Quantcast
ADVERTORIALS

10 δώρα που μπορείς να πάρεις σε κάθε πιθανό συνάδελφό σου αν είσαι ο Secret Santa του γραφείου

Δίνουμε λύσεις στην ιερή υποχρέωση του να πάρεις το κατάλληλο δώρο στον/ην συνάδελφο που σου έχει τύχει


Διονύσης Παππάς · 23 Δεκεμβρίου 2019

Είναι ελάχιστες μέρες πριν τις γιορτές και ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό: Στολίσματα, ρεβεγιόν, πάρτι, δώρα, αποδράσεις, βαρυστομαχιάσματα – όλα τα πράγματα δηλαδή που κάνουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να είναι η πιο wonderful εποχή του χρόνου.

Μέσα στον καλό χαμό όμως, υπάρχουν και κάποιες υποχρεώσεις που ενίοτε μας πονοκεφαλιάζουν. Ως γνωστόν, στις δουλειές μας όλες και όλοι τηρούμε πιστά το πατροπαράδοτο έθιμο που μάθαμε από την γιαγιά και τον παππού στο χωριό, το έθιμο του Secret Santa, που φέτος μας θύμισε ο Κωτσόβολος και κατά το οποίο ανταλλάζουμε δώρα με τους συνάδελφους στη δουλειά.

Οκ, η διαφορά με τις συνηθισμένες ανταλλαγές δώρων είναι ότι δεν έχουμε ιδέα για το ποιος πήρε σε εμάς δώρο. Η ανάθεση ενός προσώπου που μας έρχεται όμως, σημαίνει ότι εμείς θα ξέρουμε σε ποιον θα πάρουμε δώρο. Θα πρέπει άρα να βρούμε τι θα του πάρουμε, και αυτό μπορεί να προκαλέσει ίση ποσότητα πονοκεφάλου με αυτή του hangover.

Αυτή ακριβώς η κατάσταση που αποτυπώνεται σε αυτό το υπέροχο σποτάκι της Κωτσόβολος:

Γι’αυτό όμως είναι εδώ το Luben αγαπητές φίλες και φίλοι, για να σας βοηθάει σε αυτές τις καταστάσεις. Μαζί μας έχουμε μία ακριβή ταξινόμηση όλων των ανθρωπότυπων που πετυχαίνει κανείς σε κάθε γραφείο, ώστε να τσεκάρετε τη λίστα μας, να δείτε ποιος και ποια αντιστοιχεί που και να κάνετε τα κουμάντα σας.

Και για τα ίδια τα ψώνια, το ηλεκτρονικό κατάστημα του Κωτσόβολου έχει ό,τι μπορείτε να φανταστείτε και θα σας θυμίσει και κάμποσες επιλογές που έχετε ξεχάσει, οπότε είστε σε καλά χέρια. Πάμε λοιπόν!

Ο/η τεμπέλης/α

Ο άνθρωπος μας δεν αντέχει να κουράζεται. Στην πραγματικότητα δεν είναι τεμπέλης, απλά κάθε κίνηση που δεν είναι απολύτως απαραίτητη για τη ζωή του προκαλεί αφόρητο πόνο. Όπως καταλαβαίνετε, είναι αναγκασμένος να βλέπει μονίμως τηλεόραση (ακόμα και στο γραφείο), οπότε ένα τηλεχειριστήριο που δουλεύει σε κάθε τηλεόραση θα σας βοηθήσει να σώσετε έναν άνθρωπο από τα βάσανα της ζωής.

Το τσιράκι

Κάθε γραφείο έχει μία τέτοια προσωπικότητα, την οποία μπορεί πολύ εύκολα να διακρίνει και ο άσχετος επειδή ακολουθεί συνέχεια το αφεντικό από πίσω. Το ιδανικό δώρο για τον Τρύφωνα Σπιουνέα του επαγγελματικού σας χώρου είναι ένα power bank, ώστε να μπορεί να περάσει ακόμη περισσότερο χρόνο συνομιλώντας με το αφεντικό για κάθε πιθανό θέμα, χωρίς να τον προδίδει το κινητό του.

Ο/η αφηρημένος/η

Πρόκειται γι’αυτό το ατομάκι που όλοι γνωρίζουμε, το οποίο είναι ικανό να ξεχάσει μέχρι και τι έφαγε το μεσημέρι. Γι’αυτό είναι δύσκολο να κάνουμε κάτι, με ένα διπλό χτύπημα όμως μπορείς να δώσεις ένα γερό push για να μη χαθεί στο διάστημα: Με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ώστε τουλάχιστον να κρατάει ένα back-up από ό,τι κάνει (αν είχαμε κι έναν extra σκληρό δίσκο για το μυαλό καλά θα ήταν), και με ένα activity tracker που φορώντας το θα ξέρει αν πέρασε τη μέρα του στον καναπέ ή σε πεζοπορία στην Ευρυτανία.

Ο/η γκουρμέ

Όλοι έχουμε μία φιλοδοξία στη ζωή μας και αυτό το παιδί θέλει να γίνει ο καλύτερος αρχάριος σεφ. Για την ακρίβεια δε θέλει να γίνει απλά μάστερ σεφ, θέλει να γίνει ο Μεγάλος Μάγιστρος των σεφ. Το καλό είναι ότι δε μιλάει απλά για τη μαγειρική του, αλλά φωνάζει και όλο το γραφείο σε τραπέζια για να τη θαυμάσουν οι πάντες από κοντά.

Κι επειδή οι απλοί μάγειρες χρησιμοποιούν τηγάνι, αλλά οι μύστες τιμούν τα wok, πάρτου ένα να απογειώσει τη μαγειρική του.

Ο/η ινφλουένσερ

Υπάρχουν οι άνθρωποι που τους απασχολεί το στυλ τους, και υπάρχει και ο συνάδελφος influencer. Ακόμη και στο περίπτερο για τσίχλες να πάει, θα επιστρέψει με 2 καινούρια gallery και 4 story στο Instagram. Αυτή τη στιγμή σίγουρα είναι (όπως πάντα) στα πρόθυρα του να σας αφήσει και να γίνει full time influencer, οπότε σπρώξτον λίγο με ένα πολύ στιλάτο ζευγάρι ακουστικά και απογείωσε τη νέα καριέρα του.

Ο/η ακατάστατος/η

Ο ακατάστατος άνθρωπος χρειάζεται συνεχή βοήθεια για να συνυπάρξει με το υπόλοιπο γραφείο, αλλά με συνεχή επιτήρηση ώστε να μην ξεχάσει πάλι την καφετιέρα πάνω στο μάτι της κουζίνας. Στην πραγματικότητα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο ρομποτικό σύστημα οικιακής βοήθειας, αλλά κι ένα απλό σίδερο θα βοηθήσει ώστε να μην φαίνεται ότι έχει τα ρούχα σε μπετονιέρα αντί σε ντουλάπα.

Αυτός/η που κάνει πάντα διατροφή

Έχετε ακούσει εκείνο τον αρχαίο φουκαρά που ανέβαζε συνεχώς μία πέτρα σε ένα βουνό; Ε, αν ήξερε τι λούκι τραβάει ο συνάδελφος που δεν σταματάει ποτέ την διατροφή, θα καθόταν για πάντα με την πέτρα στο βουνό. Η προφανής επιλογή είναι μία ζυγαριά, αλλά επειδή είμαστε άνθρωποι και νοιαζόμαστε, αυτό που χρειάζεται βασικά είναι ένα θερμόμετρο, γιατί με τη στέρηση που βιώνει είναι μονίμως άρρωστος.

 

Η ταξιδιάρα ψυχή

Εκεί που εσύ παίρνεις άδεια και δεν μπορείς ούτε για καφέ να πας γιατί λιώνεις στο Netflix,  η ταξιδιάρα ψυχή έχει ήδη φτάσει Νεπάλ. Παρότι καμιά φορά πιστεύεις ότι τα γνωστά μας μαθηματικά δεν μπορούν να εξηγήσουν το τι κάνει με τις άδειές της, το εν λόγω άτομο πάντα σε θυμάται (όπως και όλους) με κάποιο σουβενίρ, είτε πάει Βουλγαρία είτε Ινδονησία.

Όμως τα καλά ταξίδια και τα πολλά σουβενίρ χρειάζονται προσοχή με τις βαλίτσες όμως, και αυτή η φορητή ζυγαριά θα εξασφαλίσει ότι θα έχουν πάντα το βάρος που πρέπει.

 

Το αφεντικό

Όλοι έχουμε ανάγκες και σε αυτό περιλαμβάνονται φυσικά και τα αφεντικά μας. Η δική του ανάγκη είναι να μας τονίσει σε κάθε meeting ότι ξοδεύουμε πάρα πολύ χαρτί στον εκτυπωτή. Σίγουρα θα χαρεί πάρα πολύ αν ο Secret Santa του φέρει μερικές χιλιάδες φύλλα χαρτιού A4, ώστε να του φύγει για πάντα αυτό το άγχος.

Ο/η κρυουλιάρης/α

Όλοι έχουμε ένα τέτοιο χτυπημένο από τη μοίρα πλάσμα για συνάδελφο. Από τα τέλη Σεπτέμβρη (αν όχι τα τέλη Αυγούστου) η μιζέρια του ξεκινάει, για να συνεχιστεί μέχρι το Μάιο. Παραπονιέται συνέχεια για τη θέρμανση και την ανοιχτή πόρτα, έχει φάει όλα τα λεφτά του σε φλις, έχει αλλάξει κάθε πιθανή θέση στο χώρο για να μην κρυώνει.

Πάρτου ένα αερόθερμο για να κάτσει πάνω του (αν όχι να το πάρει αγκαλιά), χάρισε του μία ζωή που να αξίζει να τη ζει κανείς.

Όποιος και απο τους παραπάνω συναδέλφους και να σου κάτσει ή ακόμα και αν φέτος αποφασίσεις να κάνεις δώρα στον εαυτό σου, ο Κωτσόβολος θα βρίσκεται πάντα εκεί γιατί είναι ο δικός μας Secret Santa.

Best of internet