Quantcast
ADVERTORIALS

Κανένας Άη Βασίλης: Αυτές τις γιορτές κάνε τα καλύτερα δώρα με τη βοήθεια του απόλυτου Luben Gift Guide

Καταναλώστε υπεύθυνα με τις προτάσεις του Luben


Διονύσης Παππάς · 23 Δεκεμβρίου 2016

Τα Χριστούγενα είναι πλέον τόσο κοντά που σχεδόν νιώθουμε την κόκκινη μύτη του Ρούντολφ να μας ακουμπά. Αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Ώρα για δώρα! (ΟΚ,  σημαίνει κι ότι επίκειται και η γέννηση του Θεανθρώπου, πέρα απ’αυτό). Κι επειδή ξέρουμε πόσο θες να πάρεις το καλύτερο δώρο για κάθε αγαπημένο σου πρόσωπο αλλά έχεις περιορισμένο χρόνο και budget, ετοιμάσαμε για σένα έναν οδηγό αγορών, με προτάσεις που εγγυημένα θα ικανοποιήσουν κάθε πιθανό προφίλ δωρολήπτη αλλά και το πορτοφόλι σου.

Δώσε βάση:

Δώρα μέχρι 20 ευρώ

“Πάμπλο Εσκομπάρ, ο πατέρας μου” του Juan Pablo Escobar (εκδόσεις Μίνωας)

pamplo-eskompar-o-pateras-mou

Στατιστικά μιλώντας, η πιθανότητα να υπάρχει στον στενό σου κοινωνικό κύκλο τουλάχιστον ένα άτομο που είχε πωρωθεί με το Narcos, είναι ιδιαίτερα υψηλή. Τι καλύτερο λοιπόν, απ’το να δωρίσεις στο άτομο αυτό ένα βιβλίο γραμμένο από τον ίδιο το γιο του Πάμπλο Εσκομπάρ στο οποίο μας αποκαλύπτεται το (ακόμα πιο) άγνωστο πρόσωπο του μεγαλύτερου εμπόρου ναρκωτικών όλων των εποχών; Και παρέχεις ένα πρώτης τάξης υποκατάστατο μέχρι να αρχίσει η επόμενη σεζόν, και φαίνεσαι ιντελεξουέλ τυπάκι που διαβάζει βιβλία κι έτσι – μ’ένα σμπάρο 2 τρυγόνια. Το βιβλίο, που ήδη μεταφράζεται σε 12 χώρες, έχει ό,τι ακριβώς περιμένεις: Συγκρούσεις αντίπαλων καρτέλ, εκβιασμούς, απαγωγές και εκτελέσεις δημοσιογράφων, δικαστικών και υπουργών σε μια βιογραφία που διαβάζεται σαν το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα που γράφτηκε ποτέ.

Επιτραπέζιο Codenames από την Κάισσα

codename

Μήπως η φάση σου είναι επιτραπέζια; Αν ναι, σου έχουμε πολύ απλά και λιτά την καλύτερη πρόταση για φέτος: Codenames. Δυο ομάδες συναγωνίζονται για το ποια θα έρθει πρώτη σε επαφή με όλους τους πράκτορές της. Οι Αρχικατάσκοποι δίνουν μονολεκτικές ενδείξεις που μπορεί να αντιστοιχούν σε πολλές λέξεις στο ταμπλό. Οι συμπαίκτες τους προσπαθούν να μαντέψουν λέξεις του σωστού χρώματος, αποφεύγοντας αυτές που ανήκουν στην αντίπαλη ομάδα και όλοι προσπαθούν να αποφύγουν τον εκτελεστή. Ναι το ξέρουμε ότι ακούγεται περίεργο και μπερδευτικό αλλά έτσι συμβαίνει με όλα αυτού του είδους τα παιχνίδια μέχρι να τα παίξεις και να φας την κολληματάρα, δεν το ξέρεις; Καλά, πριν λίγο δεν είπες ότι η φάση σου είναι επιτραπέζια; Γιατί λες ψέματα στο Luben; Anyway, αυτό βγήκε Παιχνίδι της Χρονιάς φέτος (Spiel de Jahres) και αν δεν εντυπωσιάστηκες ακόμα να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι ανά τα χρόνια, με τον τίτλο αυτό έχουν τιμηθεί παιχνίδια όπως το Dixit, το Τicket to Ride και οι Άποικοι του Κατάν (ε τώρα σίγουρα εντυπωσιάστηκες).

Επιτραπέζιο Retro από την Giocchi Preziosi

retro-giocchi-preziosi-2

Εδώ είμαστε, νοσταλγία με τη σέσουλα. Τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, αξέχαστες επιτυχίες, διαφημίσεις, ατάκες κι ό,τι άλλο αγάπησες τις δεκαετίες του 80 και του 90 στην Ελλάδα σε ένα παιχνίδι που σε καλεί να αναμετρηθείς με την παρέα σου στο ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τόσα μαζεμένα blasts from the past. Κοινώς, ετοιμάσου για λιώσιμο με τις ώρες. Bonus: Το παιχνίδι επεκτείνεται και στο smartphone σου για τη δυσάρεστη περίπτωση που θα χρειαστεί να αφήσεις τη γλυκιά ζέστη του σπιτιού σου και να βγεις έξω.

Δώρα μέχρι 60 ευρώ

3Doodler Start Essentials Pen Set – 3D Pen

3doodler-start-2

 

Αυτό υποτίθεται ότι απευθύνεται σε παιδάκια, αλλά ποιον κοροϊδεύουμε; Kαι ποιος δε θα ήθελε ένα στυλό που ξέρω’γω ζωγραφίζει στον αέρα και δημιουργεί άκρως ψαρωτικές 3D εκτυπώσεις σα να μη συμβαίνει τίποτα; Θα μπορούσαμε τώρα να μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς λειτουργεί αλλά πραγματικά δε χρειάζεται, απλά ψάξου και παρ’το πριν τα πάρουμε όλα εμείς (μας αρέσει ΠΑΡΑ πολύ καλοί στη ζωγραφική).

Star Wars themed tablet 7″, της eSTAR

estar-7-themed-tablet-6

estar-7-themed-tablet-5

Eδώ δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Πρόκειται για ένα tablet 7″, με θέμα εμπνευσμένο από την ταινία Star Wars μαζί με αντίστοιχη θήκη και με εγκατεστημένα παιχνίδια επίσης εμπνευσμένα από το Star Wars. Δηλαδή αν ήταν να πάρεις σε κάποιον tablet και ξέρεις ότι είναι fan του Star Wars, γιατί να του πάρεις κάτι άλλο; Mήπως κατά βάθος είσαι κακός άνθρωπος; Mήπως μισείς τα Χριστούγεννα όπως ο Grinch; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε.

Ξύλινος Καρυοθραύστης

wooden-nutcracker

Aς περάσουμε σε κάτι πιο κλασικό γιατί σαν πολύ στα γκάτζετς το γυρίσαμε: Ξύλινος καρυοθραύστης – τυμπανιστής που κουνάει τα χέρια του στον ρυθμό της μελωδίας του Καρυοθραύστη (του Τσαϊκόφσκι βρε πληβείοι). Αν βρεις κάποιο άλλο δώρο που να συνοψίζει με καλύτερο τρόπο το πνεύμα των Χριστουγέννων, στείλε μας μέιλ στο [email protected] να μας το πεις κι εμάς, χωρίς πλάκα.

Συλλεκτικά Δώρα

Polaroid Snap Touch

polaroid-snap-touch

H ιδανική μίξη της κλασικής κι αγαπημένης Polaroid και της μοντέρνας εκδοχής της.

Πικάπ Pro-Ject PS 01 Wave by Parov Stellar (OM2 Red)

pro-ject-ps01-waveby-parov-stellar

Μια μικρή αλλαγή κλίμακας budget εδώ με ένα πικάπ με την υπογραφή του Palov Stellar που κοστίζει γύρω στα 600 ευρώ (Parov είναι αυτός). Ο μοντέρνος, μινιμαλιστικός σχεδιασμός συναντά την κομψότητα και δημιουργούν το πικάπ Pro-Ject PS 01 Wave by Parov Stellar (OM2 Red). Μπορείς να το τοποθετήσεις μέσα στο σαλόνι ή στο δωμάτιο, χαρίζοντας μια πινελιά στιλ και παράλληλα ακούγοντας τους αγαπημένους σου δίσκους βινυλίου. To Pro-Ject PS 01 Wave by Parov Stellar (OM2 Red) μπορεί να δεχτεί δίσκους 7″, 10″ και 12″, με σασί-πλατώ από MDF ιδιαίτερης αντικραδασμικής κατασκευής ειδικά για πικάπ, μοτέρ σε ανάρτηση με απόλυτη ακρίβεια περιστροφής, και κεφαλή Ortofon 2M Red, της μεγαλύτερης εταιρίας παγκοσμίως και την θρυλική σειρά 2Μ. Διατίθεται σε εξαιρετικά χαμηλές ποσότητες παγκοσμίως.

Σημειωματάριο Moleskine The Beatles Limited Edition

shmeiomatario-moleskine-the-beatles-limited-edition-3

 

Ό,τι πρέπει για τους σκληροπυρηνικούς fans των Σκαθαριών: Tο θρυλικό συγκρότημα των Beatles ξαναζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας με το συλλεκτικό σημειωματάριο Moleskine και τα σκίτσα του που θα σας συντροφεύουν καθημερινά. Πρόκειται για περιορισμένης κυκλοφορίας σημειωματάριο εμπνευσμένο από την ταινία Yellow Submarine και εφοδιασμένο με όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τα προϊόντα Moleskine.Το σκληρό εξώφυλλο κάνει εύκολη την καταγραφή σημειώσεων και η κατασκευή του σου επιτρέπει ανοίγμα 180 μοιρών για να γράφεις άνετα και ν’ αξιοποιείς όλο το πλάτος των φύλλων, χωρίς να καταστρέφεται το δέσιμο. Περιλαμβάνει ακόμη θεματικά αυτοκόλλητα και εσωτερική θήκη με την ιστορία της Moleskine.

Αυτά από εμάς αγαπητοί φίλοι. Και αν αναρωτιέστε που θα μπορούσατε να βρείτε όλα αυτά τα δώρα (και χιλιάδες άλλα) μαζεμένα, η απάντηση – αν για κάποιο λόγο δεν το έχετε καταλάβει ακόμα από τα λινκ- είναι “στα Public”.  Kαλές αγορές.

 

Best of internet