Quantcast
ADVERTORIALS

Η ιστορία του δημιουργού της μπύρας ΜΑΜΟΣ σε ένα υπέροχο βίντεο

Η νέα καμπάνια διηγείται την ιστορία του Πέτρου Μάμου, του πρώτου έλληνα διπλωματούχου ζυθοποιού


Την εποχή της γέννησης του Πέτρου Μάμου και την εποχή του YouTube την χωρίζουν πολλά πράγματα, με το πιο βασικό να είναι φυσικά ο χρόνος: Έχει περάσει σχεδόν ένας αιώνας από τότε που ένας έλληνας αποφάσισε να φύγει στο εξωτερικό για να σπουδάσει την τέχνη της ζυθοποιίας και να γίνει ο πρώτος έλληνας πτυχιούχος ζυθοποιός.

Τα κοινά σημεία όμως δεν κρύβονται και η καλύτερη απόδειξη είναι το σύντομο ντοκιμαντέρ -ουσιαστικά- της ΜΑΜΟΣ για τη ζωή του πρωτοπόρου ζυθοποιού, το οποίο λειτουργεί ταυτόχρονα ως φόρος τιμής: Παρότι μιλάμε για ένα YouTube βίντεο, το πανέμορφο animation με τις vintage αναφορές (βασισμένο στις αυθεντικές φωτογραφίες του Πέτρου Μάμου) μας μεταφέρει πολύ άνετα στην αφετηρία της μεγάλης αυτής πορείας στη μπύρα, την Πάτρα του τέλους του 19ου αιώνα.

Το μεράκι των animators δεν είναι απλά συμβολικό, αλλά ανταποκρίνεται στο όραμα και το μεράκι του μεγάλου ζυθοποιού. Αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα του ήταν που τον έσπρωξαν να ταξιδέψει, να πάει να μαθητεύσει στα πιο σημαντικά εργαστήρια της Ευρώπης, προκειμένου να μάθει από τους καλύτερους.

Αυτά οδήγησαν τον Πέτρο Μάμο να γίνει ο πρώτος διπλωματούχος ζυθοποιός της χώρας. Ο συνδυασμός της αφοσίωσης και της αγάπης για το προϊόν ήταν η κινητήριος δύναμη μίας αληθινής start-up των αρχών του προηγούμενου αιώνα, η οποία στήθηκε όταν ο Πέτρος Μάμος επέστρεψε από το εξωτερικό. Υπάρχει η μαγιά, και υπάρχει και η μαγεία.

Αυτή η κληρονομιά συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Σε έναν άλλο αιώνα φυσικά, με το ίδιο όνομα, το ίδιο πάθος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την ίδια αγάπη για τη μπύρα.

Είτε στα τέλη του 19ου αιώνα είτε στην εποχή του YouTube, αν κάτι «ΕΖΥΜΩΘΗΚΕ» με πάθος όπως λέει το σλόγκαν της καμπάνιας της ΜΑΜΟΣ, τότε θα κερδίσει με το σπαθί του να το συζητάει ο κόσμος για πολύ, πολύ καιρό.

Best of internet