Quantcast
ADVERTORIALS

Ένα κομμωτήριο στην Σύρο μετατράπηκε σε bar για μια βραδιά

Το VANG γιόρτασε τα 3 του χρόνια με ένα σπουδαίο θεματικό πάρτυ ειδικά αφιερωμένο στους αγαπημένους του πελάτες


LUBEN CREW · 28 Ιανουαρίου 2017

Με την υπέροχη Σύρο στο Luben διατηρούμε μια σχέση αγάπης και όπως και να το κάνουμε της έχουμε μια αδυναμία. Γι’ αυτό χαιρόμαστε διπλά όταν μαθαίνουμε για φρέσκες, καινούριες ιδέες που βάζουν σε εφαρμογή οι άνθρωποι που ζουν και δημιουργούν στο νησί. Και αυτοί είναι, πιστέψτε μας, πολλοί!

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Άγγελος Βαρθαλίτης, ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα του VANG, ενός κομμωτηρίου που γεννήθηκε μέσα σε ένα παλιο γκαράζ κάρων στην Ερμούπολη της Σύρου. O Άγγελος για να γιορτάσει τα τρία χρόνια δημιουργίας στον χώρο του VANG το μετέτρεψε για μια μέρα σε ένα υπέροχο θεματικό cocktail bar.

DSC_2487 copy

Το κομμωτήριο VANG Coiffure λοιπόν, διατηρώντας εμφανώς πινελιές από το παρελθόν έχει εντάξει στο “είναι” του και τεχνολογικές πινελιές. Δεν αρκούν οι τοίχοι από λαξευμένη πέτρα και στοιχεία από μάρμαρο, οι πελάτες του Άγγελου απολαμβάνουν τόσο τις βιντεοσκοπήσεις του online όσο και σαν πρωταγωνιστές. Εν συνεχεία μετατρέπει το studio του σε μπάρ προσφέροντας  finger food και  cocktails της αρεσκείας του, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τα 3 χρόνια σταθερής εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, στην εργασία του, στην τέχνη και στις ικανότητες του.

DSC_2474 copy

To ιδιαίτερο μαγαζί είναι ντυμένο με δερμάτινους καναπέδες και δεκάδες ανάμενα κεριά, συνθέτοντας μια ρομαντική ατμόσφαιρα, και άλλοτε τρίποδα και φώτα στήνονται ώστε ο χώρος να μετατραπεί σε ένα πολύμορφο studio όπου γυρίζονται βίντεο αφιερωμένα στη τέχνη της κομμωτικής ή σε οτιδήποτε τους κάνει κέφι. Την ημέρα που ο χώρος μετατράπηκε σε μπάρ, ό,τι περιττό υπήρχε στο χώρο αφαιρέθηκε, προστέθηκαν προβολείς, φώτα κι ηχεία, δημιουργώντας το απόλυτο χειμωνιάτικο event, το οποίο ήταν προορισμένο μόνο για λίγους.  Ήταν μια βραδιά αποκλειστικά αφιερωμένη στους πελάτες του VANG.

Decks για τους DJs έγινε η reception του καταστήματος, ενώ στο χώρο που φιλοξενείται το manicure και pedicure είχε στηθεί μπάρα με όλα τα απαραίτητα, από την οποία οι πελάτες απολάμβαναν τα cocktails τους.  To VANG δίνει στον κόσμο την ευκαιρία να βιώσει την μοναδική μουσική και γευστική εμπειρία στον ίδιο χώρο κατά τη διάρκεια την ημέρας κάποιος επιμελείται την εξωτερική του εμφάνιση.

DSC_2493 copy

Σχετικά με την δουλειά του ο Άγγελος Βαρθαλίτης μας έγραψε: «Εκτιμώ οτι αν δεν έκανα ό,τι με έκανε να νιώθω καλά, τότε θα έπρεπε να δουλέψω σκληρά. Στη προκειμένη, μετουσιώνεται η ανθρώπινη μου υπόσταση μέσα σε αυτόν το χώρο. Δεν μιλάμε για ένα επάγγελμα, και ποτέ μου έως σήμερα δε το είδα ωμά. Είναι ένα μοίρασμα για μένα, τόσο εμπειριών όσο εικόνων. Έμαθα να αποτυπώνω τις εικόνες μου σε βίντεο, και να τις μοιράζομαι ψηφιακά. Μου προσφέρει τεράστια ικανοποίηση να αποτυπώνω τα χρώματα που αρέσκομαι στα βίντεο μου. Μέσα σε αυτά να βλέπω σχήματα ή χρώματα που έχω δημιουργήσει σε μαλλιά. Πόσο μάλλον, γνωρίζοντας οτι τα άτομα τα οποία με εμπιστεύονται και αφήνονται στο να κάνω ό,τι θέλω, μεταφράζουν την εμπιστοσύνη στον ίδιο μου τον εαυτό. Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη, τόσο για το οτι βρίσκομαι σ αυτό το νησί, όσο για το ότι ο κόσμος αυτού του νησιού, με αγκάλιασε απ τη πρώτη στιγμή. Όλο αυτό είναι όλα όσα κουβαλάω σε στικάκια το βράδυ. Ομορφιά τόσο αληθινή. Σαν ένδειξη εκτίμησης σε όλο αυτό, προσκάλεσα τα άτομα αυτά ένα βράδυ, έχοντας φτιάξει μια κατάσταση, η οποία άρεσε πάνω απ όλα σε εμένα. Μετατρέψαμε ακόμη μια νύχτα σε ένα ακόμη μοίρασμα. Το σημαντικότερο όλων, είναι οτι χωρίς την αγάπη και την αποδοχή που μου έχει δείξει ο κόσμος, όλον αυτό το καιρό, δε θα μπορούσε παρα να είναι συναισθήματα αμφίδρομα. Μου δόθηκε η δυνατότητα να τα εκφράσω κάνοντας κάτι να τους το δείξω, ντύνοντας το μαγαζί μου κάπως αλλιώς.»

Ο κόσμος απόλαυσε το πάρτυ μέχρι πρωίας και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Τις πρώτες πρωινές ώρες το bar μεταμορφώθηκε και πάλι σε κομμωτήριο. Σε ένα κομμωτήριο που καθημερινά λειτουργεί 16 ώρες κατ’ ελάχιστον. Άλλοτε με προβολείς σε τρίποδο και άλλοτε με προβολείς απο μπάρ. Η μαγική εμπειρία του κομμωτηρίου-μπάρ έλαβε τέλος και όλα επανήλθαν στην αρχική τους κατάσταση.

Μέχρι την επόμενη πρωτότυπη, δημιουργική ιδέα που θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά του VANG να περάσουν καλά, μαζί με τους αγαπημένους του πελάτες. Πάντα στη Σύρο, ένα νησί για ανθρώπους που διαλέγουν να ζουν με μεράκι και δημιουργικότητα, γι’ αυτό τους χαιρόμαστε.

DSC_2442 copy (1)

DSC_2475 copy

DSC_2505 copy

DSC_2422 copy

DSC_2392 copy

Best of internet