Quantcast

Διευκρινίσεις από την ΕΠΟ για το γεμάτο Καραϊσκάκη ζήτησε ο ΠΑΟΚ, με κόσμο το ντέρμπι του διευκρίνισε αυτή

Δεν είχε μπερδευτεί μόνο το Abaluben

THE NEWSROOM

4 Νοεμβρίου 2023

Το σίριαλ Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με κόσμο ή χωρίς κράτησε λίγο αλλά είχε δυνατά επεισόδια. Αρκετοί πιστεύαμε ότι η αναμέτρηση θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο όμως χθες τα δεδομένα αλλάξαν, με αποτέλεσμα να μπερδευτούμε. Ανάμεσα σε εκείνους που μπερδεύτηκαν ήταν και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος με ανακοίνωσή του ζήτησε διευκρινήσεις από την ΕΠΟ σχετικά με το γιατί το παιχνίδι θα γίνει τελικά σε γεμάτο γήπεδο. Πιο αναλυτικά:

«Η πάγια θέση μας είναι πως οι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος πρέπει να γίνονται μπροστά σε κόσμο και γεμάτα γήπεδα και ως εκ τούτου είναι ευπρόσδεκτη η τυχόν διεξαγωγή του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ της Κυριακής με φιλάθλους. Ωστόσο επειδή η ελαστική ερμηνεία των κανονισμών και η συγκυριακή εναλλαγή άποψης κατά το δοκούν της κάθε ομάδας, φέρνουν ένα αίσθημα αδικίας και ανισονομίας στο κοινό, με την προοπτική αντικανονικών αντιδράσεων στα γήπεδα να μεγαλώνει, όπως και η πιθανότητα νέων τιμωριών, είναι απαραίτητο να αποσαφηνιστεί από την Επιτροπή Έκτακτων Θεμάτων της ΕΠΟ (ως της μόνης αρμόδιας μετά την Εκτελεστική Επιτροπή, που δεν δύναται άμεσα να συγκληθεί) το εξής: Ποια ερμηνεία του ίδιου (από το 2020) κανονισμού είναι η ορθή; Αυτή που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά τώρα από τον Ολυμπιακό, ή η περυσινή -της ίδιας ομάδας- που οδήγησε το κρισιμότατο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός να διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους; Τι αλλάζει και ερμηνεύεται διαφορετικά ο ίδιος κανονισμός σήμερα τόσο από την Λίγκα που έχει ίδια διοίκηση και ίδια νομική υπηρεσία με λίγους μήνες πριν, όσο και από τον Ολυμπιακό με την ίδια διοικητική και νομική σύνθεση; Ζητήσαμε με επιστολή μας στην ΕΠΟ μια άμεση διευκρίνιση που είναι απαραίτητη και θα είναι ο οδηγός του τι θα συμβαίνει στο εξής σε ανάλογες τιμωρίες και πόσο αποτελεσματικές και αποτρεπτικές επεισοδίων θα είναι αυτές».

Η διευκρίνιση της ΕΠΟ ήρθε πριν από λίγο και ήταν ότι το ματς θα γίνει με κόσμο. Για το επόμενο διάστημα, η χώρα αναμένεται να γεμίσει με δικηγόρους που θα ερμηνεύουν τον κανονισμό και θα μας κατεβάζουν από τα δέντρα. Βαριόμαστε ήδη.

Best of internet