Quantcast
ADVERTORIALS

Aztrek by Reebok Classic: Η επιστροφή του πιο κουλ sneaker, της πιο φοβερής δεκαετίας που γνωρίσαμε

Τα 90s επιστρέφουν. Και μαζί με αυτά επιστρέφει κι ένα θρυλικό παπούτσι


22 Οκτωβρίου 2018

Κάνεις μνημόσυνο με το Super Nintendo σου που κάηκε πριν 20 χρόνια, έχεις βάλει τις βιντεοκασέτες σου σε βιτρίνα και χαζεύεις ταινίες με τον Κερτ Ράσελ για να πάρεις ιδέες για το look της εβδομάδας; Αν γεννήθηκες ή έζησες τα 90s, τότε όλα αυτά σου κάνουν κάτι παραπάνω από κλικ. Η πιο εμβληματική δεκαετίας της ζωής μας στιγμάτισε τη μουσική, τη street κουλτούρα, τη μόδα, το στιλ πιο πολύ κι από ότι ο αστυνόμος Θεοχάρης τις ατάκες μας. Και συνεχίζει να το κάνει – σήμερα τα 90s έχουν επιστρέψει πιο θριαμβευτικά από ποτέ.

Μεταξύ άλλων, το πιο εμβληματικό sneaker των 90s, το Aztrek by Reebok Classic, ετοιμάζεται να ξανακάνει το μπαμ! Για τη Reebok τα 90s ήταν μια δεκαετία που σχεδίαζε υπερβολικά, πειραματικά, απελευθερωμένα και με την τόλμη του να κάνει ό,τι δεν τολμούσε κανένας άλλος. Και το έκανε. Γιατί, πολύ απλά, τα 90s ήταν η δεκαετία που η Reebok έφερε καινοτομίες και τεχνολογία στο design, χτίζοντας έτσι την ταυτότητα και τη σχεδιαστική κληρονομιά της.

Κάπως έτσι, το 1993, ο Christian Tresser σχεδίασε για τη Reebok το πιο εμβληματικό παπούτσι: Το Aztrek. Μπορεί ο Tresser μπορεί να έγινε φίρμα ως επαγγελματίας παίκτης του αμερικάνικου football, προτίμησε όμως να κάνει στροφή 180 μοιρών και να ξεκινήσει την καριέρα του από το 0. Όταν βρέθηκε στη Reebok, τον φώναξαν να σχεδιάσει το επόμενο παπούτσι της εταιρείας. Δεν το γνώριζε τότε, αλλά το Aztrek  όχι απλά θα γινόταν απευθείας σύμβολο, αλλά 25 χρόνια μετά θα επέστρεφε για να τερματίσει το fashion street style.

Το Aztrek κυκλοφόρησε σαν μέρος των top performance προϊόντων της Reebok και έγινε διάσημο χάρη στην ανομοιομορφία και την αντισυμβατικότητά του. Ήταν το πρώτο sneaker που σχεδίασε ο Tresser στη ζωή του. Και τα κατάφερε! Τα πρώτα του σχέδια ήταν, στην ουσία, αόριστα μοτίβα που ένωναν τα διαφορετικά layers του παπουτσιού. Λευκό πάνω μέρος με μαύρο logo και ανακλαστικές λεπτομέρειες συνδυάζονταν αρμονικά με πινελιές χρώματος σχηματίζοντας ένα παπούτσι που όμοιό του δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τότε και κατέληξε να γίνει θρύλος: Το Aztrek.

Με το Aztrek η Reebok απέδειξε ότι τα 90s ήταν η πιο δυνατή δεκαετία της:

H επανεμφάνισή του κλασικού sneaker σήμερα, αποδεικνύει πως η σχεδιαστική κληρονομιά της Reebok συνεχίζει ακόμα να παίζει μπάλα στις εξελίξεις. Από τη στιγμή της πρώτης του εμφάνισης, κέρδισε τις καρδιές των runners, αλλά και  των απανταχού fashionistas – για τους οποίους τα ετερόκλητα στοιχεία του Aztrek είναι ο ορισμός του άνετου coolness, κυρία μου. Και σήμερα, έρχεται να ταιριάξει όσο ποτέ άλλοτε, σε μια εποχή που τα διαχρονικά sneakers κολλάνε με κάθε στιλ και τα running παπούτσια δεν είναι πλέον η παντόφλα για το τρέξιμο, αλλά ντιζαϊνάτο αξεσουάρ της street κουλτούρας.

Όπως είπε ο Tresser για το σχεδιασμό του Aztrek:

«Ήταν σημαντικό για εμένα, παρόλο που δεν είχα εμπειρία στο σχεδιασμό παπουτσιών, να μην περιορίζομαι από όρια ή εμπόδια»

Ούτως ή άλλως, όλου του κόσμου οι fashion bloggers πλέον δεν κωλώνουν να παντρέψουν τα old-school sneakers με πολλά και διαφορετικά looks: Από την αθλητική εμφάνιση σε φλοράλ φορέματα και κυριλέ ντυσίματα για το γραφείο, όλα συνδυάζονται άψογα πλέον με τα sneakers και θυμίζουν σε όλους ότι τα 90s δεν έφυγαν ποτέ στ’ αλήθεια.

Η ανανεωμένη εμφάνιση του Aztrek μένει πιστή στα στοιχεία που το έκαναν αξέχαστο στην πιο «ό,τι να ‘ναι» δεκαετία που γνωρίσαμε, χωρίς να ξεχνά να κλείσει το μάτι και στο σήμερα.Ήρθε η ώρα να αναβαθμίσεις το στιλ σου με τη 90s πινελιά που του αξίζει. Ακόμα περιμένεις;

Μάθε περισσότερα για το Aztrek στο http://fitness.reebok.gr/aztrek/ και αναζήτησε το στο www.reebok.com/gr και σε επιλεγμένα sneaker stores.

Best of internet