Quantcast

Κορυφαίος της εθνικής στο Mundobasket ο Γουόκαπ σύμφωνα με τη FIBA, μπερδεμένοι οι Έλληνες

Αναρωτιούνται ταυτόχρονα αν είναι αρκετά Έλληνας και τι θα γινόταν αν δεν είχαμε κι αυτόν

THE NEWSROOM

15 Σεπτεμβρίου 2023

Η εθνική μας δεν έβγαλε μάτια στο πρόσφατο Mundobasket και σε μεγάλο βαθμό πλήρωσε τη γκέλα με τους Αμερικάνους που δεν της  επέτρεψε να κοιτάξει ψηλότερα στη διοργάνωση. Παρόλα αυτά οι απουσίες ήταν πολλές και σημαντικές και ίσως η εικόνα ήταν διαφορετική αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα τραυματισμών ή η ανάγκη για διακοπές. Όπως και να χει όλοι ξέρουμε ότι την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες και όσοι πήγαν στο Mundobasket είναι και αυτοί με τους οποίους ασχολούμαστε.

 

Η FIBA εξέδωσε μια λίστα με τον MVP κάθε μιας από τις 32 ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά. Στην εθνική πολυτιμότερος αναδείχτηκε ένας παίκτης που η παρουσία του στο ρόστερ ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τη FIBA να μας πει ότι ο Τόμας Γουόκαπ ήταν ο καλύτερος παίκτης της εθνικής μας, αφού όποιος παρακολούθησε τα παιχνίδια το ήξερε ήδη. Απλά η συγκεκριμένη επιλογή μπερδεύει λίγο όσους είχαν πρόβλημα με το πόσο Έλληνας είναι, καθώς η σκέψη το πώς θα έπαιζε η ομάδα αν δεν υπήρχε κι αυτός είναι κάπως τρομακτική.

Για την ιστορία η FIBA θεώρησε την προσθήκη του στο ρόστερ καλή ιδέα:

“Η προσθήκη του Τόμας Ουόκαπ ήταν μία καλή απόφαση. Ο πόιντ γκαρντ ένιωσε σαν στο σπίτι του στο σύστημα του Δημήτρη Ιτούδη, έχοντας 12.8 πόντους, 7.2 ασίστ ανά ματς, ενώ σούταρε με ποσοστό 42.3% από το τρίποντο. Αλλά χωρίς τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστα Σλούκα και Νικ Καλάθη, ήταν μία ανηφόρα για την Ελλάδα”

Best of internet