Quantcast
ADVERTORIALS

Γιατί λιγότερο πλαστικό σημαίνει καθαρές θάλασσες κι ένα πιο ασφαλές παγκόσμιο σπίτι για όλους

Η ζωή μας μπορεί και πρέπει να γίνει πιο καθαρή και υγιεινή μειώνοντας τις τεράστιες ποσότητες πλαστικών που χρησιμοποιούμε


Για κάθε άνθρωπο εκεί έξω, δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από το σπίτι. Πολύ εύκολα μπορεί κανείς λοιπόν να φανταστεί πόσο σημαντικό είναι το παγκόσμιο σπίτι, αυτό που στεγάζει όλους εμάς. Μιλάμε φυσικά για τον πλανήτη Γη, ο οποίος εδώ και τόσες χιλιάδες χρόνια δίνει στην ανθρωπότητα χώρο για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί. Όμως αυτός ακριβώς ο χώρος έχει πέσει τα τελευταία χρόνια θύμα κακομεταχείρισης, με αποτέλεσμα να μην έχουμε μόνο πρόβλημα χώρου, αλλά πιθανώς και πρόβλημα χρόνου.

Μιλάμε φυσικά για τη μόλυνση και τη ρύπανση που προκαλούν αλόγιστα στον πλανήτη οι ανθρώπινες δραστηριότητες. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό παίζουν τα πλαστικά, τα οποία με τον πολύ μεγάλο χρόνο ζωής τους έχουν προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στις θάλασσες. Όταν λέμε πρόβλημα, το εννοούμε: Με τον τωρινό ρυθμό, δεν απέχει πολύ η μέρα που αντί για ψάρια θα βλέπουμε πλαστικές σακούλες.

Κι επειδή οι θάλασσες (και όχι μόνο αυτές) είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές για εμάς, τίθεται άμεσο ζήτημα μείωσης της χρήσης πλαστικού στην καθημερινότητά μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα προγράμματα της Ε.Ε., όπως παρουσιάζονται στη σειρά #EUmemes. Γιατί μία ζωή πιο καθαρή είναι η ζωή που μας αξίζει!

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα παρουσιάζει τα #EUmemes, μία εναλλακτική και πρωτότυπη σειρά για τις πολιτικές και τα προγράμματα της Ε.Ε. που μιλάει στη γλώσσα των νέων Ευρωπαίων πολιτών.

Σε αυτό το επεισόδιο το θέμα είναι: Μειώνουμε τη χρήση πλαστικών!

Η ΕΕ κάνει BLOCK στα πλαστικά

Το 80% των θαλάσσιων αποβλήτων αποτελούνται από πλαστικό

Μειώνουμε το πλαστικό, βελτιώνουμε τη ζωή μας

Μειώνουμε τις εκπομπές CO2

Ενισχύουμε την κυκλική οικονομία

Αυτή είναι η ΕΕ!

Δείτε το βίντεο του προγράμματος #EUMemes:

Γνωρίζεις ότι πάνω από το 80% των απορριμμάτων που μολύνουν τις θάλασσες είναι πλαστικά; Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε προτρέπει να κάνεις block στην κατανάλωση πλαστικών μίας χρήσης και να τα αντικαταστήσεις με προϊόντα πιο φιλικά απέναντι στο περιβάλλον!

Στην Ευρώπη παράγουμε ετησίως 25 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων, εκ των οποίων μόνον το 30% ανακυκλώνεται, ενώ μικροπλαστικά που εισέρχονται στον αέρα, το νερό και τα τρόφιμα έχουν άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία ανθρώπων και ζώων.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να βάλει τα θεμέλια για την σύγχρονη κυκλική οικονομία. Μία οικονομία πιο βιώσιμη, πιο πράσινη, πιο κοντά στις ανάγκες των Ευρωπαίων πολιτών. Αν δεν αλλάξουμε τον τρόπου που παράγουμε και χρησιμοποιούμε τα πλαστικά, μέχρι το 2050 θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά στους ωκεανούς παρά ψάρια. Κι η μόνη μακροπρόθεσμη λύση είναι να μειώσουμε τα πλαστικά απορρίμματα με την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση

Μια σύγχρονη οικονομία οφείλει να περιορίσει την ποσότητα των πλαστικών απορριμμάτων που παράγει και να ανακυκλώνει το μεγαλύτερο μέρος των πλαστικών που χρησιμοποιεί. Περισσότερο καινοτόμοι και βιώσιμοι τρόποι παραγωγής θα προσφέρουν νέες ευκαιρίες στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και θα προωθήσουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η ΕΕ είναι ο πλέον κατάλληλος φορέας για να ηγηθεί της μετάβασης προς τα πλαστικά του μέλλοντος. Αυτή είναι η ΕΕ!

Μπορείτε να δείτε όλα τα επεισόδια εδώ.

Best of internet