Quantcast
ADVERTORIALS

Όταν ο Σταθμός του ΗΣΑΠ Πειραιά έγινε πύλη για μια ρετρό βουτιά

Για ένα Σάββατο πρωί, ο ηλεκτρικός του Πειραιά γέμισε με ήχους, χρώματα και εικόνες βγαλμένους από μια μακρινή εποχή


Η Αθήνα (και ο Πειραιάς, γιατί ποτέ κανένας Πειραιώτης δεν δήλωσε Αθηναίος) είναι μεγάλες πόλεις, δεν είναι παράλογο να γίνονται πραγματάκια σε αυτές. Αυτό που όμως είναι ένα πραγματικά σπάνιο θέαμα, είναι η τελείως Back to the Future εμπειρία που έζησαν το πρωί του Σαββάτου που μας πέρασε οι επιβάτες και οι περαστικοί από το σταθμό Πειραιά του ΗΣΑΠ.

Όχι, αυτό που είχε συμβεί στα πέριξ του σταθμού ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Πώς αλλιώς να περιγραφεί ένα θέαμα που βασικά θύμιζε τα τέλη Μαΐου του 1919;

Όλα αυτά συνέβαιναν υπό το άγρυπνο (μπορεί και όχι) βλέμμα ενός μουστακαλή ένστολου. Η αλήθεια είναι ότι το μουστάκι του ήταν ένα από τα πράγματα που πραγματικά συνδέουν το σήμερα με το χτες, μέσω της πύλης προς το παρελθόν που άνοιξε στο σταθμό του ΗΣΑΠ:

Η φάση ήταν όλα πρίμα: Κέφι, χορός, τραγούδι, όργανα και μουσικές, ζευγαράκια και αρκετά ρούχα εποχής ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε για τα Peaky Blinders παιδιά του Πειραιά. Γενικώς, μια υπέροχη φάση!

Α, και ένας τύπος με ένα τεράστιο χωνί, ο οποίος ετοιμαζόταν για την μεγάλη ανακοίνωση:

Τι μπορεί να συνέβη όμως και επιστρέψαμε έτσι ξαφνικά σε μια ξεχασμένη εποχή; Πέσαμε όντως σε μια μαύρη τρύπα που μας γύρισε έναν αιώνα πίσω; Τι μας κρύβουν;

Τελικά, βρέθηκε η εξήγηση για την επιστροφή στο μέλλον. Αρκούσε μια ματιά στα κρεμασμένα από τα μανταλάκια μαγικά τίκετς!

Δεν ήταν το Τρίγωνο των Βερμούδων τελικά (παρότι η εποχή σηκώνει βερμούδα) αυτό πάνω στο οποίο πέσαμε, αλλά κάτι πολύ πιο κεφάτο: Το πάρτι της μπίρας Μάμος, το οποίο μας έρχεται ολοταχώς την Πέμπτη 6/6 στην Πλατεία Αβησσυνίας στο Μοναστηράκι. Ένα πάρτι στο οποίο το στυλ εποχής είναι προαιρετικό, όμως το πιστό στο πνεύμα της νέας καμπάνιας της Μάμος σλόγκαν, «Επαρτάρουμε Με Πάθος», είναι άκρως υποχρεωτικό!

Εμείς πάντως ετοιμαζόμαστε για μεγάλη επιδρομή σε ό,τι πιο ρετρό μπορεί να υπάρχει στη γκαρνταρόμπα μας, οπότε μπορείτε να μας υπολογίζετε από τώρα!

Περισσότερα εδώ:https://www.facebook.com/events/620785375102045/

 

Best of internet