Quantcast
ADVERTORIALS

Γιατί το τέλος των διακρίσεων κατά των ΛΟΑΤΚΙ είναι όχι μόνο αναγκαίο, αλλά και εφικτό

Οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας


22 Ιανουαρίου 2020

Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει και είμαστε πλέον βαθιά μέσα στον 21ο αιώνα, όμως δυστυχώς κάποια πράγματα παραμένουν ακόμη πολύ πίσω. Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων είναι ένα από αυτά, με τα μέλη της εν λόγω κοινότητας να υφίστανται συχνά διακρίσεις εις βάρος τους – μία κατάσταση η οποία θυμίζει ότι έχουμε ακόμη κάμποσο δρομάκο μέχρι να μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ζούμε σε μία κοινωνία που να αξίζει τον τίτλο της σύγχρονης.

Τα πράγματα όμως δε βελτιώνονται με νηστεία και προσευχή – χρειάζεται δράση, ενημέρωση, αναγνώριση των διακρίσεων όταν αυτές συμβαίνουν και γενικώς πρακτικά μέτρα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα προγράμματα της Ε.Ε., όπως παρουσιάζονται στη σειρά #EUmemes. Για να είμαστε όλοι μαζί υπερήφανοι για τον εαυτό μας και την κοινωνίας μας:

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα παρουσιάζει τα #EUmemes, μία εναλλακτική και πρωτότυπη σειρά στο Youtube για τις πολιτικές και τα προγράμματα της Ε.Ε. που μιλάει στη γλώσσα των νέων Ευρωπαίων πολιτών. Στο επεισόδιο #EUΜemes που σας παρουσιάζουμε το θέμα είναι:

  •  Ζωή ελεύθερη, ζωή ισότιμη
  • Βελτιώνουμε τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ
  • Εξασφαλίζουμε νομική προστασία
  • Χρηματοδοτούμε Οργανώσεις
  • Προάγουμε την εξάλειψη των διακρίσεων

Αυτή είναι η ΕΕ!

Οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Ο καθένας μας πρέπει να μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος για την ταυτότητα του. Για πολλούς συμπολίτες όμως οι διακρίσεις αποτελούν ακόμα καθημερινή πραγματικότητα.

Η ΕΕ είναι πρωτοπόρος στο ζήτημα της βελτίωσης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έχοντας μεταξύ άλλων, κατοχυρώσει στις Ευρωπαϊκές συνθήκες την προστασία κατά των διακρίσεων στη βάση σεξουαλικού προσανατολισμού. Η ΕΕ υποστηρίζει σθεναρά τη θέση ότι όλα τα άτομα, χωρίς διακρίσεις, δικαιούνται να απολαμβάνουν το πλήρες φάσμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η προτεραιότητα αυτή αναγνωρίζεται επίσης στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα με στόχο την καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος ίσης μεταχείρισης.

Η αλλαγή νοοτροπίας για να τερματιστούν οι κοινωνικές και νομικές διακρίσεις που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι ένας μακρύς αγώνας με πολλές προκλήσεις. Ένας αγώνας που η EE στηρίζει σθεναρά. Ήδη, αρκετές χώρες νομοθέτησαν για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια αλλά και για το δικαίωμα των διεμφυλικών ατόμων να αλλάζουν ταυτότητα και ως φυσικά πρόσωπα στη σχέση τους με το κράτος.

Η προσπάθεια όμως συνεχίζεται.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιτίθεται έμπρακτα στην ομοφοβία, στις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις. Με την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, η ΕΕ δείχνει στον κόσμο ότι ανεξάρτητα από τον οποίο αγαπάμε ή ποιοι είμαστε, όλοι πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα.

Ο έρωτας άλλωστε είναι τυφλός.

Μπορείτε να δείτε όλα τα επεισόδια #EUmemes εδώ.

 

Best of internet