Quantcast
ADVERTORIALS

O σωστός μύστης πίνει τη μπύρα σε χαμηλό, όλοι το ξέρουν αυτό

Ήρθε η ώρα να κλείσει οριστικά η συζήτηση για το ποιος είναι ο βασιλιάς των μπυροπότηρων εκεί έξω


Διονύσης Παππάς · 14 Νοεμβρίου 2019

Ήρθε η ώρα να ειπωθούν κάποια πράγματα μια και καλή. Να τα πούμε χύμα και τσουβαλάτα, όπως λέει ο λαός, για να λήξει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που μας απασχολεί όλους: Το χαμηλό ποτήρι είναι το μόνο ποτήρι στο οποίο μπορεί να πιει κανείς τη μπύρα του σαν άνθρωπος, και δεν παίζει καν ανταγωνιστής του σε αυτό.

Το ξέρουμε, υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν πεισματικά σε άλλα ποτήρια. Η πιο χαρακτηριστική κατηγορία είναι αυτοί οι περίεργοι άνθρωποι που προτιμούν τα τεράστια ποτήρια, αυτά με την λαβή που θέλει δύο χέρια και τον πάτο που είναι (δυστυχώς) πιο χοντρός από τον τοίχο με το δίπλα διαμέρισμα. Τα εν λόγω ποτήρια είναι σίγουρα πολύ χρήσιμα για να τα τσουγκρίζεις, πολύ πιθανόν να είναι πολύ χρήσιμα και για αυτοάμυνα αν χρειαστεί, όμως με τίποτα δεν κάνουν για μπύρα.

Μετά υπάρχουν πολλά και διάφορα είδη ποτηριού, από τις πιο ουδέτερες πίντες μέχρι τα πιο περίεργα κολωνάτα (την Άμστελ μας θέλουμε να πιούμε, όχι να γίνουμε σομελιέ των κρασιών Βουργουνδίας), όμως η ουσία είναι μία: Μπύρα χωρίς χαμηλό ποτήρι, δεν γίνεται.

Ο πρώτος και βασικός λόγος είναι ότι το χαμηλό ποτήρι είναι το μόνο στο οποίο η μπύρα δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί. Δεδομένου ότι το 2019 όπως φαίνεται δεν θα έχει όχι χειμώνα, αλλά ούτε καν φθινόπωρο, αυτό είναι ζωτικής σημασίας. Τι θα κάνουμε, θα βάλουμε παγάκια στη μπύρα;

Δεύτερον, δεν χρειάζεται να έχεις κάνει πέντε χρόνια γυμναστήριο για να τα χρησιμοποιείς, ούτε κινδυνεύεις να τραυματίσεις τους κολλητούς κάθε φορά που πάτε να τσουγκρίσετε. Τρίτον, δεν είναι αυτό το εκνευριστικά εύθραυστο πράγμα που είναι αυτά τα περίεργα ποτήρια, όπου κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν ότι μπορείς να πιεις μπύρα. Τσουγκρίζεις άφοβα. Το ακουμπάς κάτω χωρίς να προσέχεις σαν είναι Κινεζικό βάζο της δυναστείας των Μινγκ.

Τέταρτον, υπάρχουν σε κάθε μαγαζί που σέβεται τον εαυτό του σε επαρκή ποσότητα και πέμπτον, καθαρίζονται εύκολα. Το πιο σημαντικό όμως, ακόμη κι από το ότι δεν ζεσταίνεται η μπύρα, είναι ότι θυμίζουν ταβέρνα, διακοπές, άραγμα, καλό φαγητό και τις πιο όμορφες στιγμές με την παρέα. Το χαμηλό ποτήρι είναι το πιο chill και κεφάτο ποτήρι για να πιεις τις Άμστελ σου με τους δικούς σου ανθρώπους, είναι η απόδειξη ότι δεν χρειάζεται τίποτε άλλο παρά καλούς φίλους και παγωμένη μπύρα για να ζήσεις τα καλύτερα σκηνικά.

Γιατί στην τελική, ό,τι κι αν λέμε, το ποτήρι έχει λιγότερη σημασία από αυτούς που είναι γύρω σου. Αυτοί είναι που θέλουμε να αράξουμε μαζί τους για ώρες και ώρες, μαζί τους φτιάχνουμε τις εμπειρίες που θα μας μείνουν αξέχαστες, μαζί με αυτούς εδώ που τα λέμε μπορούμε να συζητάμε για ώρες και ώρες ποιο είναι το καταλληλότερο ποτήρι για την Άμστελ μας!

Το πιο κατάλληλο ποτήρι για να πίνεις μπύρα είναι φυσικά το χαμηλό. Αυτό που είναι αναντικατάστατο όμως, είναι οι άνθρωποι με τους οποίους θα τις πιούμε μαζί. Γιατί έτσι μας αρέσει!

Best of internet