Quantcast

Ο Ερίκ Καντονά δεν κώλωσε να μιλήσει για την Παλαιστίνη

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε θέση μέσω Instagram για τα τρομερά γεγονότα των ημερών

THE NEWSROOM

18 Οκτωβρίου 2023

Είναι σίγουρο ότι αυτές τις μέρες δεν είναι και λίγοι αυτοί  που διστάζουν να πάρουν θέση για το Παλαιστινιακό, φοβούμενοι ότι θα κατηγορηθούν ως υποστηρικτές της Χαμάς. Η αδίστακτη και πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς και των άλλων Παλαιστινιακών δυνάμεων κατά πάντων (στρατιωτών και αμάχων) το Σάββατο 7 Οκτωβρίου πάγωσε πολύ κόσμο, όμως η αλήθεια είναι ότι έκτοτε έχουν περάσει κάπου 10 μέρες ασταμάτητων Ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες έχουν αφήσει πίσω τους χιλιάδες νεκρούς και ακόμη περισσότερους τραυματίες.

Μάλιστα, το Ισραήλ φαίνεται να σκέφτεται ακόμη το ενδεχόμενο μιας χερσαίας επέμβασης στην Γάζα. Αν αυτό το σχέδιο προχωρήσει, υπάρχουν φόβοι ότι πέρα από το αδιανόητο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η ίδια η συνέχιση της Παλαιστινιακής παρουσίας. Κοινώς, υπάρχει η ανησυχία ότι το Ισραήλ δε θα πετάξει την ευκαιρία να διώξει οριστικά τους Παλαιστίνιους από τη Γάζα και να λύσει αυτό που αντιλαμβάνεται ως «πρόβλημα» με την παλιά καλή μέθοδο της εθνοκάθαρσης. 11 μέρες μετά τα αδιανόητα πλάνα με το πέρασμα του φράχτη και τα όσα φριχτά ακολούθησαν, φαίνεται ότι υπάρχει potential για πολλή ακόμη ψυχρή βαρβαρότητα.

Σε αυτό το τοπίο, πολλοί φοβούνται ακόμη να τοποθετηθούν και να ζητήσουν έστω να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί. Όμως ο Ερίκ Καντονά δε συγκαταλέγεται σε αυτούς. Ο παλιός άσος της Man U ανέβασε ένα post στο gallery του Instagram του, στο οποίο λέει μια σειρά πράγματα που πρέπει να ειπωθούν, μεταξύ των οποίων το απαραίτητο context της στρατιωτικής κατοχής και του απαρτχάιντ:

“Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων δεν σημαίνει ότι είστε υπέρ της Χαμάς. Το να λες «Ελεύθερη Παλαιστίνη» δεν σημαίνει ότι είσαι αντισημίτης ή «θέλεις να φύγουν όλοι οι Εβραίοι».

«Ελεύθερη Παλαιστίνη» σημαίνει ελεύθεροι Παλαιστίνιοι από την ισραηλινή κατοχή που τους κλέβει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τους εδώ και 75 χρόνια. «Ελεύθερη Παλαιστίνη» σημαίνει να σταματήσει να εγκλωβίζει 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου, εκ των οποίων οι μισοί είναι παιδιά. «Ελεύθερη Παλαιστίνη» σημαίνει τέλος στο απαρτχάιντ που επέβαλε η ισραηλινή κυβέρνηση.

«Ελεύθερη Παλαιστίνη» σημαίνει να δώσει στους Παλαιστίνιους τον έλεγχο των βασικών υποδομών στη γη τους.”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eric Cantona (@ericcantona)


Συνεχίζει να βάζει γκολ και μετά τη σύνταξη.

Best of internet