΕ είναι πάντα εκεί για να σε βοηθήσει να είσαι πάντα έτοιμος στις δύσκολες στιγμές, όποιες και αν είναι αυτές!

Best of internet