Quantcast
ADVERTORIALS

5 πράγματα που μπορούν να σου χαλάσουν τις φετινές διακοπές – και πώς θα τα γλιτώσεις

Οι αναποδιές που τυχαίνουν κάθε φορά και μπορούν να μας ξενερώσουν σε δευτερόλεπτα (όμως έχουν λύση)


Διονύσης Παππάς · 7 Αυγούστου 2019

Το καλοκαίρι δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι η εποχή της ζέστης, της θάλασσας, της παρέας, της μεγάλης μέρας, του ιδρώτα, των φεστιβάλ, της άδειας πόλης και τόσων ακόμη ωραίων πραγμάτων (οκ, ο ιδρώτας δεν είναι και τόσο υπέροχος). Και πάνω απ’όλα, είναι η εποχή των διακοπών!

Αυτού του υπέροχου πράγματος που υπάρχει σε ποσότητα αντιστρόφως ανάλογη από τη σημασία του – και δυστυχώς είναι πάντα πάρα πολύ σημαντικό. Ως γνωστόν, τον μισό χρόνο συζητάμε για τις διακοπάρες που πήγαμε και τον άλλο μισό οργανώνουμε τις επόμενες που θα πάμε (το ότι θα κλειδώσουμε τον προορισμό τις τελευταίες δύο βδομάδες μετά από ολόκληρη γενική συνέλευση του ΟΗΕ με τους κολλητούς και εισιτήρια τις τελευταίες πέντε μέρες ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ). Γιατί πρέπει να είναι όλα τέλεια, έτσι;

Μόνο που καμιά φορά δεν πάνε όλα τέλεια, όσα πολεμικά συμβούλια κι αν κάναμε για να τις οργανώσουμε, και μπορούν να μας ξενερώσουν σε δευτερόλεπτα. Το ξέρουμε όλες και όλοι πολύ καλά γιατί σε όλους μας έχουν τύχει μερικά πολύ κλασικά σκηνικά που το αποδεικνύουν. Όπως αυτά:

Η ρομαντική απόδραση που καταλήγει μονοήμερη στην Ίμπιζα

Οκ, συνήθως το κέφι και ο πολύς κόσμος είναι ΚΑΛΟ πράγμα, αλλά καμιά φορά θες απλά να κρυφτείς κάπου με το έτερον ήμισυ και να είστε εσείς, άλλο ένα ζευγάρι στα οχτακόσα μέτρα, πέντα αχινοί και ένα καβούρι (διακριτικό). Μαθαίνεις λοιπόν από έγκυρες πηγές για άγνωστη απομονωμένη παραλία, μαζεύεις τα συμπράγκαλά σου και ξεκινάτε με το φλερτ για την γαλάζια λίμνη, με μια ελάχιστη πεζοπορία 23 χιλιομέτρων.

Τελικά η άγνωστη παραλία διαθέτει πρωταθληματάκι ρακέτας, είναι πιο γνωστή από τους Beatles, πιο γεμάτη από κονσέρβα Ζβαν και περίπου το ίδιο ρομαντική. Ναι, η πίκρα είναι απίστευτη. Ένα app όπως το Keeano θα σε είχε προειδοποιήσει για όλα αυτά, δείχνοντας ποια παραλία έχει κόσμο και ποια είναι πιο έρημη από τη Σαχάρα – άμα είναι να πας Ίμπιζα, τουλάχιστον να πας με το αεροπλάνο.

Το καινούριο μαγιό που θα το καμαρώσεις μόνο ως σφεντόνα

Υπάρχει ένας μοναδικός τρόπος να πάει χαμένος τόσος κόπος, τόσο ψάξιμο, τόσες βόλτες στα μαγαζιά, και φυσικά τα τόσα φράγκα που δε θα ομολογήσεις ποτέ ότι έδωσες για το καινούριο σου μαγιό. Το οποίο είχε στο πεπρωμένο του να κάνει θραύση και να ρίξει σαγόνια κάτω, όμως έπεσε στο μοναδικό αξεπέραστο πρόβλημα: Η παραλία την οποία διάλεξε η παρέα έχει γίνει στο μεταξύ αυστηρά για γυμνιστές, το να πετάξεις το ωραίο σου μαγιό είναι υποχρεωτικό και ο fashion κουβάς έρχεται ολοταχώς.

Θα τα είχες γλιτώσει όλα αυτά φυσικά αν υπήρχε κάποιος τρόπος να τσεκάρεις σε πραγματικό χρόνο τι μέρος του λόγου είναι η παραλία. Τι, υπάρχει πια; Αρκεί να είχες κατεβάσεις το Keeano.

Ο κάποτε ήσυχος κόλπος έχει περισσότερα σκάφη από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Δε θα συζητήσουμε εδώ το ευρύτερο beef με τα σκάφη και τους σκαφάτους: O κόσμος μας είναι μεγάλος, η ακτογραμμή ατελείωτη, όλοι έχουν δικαίωμα να ανέβουν σε ένα σκάφος και να τον εξερευνήσουν. Μόνο που ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι το μαγικό κρυφό σποτ που είχες να ανακαλύψει εδώ και χρόνια στο αγαπημένο σου νησάκι (οκ, έχει περάσει λιιίγος καιρός από την τελευταία φορά που πήγες) έχει ξαφνικά περισσότερη κίνηση από τον Πειραιά, γιατί για κάποιο λόγο που μόνο οι θαλασσόλυκοι γνωρίζουν είναι ιδανικό για σκάφη. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα τάνκερ ξενέρας!

Θα προτιμούσες να το ήξερες από πριν – άμα ήθελες να τη βγάλεις στον Πειραιά δεν χρειάζεται καν να μπεις σε καράβι – και το Keeano μπορεί να σου πει ακριβώς πόσα σκάφη έχει (ή δεν έχει) η παραλία που μπάνισες, χωρίς μάλιστα να έχεις βγάλει σχολή εμποροπλοιάρχων!

Ο τρίτος παγκόσμιος με τη δίπλα ομπρέλα για το κατοικίδιό σας

Είναι κατανοητό ότι δε γουστάρουν όλοι τα ζωάκια, όμως την έβδομη μέρα αντιπαράθεσης με το crew της δίπλα ομπρέλας για το αν οι κινήσεις που κάνει το σκυλάκι σου είναι απειλητικές (πιο συγκεκριμένα, έχει τη γλώσσα έξω), θα προτιμούσες πραγματικά να κάνεις μια απόπειρα με το Κυπριακό. Θα έδινες το βασίλειό σου για να σου υποδείξουν μια παραλία που οι παραθεριστές της να αγαπάνε κι αυτοί τους τετράποδους φίλους μας. Δεν χρειάζεται πάντως να ψάχνετε βασίλειο – αρκεί να ψάξετε στο app (το οποίο παρέχει αυτή τη δυνατότητα) τους δηλωμένους ομοϊδεάτες σας !

Η παραλία που έχει τόσες μέδουσες που μπορεί να μπει σε ντοκιμαντέρ του BBC

Μπορούμε να διαφωνήσουμε στα πάντα εκτός από τις τσούχτρες, κυρίως γιατί δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που να τις συμπαθεί, εκτός ίσως από τους θαλάσσιους βιολόγους, χωρίς ούτε αυτό να είναι σίγουρο). Επίσης, πρέπει να μοιραστούμε και μια θάλασσα μαζί τους, οπότε ο μόνος τρόπος είναι να πηγαίνουμε σε διαφορετικές παραλίες.

Πρόβλημα; ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Στο Keeano ο κάθε χρήστης μπορεί να αναφέρει αν (και πόσες) μέδουσες πέτυχε στην κάθε παραλία, έτσι ώστε η μόνη τσούχτρα που να μας απασχολεί να είναι ο κολλητός με τις κάτω από τη ζώνη μπηχτές του!

Υ.Γ.: Επιβάλλεται να ξέρετε ότι το Keeano είναι εντελώς δωρεάν. Βρείτε το για iOS και Android εδώ και ξεκινήστε να ετοιμάζετε τις διακοπάρες σας:

iOS

Android

 

Best of internet